icon

Nočné budenie 27 mesačného dieťaťa

lucia006
27. jan 2015

ahojte,našla som kopec príspevkov ohladom nespavosti dobrcov ale vačsinou len par mesačných babetiek no moj ma už dva roky a tri mesiace.a spánok je u nás katastrofálny.to znamená večer nezaspí skor ako o pol10 aj ked sme vposteli od 20tej cca,a ked zaspí v noci sa vkuse budí ,prehadzuje,kope do nás skáče po nás ,plače ,vymýšla,so spánkom má problem od narodenia ,najprv koliky ,potom zubky strašne zle znášal.este mu chýba jedna stolička ,mýslite že je to práve tou poslednou.alebo take velkké dietatko by to už nemalo až tak v noci prežívať?lwbo som už zufalá nervozna ani jednu noc sme ešťe neprespali.vkuse so sebou musí narábať.kedy to prestane ?neurologička ani naša dr to neriešia. 😒 dávam mu medokovy čaj 2krát denne ,camilia geliky a tie somarinky mu nikdy nepomáhali sem tam pomohl nurofen trošku,ale ten samozrejme že mu nemožem dávať každý den.

Strana
z2
pribinak
27. jan 2015

Nepises ci ma este popoludnajsi spanok? Ani kedy rano vstava. Ja by som mu asi trochu upravila denny rezim, ale neviem odpoved na dva spomenute dotazy
Chodite vela von, mozno ho treba viac znicit vonku ;)
My sme sa naucili spat az ked sme zacali chodit do MS,

lucia006
autor
27. jan 2015

vonku sme nonstop pomaly,on ani nesedí pomaly vždy behá,.obed raz spí raz nie ,t.j. dnes spal hodku a pol ,lebo v noci bol cca10rát hore,včera napríklad vstal ráno 6:50 nešiel spať celý den ,nevedel zaspať skušala som,a večer zaspal o 22:00hod,a potom sa ln prehadzal každu chvíľku budil plakal chcel mlieko,potom namne skakal potom na priatelovi,pospal vkuse max.hodku.inak zvykol spavať na obed v rovnakom čase,aj večer zaspávať v rovnakom čase.

pribinak
27. jan 2015

Hm, ja som si tu raz na konovi precitala, ze ked sa dieta v noci zobudi mam sa robit, ze spim a hotovo. Skusila som a prve noci to bol vresk na cely dom, potom postupne dieta pochopilo, ze proste spime a hotovo, zrusila som dudel, nocne pitie mlieka, vody a neustale hladanie hraciek na spanie, ale neviem ci zrovna toto zabralo, mne sa to skor vidi na tu skolku

erika789
27. jan 2015

naštastie ja mám syna v tom istom veku ako ty problém so spánkom už nemáme spíme cez den tie dve tri hodiny a noci prespí celú.Tiež si s ním idem lahnúť okolo 20 -20.30hod ale do tej 21,30už spíme. Podotýkam nemáme už ani cumel ani flašku. Ale tiež sme mali tie stavy ked sme boli v noci aj tri štyri krát hore a len sa chcel hrat, a ked som sa s ním nechcela tak vymýšlal s pitím. Dočítala som sa že je dobrý každodenný rituál začali sme to tak praktizovat a prinieslo to ovocie. Cez den sme tiež vela vonku snažím sa mu stále robit dáky program ale vždy večer okolo 18,30 sa ide kúpat potom ešte dáka tá večera umytie zubkov a už vie že sa ide spat. Už si sám berie knihu a ide sa čítat rozprávka. Chvílu nám to trvalo kým si na to zvykol ale už je to super. A ešte malá rada aspon u nás to zaberá ked je moc rozrušení dám mu vypit pred spaním teplé mlieko s trošku z medom nás to strašne ukludní v tedy zaspí aj skorej

zuzkag2
27. jan 2015

@lucia006 mam uplne presne takeho isteho syna ako ty. este som od jeho narodenia nespala. ale nejde ani tak o mna, ja uz som si nejak zvykla, ale co to dieta. co sa s nim deje, ze vkuse v noci plac, budenie, kopanie nohami, stony, krik, hnev....cele zle. mame presny rezim kazducky den, vstava pred 6, takmer cele doo sme vonku, ked nie, snazim sa ho aj doma "znicit" . spavat chodi o pol 12, do 12tej zvacsa zaspi. spi cca 2 hodky. a vecer o 19 do vane, o 19:300 do postele, okolo 20:30 spi. ale tieto nocne zurky zacinaju okolo 23. v noci pije 2 krat mlieko, dudel uz nema, ale to mlieko zatial neviem zrusit, nevladzem byt celu noc hore par dni, aby sme to nejak prekonali.

lucia006
autor
28. jan 2015

@pribinak ja uz od tej unavy robim to iste nevladzem ani pomlieko robim sa ze spim ale poviem nech nevymislaa spi

lucia006
autor
28. jan 2015

@erika789 ako nemame problem s riualom ja odmala sa snazim na akotaky presny rezim.my tiez okolo 19tej kupkupanie potom ideme dopostele max knizky mame prisebe a teple mliecko pije vzdy smedikom alebo cukrom tak je zvyknuty.a vnoci sa mi nehce hrat on nevie najst akoby mieto mrnci place posadj sa a sem tam skace ponas.

alby2014
28. jan 2015

Co tak skusit vlastnu postel v detskej izbicke ( ak mate tu moznost). Zas tak maly na to nie je.

lucia006
autor
28. jan 2015

@zuzkag2 boze tiez ste presne natom ako my je to trapenie veru.tiez ai atym neviem dt rady moj nepije kazdu noc .ale j tak sa budi .dnesna noc bola celkom super konecne inak posledne noci 0bodov!!!

lucia006
autor
28. jan 2015

@alby2014 on nechce vnej ani zaspat 😢

katariang
28. jan 2015

No tak my mame 2 a pol roka sice az take excesy nerobi ale budit sa budi mrnci a pije este v noci mlieko.To som uz skusala jej nedat a podobne efekt este horsi revala dovtedy kym som sa aj tak nezodvihla a nedala jej jest.uz som sa stym aj mierila ze inak to asi nebude a vyrastie z toho.len ked obaja pracujeme je to celkom zataz v noci byt hore cely den v robote a tak dokola.a ritual mame chodime do jasli a aj tak

lucia006
autor
28. jan 2015

@katariang ja som na to sama vpodstate .priatel robi ja som sice na md ale mam obhod ktory zasobujeme staram aa onom vsetko robim smalym a ked mam nepeespatu noc a maly je tiez ztoho nervozny ze nespal tak je to odrzku.jeden cas u spaval ako tak dobre a zase cele zle.okrem vcerajsej noci.moj ked si popyta mlieko vnoxi tiez sa neda neurobit mu ho .lebo potom uz nespime vobec....

zuzkag2
28. jan 2015

@lucia006 Luci, aj u nas sa obcas stane, ze mame peknu noc, napapa sa, otoci sa a spi. ale to je tak 1 za mesiac. nejako to musime vydrzat, ja si myslim, ze z toho vyrastu. DUUUUFAM 🙂
u nas bolo najhorsie, ked s nami spaval priatel v spalni, strasny stres som mala z toho, ze sa nevyspi do prace, tak som ho vystahovala do druhej izby 🙂 on sa vyspi, a ja viem na maleho reagovat s vacsim kludom. 🙂

kristinkahugo
28. jan 2015

Zdravím myslím si ze skôr je raritou ked dieťa ide spať normálne. Pri dcere som to tiez absolvovala a po 6 tich rokoch ( a to budem mat 40) to iste. Tiez som na nervy. Som rada ze existuje aspoň fc, modry konik atd... Ze mam kontakt s ľudmi. Pred 6 timi rokmi som nemala ani PC. Chcem tým iba povedať ze tým prechádza asi každý treba len vydrzat-Neznášam túto frazu.

lucia006
autor
28. jan 2015

@zuzkag2 ach ta lem duufam ze coskoro .bo uz niesu male babenka

kristinkahugo
28. jan 2015

Inak nechcem provokovať ja tiez som 24 hod k dispozícii deťom ( si nezaslúžia)😊 ale doporučujem si prečítať knihu Spoveď šialenej matky- mala som pri čítaní pocit ze mam doma odpočúvacie zariadenie lebo som sa v tej knihe našla .Milujem svoje deti ale nie som zástanca frázy" užívaj si materskú" a ako?

hradnapani
28. jan 2015

@lucia006 ked mojmu dietatu vysla aj posledna stolicka, akoby utalo a odvtedy sa v noci prestal budit. Dovtedy to bolo utrpenie - od kolik, refluxu az po zuby... 😒
@kristinkahugo aj som tu frazu "vydrzat" neznasala a teraz sa pristihnem, ze ju pouzivam pri kamoskach - mladsich mamach aj ja 😀 lebo niekedy sa fakt neda nic ine 😅

anicka245
28. jan 2015

Nedávno sme s mužom citali, že v tomto veku keď rastu kosti-hlavne v noci, môžu deti pociťovať bolesť a zle spat. Aj nas sa často budil, niekedy aj tak pomrnkal ako keby ho niečo bolelo, kopal a tak..myslela som že urcite zuby ale teraz si skôr myslím že to naozaj mohli byt kosti, dosť podrastol. Sme v rovnakom veku ako vy, prejde to, u nas to už celkom ustalo.

katkasav
28. jan 2015

Dcera zacala naozaj dobre spavat az ked mala 3,5 roka. Dovtedy to bolo naozaj strasne od malinkeho babatka akoby mala strach zaspat a aj v tom neskorsom veku sa budila min. 3x, aj v spanku ma nahmatavala, ked ma v posteli nenasla, hned bol plac, kadejako sa pretacala, prehadzovala. Mohla by som tu popisat aj roman. Ale teraz je to uz super, prespi celu noc v kuse, maximalne sa obcas trochu poprehadzuje a spi velmi tvrdo. Ale ked zacala uz dobre spavat, narodil sa syn, ten spal cca do 5 mes. celkom OK, ale potom mu zacali rast zuby a zas sme v tom istom kolecku, obcas mam pocit, ze aj horsie. Jemu sa pre istotu najlepsie spi na mne. Tak sa len "smejem", ze som uz 5-ty rok chronicky nevyspata. Kocky drzte sa, oni z toho vyrastu, len fakt treba vydrzat, ja uz odpocitavam 😎

danielita18
28. jan 2015

Ahoj no ja by som to na zuby nezvalovala,nas uz ked mal 1r aj 7mesiacov tak mal vsetkych 20 zubov a odvtedy zacal stdasne zle zaspavat,ja si myslim ze je takd obdobie ze uz viac deti vnimaju a zacinaju sa bat,my teraz pustame rozpravky ale lentie na pocuvanie a stale zasvietena lampa, a musim si k nemu lahnut a do 10minut spi ale nas je v postielke ten by vposteli nezaspal to by bolo este horsie

lucia006
autor
29. jan 2015

@kristinkahugo vsetko by bolo ok ,anesiem bordel co robi,truc,odmietanie jedla a pod,ale nevyspat sa uz pomaly dva a pol roka je aj na kona vela!kazdy clvek potrebujenspanok,a nacerpat energiu,ale ked mu raz n4vysvetlim,co uz ,cakam na zlepsenie kazdu noc 😒

lucia006
autor
29. jan 2015

@hradnapani kiez by to bolo aj u as tak ,a bolo len zozubkoch,ma poslednu narade,uz dva mesiace opuchnute dasno zatial nic,no utesujem sa aspon,ze je posledna 😉

lucia006
autor
29. jan 2015

@anicka245 lenze moj leo nema len obdobie,rastu napriklad, ale on sa budi takto zle spava od narodenia . 😒

lucia006
autor
29. jan 2015

@katkasav prav3 preto ani nerozmyslam lejkovi urobit surodenca vziaenom pripaee uz len cakam na moj plynuly spanok ako kedysi ,aleho aspon s polky qko kedysi 😝 😀

lucia006
autor
29. jan 2015

@danielita18 no vacsinou mi ukaze na zub vnoci,ze bibi,takze to bude aai tym,lebo ponurofene sa mu vzdy ulavi,aj ked nie uplne....ja myslim,ze mojjo vyrusuu prave zubky 😀 😒

danielita18
29. jan 2015

@lucia006 tak davaj sem tam fenistilove kvapky nas ked bol na nevydrzanie cez den aj vnoci tak som davala,aj moja doktorka mi ich poradila aj na pohotovosti,ze mu ich ozem kludne davat aby sa aj on vyspal a ked sme dali kvapky tak spal bez jedneho zamrncania celu noc,ale davala som vtedy ked to bolo ozaj uz zle,malemu prva 5ka vysla v septembri a 7 oktobra mal vsetky 4 a to boli hrozne noci a 40 teploty

tslobik
29. jan 2015

@lucia006 Ahoj, môj malý má presne 3 roky a tiež je zázrak keď prespí celú noc. Má dni, že sa budí aj 3x za noc, ale raz minimálne. A hrozne dlho trvá kým zaspí, väčšinou plače a vymýšľa si (chce podať hračku, chce čaj...chce aby som si k nemu ľahla, chce zapnúť - vypnúť lampičku a pod.). Niekedy keď už to trvá dlho pomôže jedine to, že mu capnem po zadku. Potom nemôžem od nervozity zaspať ja a tak cez noc niekedy aj 2 hodiny nespím. Už som z toho zúfalá ☹ Tiež má problém so spánkom od narodenia....lenže teraz mám nastúpiť do roboty a vstávať o 5,00 ráno a som na to veeeeľmi zvedavá, keďže už sa unavená budím. Ja som objednaná k detskej psychologičke, tak uvidíme......Teraz mu obvodná dala homeopatický sirup SEDALIA, ale ešte sme ho neskúšali. Nemôže sa však užívať dlhšie ako 10 dní. Čiže dlhodobo problém nevyrieši.

lucia006
autor
29. jan 2015

@danielita18 uz ked mal cca 8mes mi ich dr kazala davat a nichocikedy ked som ich dala bezozmeny .aj dithiaden nikdy nepomohol...

lucia006
autor
29. jan 2015

@tslobik sedaliu bral ako rocny neskor pediakid a nic .aj na zubky camiliu a chamomile a nic ziadna zmena nikddy niekedy este horsie preto mu uz vobec nic nedavam lebo to nema vyznam .musim sa stym zmierit chcem sa vyspat ale co uz ked sa neda.nemqm ani rodicov tu zeby skm obcas dala popestovat.

tslobik
29. jan 2015

@lucia006 ani ja tu nemám rodičov v blízkosti.....Ostáva nám asi len veriť, že vekom sa to spraví.....Len fakt neviem koľko ešte vydržím, najmä v práci

Strana
z2