icon

Nočný plač u 3 týždňovej dcérky

glee
3. jan 2012

Ahojte, mame 3 tyzdnovu dcerku a posledne dni problem - v noci nam nechce spat a place a place ☹ cez den je dobrucka, ma casti dna, ked prespinka aj 4-5 hodin vkuse. V podstate sa cez den strieda spinkanie, papanie, bdenie, vsetko v klude... ale pride noc a mala place a place. Dozaduje sa cicika aj kazdu hodinu, ked jej ho vsak ponuknem po chvilke prestane tahat a len dudka. Skusali sme dnes zo zufalstva aj cumlik, ale nechcela ho. Navyse, po tom kratkom tahani mliecka ho nakoniec aj tak vygrcka ☹ a potom zase len rev. Takto sme napriklad dnesnu noc vobec nespali od polnoci do 5tej - o 5tej nakoniec zaspala, ako inak pri ciciku a spala kludne az do 10tej. O 10tej spapala 150 ml a odvtedy spinka doteraz aj dalej... V noci nepomahalo ani papanie, ani prebalenie, ani cicikanie, ani maznanie, ani hojdanie, ani nosenie na rukach, ani rozbalenie z perinky, proste nic. Od vycerpania sa na chvilku utisila, 5 minut podriemkala a potom zas spustila z nicoho nic krik. Prdiky ma, kaka dobre a kedze sa to vyskytuje len v noci, nemyslim, zeby to bolo od bolenia bruska.
Poradte, co robime zle? Sme uz velmi vycerpani. V podstate cele noci prebdieme.
A ako by mal vyzerat vecerny ritual u takeho maleho babatka? Mala by som ju po vecernom okupani a napapkani ulozit do jej postielky a nechat ju tam samu v tme spinkat? Ja ju totizto nechavam po kupkani spinkat pri nas v obyvacke a do spalne ideme spat az vsetci naraz... je to chyba?

zuzka17
•
3. jan 2012

ahoj a nema nahodou obrateny rezim - hovoria ze v takom pripade ju treba okupat rano a ze vraj sa to napravi.
A mozno ak ju mate v obyvacke kde ide telka a potom ju premiestnite do ticha, tak mozno jej to prekaza.

bleble
•
3. jan 2012

Skus zavesnu hojdaciu postielku Mawok - simuluje zivot v zenskom lone a je idealna pre vycerpavajuce babatka, ktore maju problem so spankom.
Pre blizsie info staci pozriet moj profil 😉

andrea1201
•
3. jan 2012

@glee my sme mali taketo niečo so synom,za celú noc sme spali max 2 hodiny,v našom pripáde to bolo bruško,tak sme frčali na kamilkovom čajiku a espumisane,trvalo to až skoro do pol roka,papával každe dve hodiny,vôbec sme nespávali,režim sa mu potom sám upravil,do 1 roka sme ho uspavali bud v kočári alebo na rukách,bolo to vyčerpávajúce,držím palce

erickaa
•
3. jan 2012

@glee hmmm, skúste inú značku cumlíka, mne a mojím kamoškám sa osvedčili MaM.
Inak nám malá tiež presne okolo 3 týždňov začala plakávať pravidelne večer, trvalo to aj 3 hodiny. Sme sa začali báť, že budeme mať koliky 😒 Nakoniec to prešlo po všemožnom skúšaní všetkého po 10 dňoch. Osvedčilo sa nám dávať ju spávať na bruško. Samozrejme pod dohľadom cez deň a v noci máme monitor. Teraz už na brušku spávať nechce, ale našťastie tieto plače sa už nevrátili.
Nám zaspáva doteraz pri telke pri nás a potom ju prenesieme do postielky. Nenechávajte ju samú v postielke zaspávať, ak pri tom plače, je to veľký stres. Bábätko potrebuje teraz hlavne mamu. Držím palce, nech nájdete ten správny fígeľ na vaše bábo 😉

sisac
•
3. jan 2012

ahoj aj nám presne v 3 týžd. začali večer problémy.Laktačná poradkyna vravela, že akurát sa začal rastový špurt-proste malá chce viac MM a ja som mala menej. Neviem či kojíš, ak áno prikladaj na požiadanie(hoc aj každú hodinu) a hlavne žiadny cumlík ani fľaša. My nekúpeme každý den(ma suchú pokožku),malá chodila spávať okolo 7 hod. samozrejme ja s nou(bola som unavená) do manž.postele.
Skús zopár nocí spať s nou,či sa osvečí a neprenášať ju. A ak sa v noci nevyspíš tak spi cez den ked babo spinká.Teraz všetko ostatné môže počkať.Skús sa zžiť s dieťatkom je pre nu všetko nové,ak sa ty stresuješ malá to vycíti.Mne veľmi pomohlo prečítanie stránky o dojčení-dojcenie.wordpress.com-je tam,život s bábatkom ked dieta vnoci nespí a mamila.sk
Držím palečky nech to v poho prejde 😉

gazovicka
•
4. jan 2012

kazde dietatko je ine... nas maly mal zasa vecerne place vzdy po kupani od pol osmej vecer cca do 22,30 ,... a nezaberalo nic... niekedy sa upokojil na chvilku, ked som sa oprela na posteli a mala ho v naruci a rozpravala som mu tvarou v tvar nejake "recicky" ... to ho upokojovalo... ale myslim si, ze si to musite jednoducho prejst, su deticky, ktore placu a nemaju na to dovod.. vraj sa to vola vecerna kolika bez bolesti...
a tiez sme vymenili dudlik za MAM.. je najlepsi a dieta si ho vie lepsie chytit... ono sa to postupne zlepsi, treba len vydrzat a dat dcerke lasky kolko vyzaduje, je malicka a potrebuje citit blizkost maminky... takze vela trpezlivosti prajem

p.j.jacky
•
4. jan 2012

Ahoj doporucujem cumlik.Aby sa mala cim ukludnit.Treba vyskusat viacero druhov az kym nechytne.Podla mna to ma nocne koliky.Nie bruskove koliky,ale koliky kedy babatka nevedia co zo sebou a placu.Moja dcerka to mala od 2tt sokoro do 3m.Zacala o 17 podvecer a skoncila o 23 v noci.Nepomahalo nic.Ani nosenie,ani spievanie ,ani papanie,ani prebalenie.Proste nic.Spominas ze ti grckala,prepala sa ti,ci grcka casto?Ma stale v pusinke mliecko?Ci len to bolo nahodne grckanie?

bleble
•
6. jan 2012

Vyskusajte aj 100% kaucukove EKO cumliky ZNACKY Hevea,
pre take male babatko idealne, lebo su z jedneho kusu makkej prirodnej gumy - kaucuku a tym padom neotlacaju babatko, ani si s nim nemoze nijako ublizit, lebo je cely makky a lahky. pozrite moj profil 🙂