Novorodenec spí len na mne
Mam 13 dnoveho novorodenca a ma silne koliky-bolesti brucha, stale mu to tam buble a prelieva sa v crevach. Cez den spi len na mne, v satke a ak sa podari v kociku. Problem je v noci- vtedy vie spst len na bruchu na mne, co je velmi nebezpecna poloha.
Mali ste tobtak niektora, co ste robili? Dakujem
@kwetinka12 Spala som v noci po sediacky a babo na mne. Prešlo to časom..
PREJDE TO!!! (žiaľ) skôr než si myslíš, ale teraz to bude pár týždňov náročné... no nič, daj do šatky či nosiča, ty na hojdacie kreslo, leňošku alebo čelo postele vypodlož hrubými vankúšmi alebo si ľahni-sadni na zem a prečkaj...
tak on potrebuje tvoju blízkosť, lebo si mu najbližšia osoba. ma
nie je však pravidlo že to uplne tak lahko prejde 😀 moja suseda má už rok a pol staré dieťatko a to jak bolo stále na rukách den noc a iba na rukách tak teraz má separačné úzkosti a od mamy sa ani nepohne. a vidím, že mamku už ide poraziť 😀
@kwetinka12 13 dni na svete a kde ma spat? Na postarke? Jasne ze mama, prva volba 🙃 ved to je uzasne ci? Ja som vedela vsetko robit lavackou .tri mesiace , kym nepresli koliky . Potom uz aj nohou 😉
Užívaj si to. Ja som tak odchovala tri deti. Teraz ešte najmenšia často na mňa vylezie a tak spí. Keď bola malinké bábätko, tak som spala posediačky, spánok skoro žiaden, ale vydržala som.
Joj tie kolíky tie som si tiež pri oboch dcérach užila. 😉 Pomáhal nám aj digestor a musela byt na mojich rukách. Už len s láskou spomínal. ❤️
Uplne ta chapem, je to nebezpecna poloha a rozhodne sa to neda 24/7 uzivat, kedze sa musis trochu aj vyspat.. biely sum si skusala? A striedanie s partnerom.. inac budes mat strasny spankovy deficit.. lebo rozhodne ked na tebe spi, tak by som moc nespala - moze sklznut.. popripade fakt to nejako vyhladat, ako je to bezpecne 🫣 jedno z nasich dvojciat len a len na bruchu od narodenia kvoli tichemi refluxu.. pripojili sme monitor dychu na plienku..
@danieladugard ahoj, monitor na plienku so rozmyslala ale podla mna ked spi na mne tak by to meralo aj moj dych, nie? No ved toto, akoze ka by som to zvladla ale mam doma este starsieho co nechodi do skolky a je to potom uz cele pre mna riadne narocne
@kwetinka12 Ahoj, nam pomohla spom trosku elektricka hojdacka, hrala tam aj prijemna melidia a maly tam aj s kolikami vydrzal aj polhodku aj tam cez den vedel zaspat.
@kwetinka12 ano, monitor bude snimat aj teba, poloha na brusku je nebezpecna ked spi dieta samo, ked je na tebe nebala by som sa… idealne koza na kozu… ja som svoju vzdy uspala na sebe a ked tvrdo spala, prevalila som sa aj s nou na bok a spala mi v podstate na ruke (telo na vankusi aby nemala zahnuty krk). Ja som bola rada ze konecne spi, keby aj dole hlavou mam lezat s nou.
@kwetinka12 myslela som to tak, ze mozno spi rado na tebe babo, lebo vtedy mu lepsie v crevach travi - na brusku ale take male by nemali tiez spavat, pokial sa teda nevedia este prehadzovat, preto ak by si to vyskusala, tak ako sme davali naseho my, tak vtedy ten monitor na plienku 🙂
Môj syn keď mal ako novorodenec koliky, natierala som mu po kúpaní na bruško olej Zengest. Prešlo a spaval potom kľudne. Ale dodnes spí s mnou v posteli. Proste mi vyhovuje ze ho.citim
@kwetinka12 vyskúšaj aj nosič, cez deň ti to uľahčí starostlivosť a v noci som tak ja spávala s deťmi v nosiči keď boli choré v takom akoby polosede. Ale hlavne počas dňa by ta poloha mohla tomu brušku pomôcť a v noci bude potom tiež možno lepsie. A postupne skus dávať na bok. Keď si s bábätkom nevadí, že spi na brušku. Rischino Flexible je super už od narodenia. Skus ci by ti to nepomohlo.

@kwetinka12 Akurat chodim po byte v nosici. 😄No nic s tym. Prejde to 😉