icon

Odplienkovanie

tosalu
26. sep 2018
tosalu
autor
26. sep 2018

@tosalu maminky,potrebovala by som od vás počuť vaše skúsenosti s odplienkovanim... Malý ma 2 roky a serblik nechce ani vidieť, ja viem deti sa nemajú porovnať, ale starší už v jeho veku bol bez plienky..ako ste vy svoje deti učili, alebo ste čakali kým to prišlo same😉

ivkapon
26. sep 2018

@tosalu pockala som kym sa sam rozhodol chodit na wc. Mal 2,5 roka. Odmietam utierat mlacky a kazdu chvilu sa pytat ci mu treba cikat.Jeho surodenci to zvladli v 2 rokoch.

candii
26. sep 2018

Náš mav decembri 3 roky a o nočníku nechce ani počuť 🙄

gir
26. sep 2018

Ani môj nechcel nočník ani vidieť, kúpila som tu reguláciu na WC a začal chodiť tam.

tosalu
autor
26. sep 2018

@gir skúsime 😉

majus142
26. sep 2018

Náš ma 2 roky, 7 mesiacov, stále sa nepyta😕už som rezignovala

basska_b
26. sep 2018

@tosalu Môj brat bol vraj taký, že neznášal nočnik, chcel ísť na velky záchod. Ja som vraj chcela súkromie. Dali mi nočnik niekam za roh, ja som išla a bolo.

jahodkaivuska
26. sep 2018

Moj mal v auguste 2roky a doma ho nechavam bez plienky. Vie, ze tam ma cikat. Sadne si tam sam, ale necika. Ked uz to na neho pride, uteka po plienku a chce aby som mu ju dala. Drzi az pokial nema plienku, tam sa az vycika. Myslim ze uz je to na dobrej ceste, no asi este nie je uplne pripraveny. Ono to raz pride 🙂

tosalu
autor
26. sep 2018

@majus142 ja som tiež si myslela ze v lete pri mori je nato najlepšia chvíľka a nič, nemal plienku ale kričal vždy až keď už cikal, doma niekedy keď chce kakat sa vypýta, niekedy stihneme niekedy nie.. Keď som doma dala dole plienku všade cikal len nie tak kde mal.. Asi musí dozrieť 😉

anemone123
27. sep 2018

@tosalu nesilit ked nie je pripraveny. Je to len zbytocny stres pre teba aj pre dietatko. My sme dlllho bojovali s plienkami, stale to nie je na 100%, a to uz ma 3 roky, rozumu dost, vsetko si vie vypytat, aj tak sa este stane nehoda.

3petka
27. sep 2018

@tosalu môj má 2 a 5m s odplienkovanim som začala od 2. Tiež nechce nočník ani vidieť ale len doma. Cikat sa naučil tak že sme ho nechali nahého a kde tu sme ho poslali do sprchoveho kúta a ak sa vycikal tak veľké ovácie. Cika len po stojacky a do zachadu teraz. Ale aj tak sa kde tu ešte pricvrkne a v škôlke aj pocika lebo keď mu treba tak tak potichucku sa pýta. A doma kaka zasadne len do sprchoveho a zatiaľ som to vzdala som rada že sa pýta a nenakadi si do gatí. Ale stalo to veľa nervov, pýtania sa. Dávania ho cikat, hicikedy sa už pýtal potom sa prestal a ešte aj teraz mu musím hovoriť že sa musí pýtať. Ale už mu to ide krásne. Zato kamoska dala svoju 2 a 7 m babu na nočník jedného dňa a od vtedy sa pýta. Asi bola na to viac vyzreta

pininka
27. sep 2018

Nasu som zacala odplienkovavat na rok a pol koncom leta, po troh dnoch krasne zacala hovorit ze jej treba, az na to, ze zo seba nedostala nic. Ani nocnik, ani redukcia, ani travicka postojacky. Museli sme sa vratit k plienkam, lebo som sa bala ze budeme musiet cievkovat. Mam dvoch starsich synov, ktori s tym absolutne nemali problem. Mala stale povie ze robila potrebu,tak hada do tych dvoch rokov,resp dalsie leto to zmakneme.