Ako naučiť dieťa pýtať sa na cikanie?
Prosím o radu 🙏
Odplienkovávam dcéru, no máme taký problém – keď je holá, pekne sa vyciká do nočníka sama. Ale keď má nohavičky alebo oblečenie, tak sa nepýta a pociká sa.
Keď sa jej opýtam, či chce cikať, povie nie a o chvíľu sa pociká. Sama mi nepovie ani keď potrebuje. Na obedný spánok už plienku nemá a to zvláda.
Mali ste to niektorá podobne? Ako ste to riešili, aby sa začala pýtať aj keď je oblečená? 🙏
@luci862 skusat skusat vysvetlovat vysvetlovat
Nechajte jej cas
@taktotedanie snažím sa stále jej hovorím ako ma čo robiť aj ukazujem netlačím len už to trvá od januára až po mesiaci a pól aspoň pochopila to že kam ma chodiť cikat , a ona s porozumením teda problém nemá ešte aj nočnik si chodí sama vylievať a aj splachovať :D a keď ma rano po noci precikanu plienku alebo keď je pokakaná si to hneď dáva dole a hovorí že to je kako cez deň sa ju snažím mať bez plienky ale teda je to masaker stále prezliekať a utierať mláčky a zbierať 💩 ale ako je holá ozaj problém nemá tak neviem ako ďalej ešte skúšať
No asi ešte na to nedozrela este chyba take to "kliknutie" ze potrebujem a idem. To ze pochopila ze nocnik je n cikanie je super ale este asi potrebuje cas (moj osobny názor ze by som nemala na to trpezlivosť 3 mesiace prezliekat a prat pocikane veci).
Ja by som sa na to moc nesustredila ze ked nema oblecenie ze vtedy pekne ide cikat lebo vtedy ma podla mna kazdy nutkanie ísť na wc.
No asi ešte na to nedozrela este chyba take to "kliknutie" ze potrebujem a idem. To ze pochopila ze nocnik je n cikanie je super ale este asi potrebuje cas (moj osobny názor ze by som nemala na to trpezlivosť 3 mesiace prezliekat a prat pocikane veci).
Ja by som sa na to moc nesustredila ze ked nema oblecenie ze vtedy pekne ide cikat lebo vtedy ma podla mna kazdy nutkanie ísť na wc.
@anonym_7b9cc0 a čo by bolo najlepšie nechať jej ešte plienku ? Alebo skusat dalej
@anonym_7b9cc0 a čo by bolo najlepšie nechať jej ešte plienku ? Alebo skusat dalej
@luci862 chystas sa ju dat do skolky a tlaci ta termin ze alebo len ju chces mat odplienkovanu? Nerypem, pytam sa
@luci862 ja by som ju nechala este s plienkou.
@luci862 skusaj dalej , netlacit inak vytvoris blok
Este jej nekliklo
@luci862 ako pisu, nekliklo jej
Vydrzat uz ked si zacala s odplienkovanim
Tiež sa prikláňam k názoru, že ešte mozog nie je dozrety na odplienkovanie. Určite by sa mi nechcelo 3 mesiace stále prezliekat a prať a umývať podlahu po moci a hovienku....ked bude na to zrelá, pochopí to rýchlo. Ja som syna odplienkovala 2 mesiace pred 3.narodeninami, a za 1,5 dňa bol odplienkovany nakomplet. A nikdy som sa ho nepýtala, či mu treba cikať. Ani sa to neodporúča - dieťa sa ma naučiť, že ono je zodpovedné za svoje telo a ma si ho všímať. Keď sa bzdes pýtať každú polhodinu, či netreba cikať, stále sa bude spoliehať na teba, že ty to máš pod kontrolou a ona nemusí striehnu, kedy treba ísť na WC. Pritom dieťa to ma mat pod kontrolou.
Naučí sa to, len ešte potrebuje čas. Takto zbytočne stresuješ seba, aj dieťa, podla mňa. Načo kaziť každý deň s "nehodami", keď ten čas viete aj inak využiť, ako upratovaním a čistením, prezliekanim.
@luci862 chystas sa ju dat do skolky a tlaci ta termin ze alebo len ju chces mat odplienkovanu? Nerypem, pytam sa
@anonym_3177f8 no o týždeň podávam prihlášku do MŠ tak som chcela aby nás to potom do septembra nenahlilo a nemala na odplienkovanie malo času preto som začala s tým od nového roka ja na ňu netlačím ale mrzí ma že to ide tak pomaly a nevieme sa pohnúť nejako ďalej zas to nechcem nechávať na poslednú chvíľu a stále čakať
@anonym_3177f8 no o týždeň podávam prihlášku do MŠ tak som chcela aby nás to potom do septembra nenahlilo a nemala na odplienkovanie malo času preto som začala s tým od nového roka ja na ňu netlačím ale mrzí ma že to ide tak pomaly a nevieme sa pohnúť nejako ďalej zas to nechcem nechávať na poslednú chvíľu a stále čakať
@luci862 jojoooooj mas casu a casu
Prestan sa nahlit, bude to na skodu
Nedavaj najavo ze si z dietata sklamana, lebo nerobi to co ty si sa sama rozhodla, ze teraz
Do septembra casu dost
Mozog jej nedozrel, ma cas
Ja som to skusala, dietatu to neslo, vratila som sa k plienkach a skusila o 3 tyzdne a uz to potom slo
@luci862 do septembra je este 5 plných mesiacov. Pri zápise nemusí byť odplienkovany, a ak náhodou do septembra aj nestihnete, dá sa 3 mesiace škôlka odložiť (aj keď asi ideš do práce). Ja by som naozaj nateraz nesilila, keď povie ze treba ísť alebo keď sa vyvíja, tak by som ju vždy pochválila s ukázala, akú mám radosť, aby som ju motivovala. A inak skúšala by som ju odplienkovat opäť v júli.
Tiež sa prikláňam k názoru, že ešte mozog nie je dozrety na odplienkovanie. Určite by sa mi nechcelo 3 mesiace stále prezliekat a prať a umývať podlahu po moci a hovienku....ked bude na to zrelá, pochopí to rýchlo. Ja som syna odplienkovala 2 mesiace pred 3.narodeninami, a za 1,5 dňa bol odplienkovany nakomplet. A nikdy som sa ho nepýtala, či mu treba cikať. Ani sa to neodporúča - dieťa sa ma naučiť, že ono je zodpovedné za svoje telo a ma si ho všímať. Keď sa bzdes pýtať každú polhodinu, či netreba cikať, stále sa bude spoliehať na teba, že ty to máš pod kontrolou a ona nemusí striehnu, kedy treba ísť na WC. Pritom dieťa to ma mat pod kontrolou.
Naučí sa to, len ešte potrebuje čas. Takto zbytočne stresuješ seba, aj dieťa, podla mňa. Načo kaziť každý deň s "nehodami", keď ten čas viete aj inak využiť, ako upratovaním a čistením, prezliekanim.
@bolarazjedna keď je holá si chodí kedy potrebuje len mi to rovno príde oznámiť že ma hotovo , preto som myslela že keď to už takto dokáže tak že to bude vedieť aj oblečená ale bohužiaľ Nie , a pritom sa vie aj obliecť aj vyzliecť sama , tak asi len čakať len je mi zas ľúto jej dávať plienku keď už takto to dokaze no je to ťažké ozaj 🙄🤦♀️
@luci862 do septembra je este 5 plných mesiacov. Pri zápise nemusí byť odplienkovany, a ak náhodou do septembra aj nestihnete, dá sa 3 mesiace škôlka odložiť (aj keď asi ideš do práce). Ja by som naozaj nateraz nesilila, keď povie ze treba ísť alebo keď sa vyvíja, tak by som ju vždy pochválila s ukázala, akú mám radosť, aby som ju motivovala. A inak skúšala by som ju odplienkovat opäť v júli.
@bolarazjedna ďakujem 🙂 no asi musím len vydržať ja som taký typ že chcem všetko hneď bohužiaľ a mám doma aj ročnú dcéru takže plienky mi už idú hore krkom🤣🤦♀️ ani na ňu netlačím nekarham nevyčítam keď jej to nejde len ja som z toho akoby sklamaná ale nedávam jej to najavo
Ja by som sa už k plienkam nevracala a vysvetľovala že ak chce ísť cikať tak musí si dať dolu veci alebo ju dávať každú chvíľku cikať držím palce aby to čim skôr pochopila
@bolarazjedna ďakujem 🙂 no asi musím len vydržať ja som taký typ že chcem všetko hneď bohužiaľ a mám doma aj ročnú dcéru takže plienky mi už idú hore krkom🤣🤦♀️ ani na ňu netlačím nekarham nevyčítam keď jej to nejde len ja som z toho akoby sklamaná ale nedávam jej to najavo
@luci862 no ja som tiež mala o 20mesiacov mladšie dieťa ešte, a aj to bol dôvod, že som netlačila na odplienkovanue - mne bolo 100x jednoduchšie obom deťom dat plienku, ako takúto torturu co opisuješ pri mladšom bábätku.
Vzdy jednoduchsie dat plienku ako 3 mesiace prat utierat podlahy zbierat hovna...ja som svojej vzala olienku mala presne 2 roky a bez nehody ani som sa jej nepytala ci jej treba. Mala nocnik na poschodi dolu na chodbe aby nemala daleko..

@luci862 skusat skusat vysvetlovat vysvetlovat
Nechajte jej cas