Odplienkovanie: Ako udržať byt čistý a neocikaný?
Ahojte baby, idem skúsiť odplienkovat dcéru. Nemám s tým skúsenosti, preto sa chcem spýtať na pár praktických rád. Nemáte nejaké vychytávky, ako nemať ocikaný celý byt/dom? Ako ste riešili ocikané topánky/papučky? Stále ste ich prali? Neviem si predstaviť, koľko párov papúč/topánok mám v tomto období mať. Papuče vnútri mať musí, lebo máme dlažbu a je studená. A ako ste riešili gauč/koberce ak sa stala nehoda? Čím ste čistili?
Nechces skusit kupit nejake gumove papuce, nieco ako crocsy? Vyuzijete to aj v lete potom k vode. A koberce mate v celych izbach? Ak len nejaky taky mensi, mozno by som ho na ten tyzden zrolovala. Ale nepredstavuj si, ze dieta kade chodi, tade cika. My sme koberec raz ale cistit museli, takou penou z dm. A to ani nie ze by dieta ocikalo, ale vykakalo sa do serbla a dostalo genialny napad, ze ho samo umyje. A rozlialo ho na jedinom malom koberci v celom byte 🙈
Na koberec vanish, miesto papúč hrubé ponožky. Keď chces bez takýchto nehôd, tak len počkať, kým bude sama chápať. Prípadne byť čo najčastejšie vonku na záhrade, šľapky čo sa dajú umyť rýchlo a vysušiť.
Nechces skusit kupit nejake gumove papuce, nieco ako crocsy? Vyuzijete to aj v lete potom k vode. A koberce mate v celych izbach? Ak len nejaky taky mensi, mozno by som ho na ten tyzden zrolovala. Ale nepredstavuj si, ze dieta kade chodi, tade cika. My sme koberec raz ale cistit museli, takou penou z dm. A to ani nie ze by dieta ocikalo, ale vykakalo sa do serbla a dostalo genialny napad, ze ho samo umyje. A rozlialo ho na jedinom malom koberci v celom byte 🙈
@kivivi Ďakujem za radu, koberce mám len malý v obývačke, ten zrolujem a ďalší má malá na hranie, na ten dám ešte veľkú penovú podložku. Viem, že nebude cikať každých 5 minút. Ale už aj tak sa toho čistenia desím.
Základ je počkať kým si to nebude uvedomovať, vtedy vie chvíľu vydržať kým donesieš do kúpeľne, na nočník.
No ani nevrav,ja tiez rozmýšľam, že kedy začať 😅
Kolko má?
No ani nevrav,ja tiez rozmýšľam, že kedy začať 😅
Kolko má?
@anonym_542383 má 2,5 čiže pripravená by mohla byť. Čakala som na teplejšie obdobie. A v septembri by mala ísť do škôlky, tak potrebujem už cvičiť. Tepláky+ nohavičky mám nakúpené, len som nedomyslela tenisky/papuče.
Nooo to by mohlo byt ideálne
A skúšate aj či to chápe?
Nemali sme ocikane nič. Tiež som sa toho bála. Dcéra mala 2r7m (bolo to v marci), všimla som si, že cika nárazovo, tak sme skúsili dať plienku dole, keď prešli tie najväčšie zimy a hneď sa odplienkovala aj na noc sama od seba (večer keď som jej išla dať plienku, povedala mi, že je bakatá a nechce ju).
@anonym_542383 má 2,5 čiže pripravená by mohla byť. Čakala som na teplejšie obdobie. A v septembri by mala ísť do škôlky, tak potrebujem už cvičiť. Tepláky+ nohavičky mám nakúpené, len som nedomyslela tenisky/papuče.
@anonym_autor chyba je, ze ty si myslis, ze by mohla chapat. Si si ista, ze si uvedomuje, ze uz vie spracovat signal z mocoveho mechura? Lebo ak este jej nedozrela nervova sustava, tak uspech dosiahnes iba vycvikom ako u psov. Nahoda bude, ze vystihnes ju posadit vcas a ona cistou nahodou vykona potrebu. To bude na dlho a s vela nehodami. Ked pockas na ten spravny cas bude to bez nehod a velmi rychlo
Aj my sme mali dlažbu ale chodila normálne v ponožkách… tých pár dni vydrzis a od nôh neprechladne. Veď keď sa pociká tak si všimneš že je mokrá a pôjdeš ju osprchovať a prezliecť. Za mňa je zbytočne chystať si dopredu papuče práve na toto obdobie.
My sme mali zväčša ocikany gauč, mala som tam prebaľovacie podložky ale musela som veeela tepovat. Čas doma sme trávili väčšinou obývačke, aby sa nemusela tepovat aj posteľ. A keď sa stane, top pohlcovač pachov sanytol dezinfekčný sprej
@anonym_autor naša mala 2r 7m keď to úplne pochopila, dovtedy 0 bodov. Odplienkovala sa zo dňa na deň aj na spánok. Všetci nás do toho tlačili ale ona na to proste musela dozrieť. Odplienkovala sa v zime
Tak ako sa tu už písalo, kým počkáš kým dieťa dozreje biologicky aj mentálne nebudeš sa musieť báť ocikaného domu.
Počkala som kým dieťa chápalo a aktívne spolupracovalo a nemusela som riešiť ocikané koberce, papuče, nohavice… dovtedy nosilo dieťa plienku.
po odpliekovani sa pocikala presne 2x lebo nestihla dobehnut na zachod, v zapale hry.
ked je dieta pripravene a rozumie co od neho chceme nic ocikane nie je, tak ako sa pise vyssie
dovtedy to je zbytocne trapenie pre dieta aj pre teba
Odplienkovala som ked bola pripravena -cele dobedie cikala do gati a potom nikdy nic.
Nechapem preco by mal byt cely byt ocikany pre boha 🤢🤢

Nemali sme nic ocikane. Stacilo pockat kym si uvedomoval, ze mu treba a neboli ziadne nehody. Ci si uvedomuje alebo nie, treba odpozorovat podla spravania. Ked som videla, ze sa zasekol, tak sme rychlo bezali.