icon

Odplienkovanie dieťaťa na spánok

5. nov 2025

Ahojte dievcata, drobec ma presne 2 roky a 7 mesiacov. Odplienkovaný je cez den, pekne hovori pipi na cikat kakanie vidim, ze je nesvoj chodi po spickach, obcas sa pomyli a pride za mnou a stahuje si slipky.
V skolke ho ale nemozem nechat cely den, lebo sa cez poobedny spanok pocikava.
Neviem ako na to, skusila som zo 3x uz ho dat bez a dat nepremokavu podlozku ale precural sa 🫩
Neviem sama.
Vďaka za rady.

andrea_82
•
5. nov 2025

S pocikanim pocas spanku neurobis nic, na to musi proste dozriet. Mozes dat vycikat tesne pred spanim, pred spankom davat menej pit, ale viac sa asi neda. Preco ho chces nechavat v skolke? Musis do prace? Nas aktualne 2,5-rocny by mal ist do skolky od januara, ale kym som doma, tak spat tam nebude. A tym padom ma odplienkovanie na spanok netlaci.

sajmonka_1216
•
5. nov 2025

Moja už cez deň pýtala normálne, ale cez spánok sa niekedy nezobudila.. prestávala som dávať plienku až keď mala v noci alebo cez spánok suchú plienku napr. 3 - 4 dni po sebe.. aj potom bola niekedy nehoda, ale nie vždy...

zuzanaete
•
5. nov 2025

Odplienkovanie pocas spanku nijako neurychlis. Tam musi telo zacat same produkovat latku, ktora brani tvorbe mocu pocas spania. Ak sa k tomu prida tvrdy spanok, ze sa dieta na potrebu cikat nezobudi, tak to opat musi dozriet organizmus, aby vnimal signaly tela. Neda sa dohodnut dat aj v skolke na spanok plienku? U nas sa dalo.

anonym_c899d5
•
5. nov 2025

Čo stresuješ? Moja ide mať 4 a stále sa budí mokrá. V škôlke na spánok má tiež ešte plienku. Ale budiť ju určite kvôli tomu neplánujem.

t1nusa
•
5. nov 2025

@anonym_autor ja som na noc nechávala plienky kým ich nemala suché, teraz ma 2 roky a 6 mesiacov a už je skoro týždeň úplne odplienkovaná, jednoducho som jeden večer nedala plienku, vysvetlila jej pred spaním že keď bude potrebovať cikať musí ma zobudiť, lebo nemá plienku a hotovo ☺️

vilma7
•
5. nov 2025

Na noc som prestala dávať plienku až ked bola plienka 2 týždne suchá bez nehody. Stym žiaľ nič nenarobíš. Ako uz bolo spomenuté.

anonym_d86da0
•
5. nov 2025

@anonym_autor moj je taky ze ked mal plienku proste sa vycikal. Ked som nedala tak sa nepocikal. Ale teda bol starsi. Suhlasim ze to chce cas a nijak to neurychlis

anonym_a410db
•
5. nov 2025

Ano dat nepremokavu plachtu a nedat ziadnu plienku.Prve noci budu mokre,potom si zvykne.Tiez som uz na dalsi den ani na noc nedavala.Pred spanim vycikat,vykakat a uz nepit,ziaden caj,mlieko.Nic.Dieta musi tiez vediet prespat celu noc.

drianaa
•
5. nov 2025

Máme rovnako staré deti, syn je od 2 rokov bez plienky na deň, kakať ma nočník chodieva už rok, s výnimkou 2-3 c nehôd počas choroby. Ale na spánok plienku má, máva aj obdobia kedy v spánku neciká, potom zase začne, niekedy sa zobudí niekedy nie. Avšak keď som ho nechala bez plienky na spánok a pocikal sa, vždy to tak ťažko niesol a hrozne plakal a spomínal na to aj ďalšie dni, že som sa na to vykašľala a plienku mu proste dávam. Od septembra je v škôlke, na spánok s tým vôbec nemajú problém mu natiahnuť plienku

autor
•
5. nov 2025
@andrea_82

S pocikanim pocas spanku neurobis nic, na to musi proste dozriet. Mozes dat vycikat tesne pred spanim, pred spankom davat menej pit, ale viac sa asi neda. Preco ho chces nechavat v skolke? Musis do prace? Nas aktualne 2,5-rocny by mal ist do skolky od januara, ale kym som doma, tak spat tam nebude. A tym padom ma odplienkovanie na spanok netlaci.

@andrea_82 pracujem na HO uz vyse roka a pol a na malu ani nie je cas pri nom...

autor
•
5. nov 2025
@drianaa

Máme rovnako staré deti, syn je od 2 rokov bez plienky na deň, kakať ma nočník chodieva už rok, s výnimkou 2-3 c nehôd počas choroby. Ale na spánok plienku má, máva aj obdobia kedy v spánku neciká, potom zase začne, niekedy sa zobudí niekedy nie. Avšak keď som ho nechala bez plienky na spánok a pocikal sa, vždy to tak ťažko niesol a hrozne plakal a spomínal na to aj ďalšie dni, že som sa na to vykašľala a plienku mu proste dávam. Od septembra je v škôlke, na spánok s tým vôbec nemajú problém mu natiahnuť plienku

@drianaa kde to tu nechcu ani pocut 🤷‍♀️

autor
•
5. nov 2025
@t1nusa

@anonym_autor ja som na noc nechávala plienky kým ich nemala suché, teraz ma 2 roky a 6 mesiacov a už je skoro týždeň úplne odplienkovaná, jednoducho som jeden večer nedala plienku, vysvetlila jej pred spaním že keď bude potrebovať cikať musí ma zobudiť, lebo nemá plienku a hotovo ☺️

@t1nusa dievcatka juj to je radost 😁

autor
•
5. nov 2025
@anonym_a410db

Ano dat nepremokavu plachtu a nedat ziadnu plienku.Prve noci budu mokre,potom si zvykne.Tiez som uz na dalsi den ani na noc nedavala.Pred spanim vycikat,vykakat a uz nepit,ziaden caj,mlieko.Nic.Dieta musi tiez vediet prespat celu noc.

@anonym_a410db veris, ze na ten sibnuty rozmer 180x60 ju neviem zohnat 😁

anonym_a410db
•
5. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_a410db veris, ze na ten sibnuty rozmer 180x60 ju neviem zohnat 😁

@anonym_autor my sme malemu objednali autickovu postel 80 na 160 aj s madracom a rovno na to uz nepremokavu plachtu.Este ratame s tym,ze nehoda sa stat v noci moze.
Skus zadat do google tie rozmery a hned ti ich vyhodi niekolko.

autor
•
6. nov 2025
@anonym_a410db

@anonym_autor my sme malemu objednali autickovu postel 80 na 160 aj s madracom a rovno na to uz nepremokavu plachtu.Este ratame s tym,ze nehoda sa stat v noci moze.
Skus zadat do google tie rozmery a hned ti ich vyhodi niekolko.

@anonym_a410db idem pravda skusala som Vinted aj takto a nic

anonym_a410db
•
6. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_a410db idem pravda skusala som Vinted aj takto a nic

@anonym_autor pozri