Odstavenie ak zaspáva na prsníku
Ahojte maly bude mat rok chcem ho odatavit.
Problem je ze je nauceny zaspavat na prse a v priebehu noci je vela krat hore len aby sa pricucol.
Skusala som mu dat v noci vodu caj um no nic akurat viac precitol a som ho tym rozplakala este viac no v kojeni uz pokracovat urcite nechcem.
Mate nejake rady typy pripadne ako dlho trvalo "odstavovacie sialenstvo" u vas?
Dakujen
@lenkaam_1 ak place pri zaspavani tak skuste aby zaspavalo pri mužovi ci inej osobe. Pri mne maly stale pýtal cicku a aj v noci (aj keď nebol v noci dojdeny) proste akoby chcel zuzlat furt aj keď nepotreboval. 2x ho uspal muz a bolo po kojeni.
@lenkaam_1 aj bol,odnaucil sa.. v 11.m.som ho odstavovala a vtedy este na zaspanie pil mlieku,inak on uz velmi inokedy velmi nechcel,prikrmy mu chutili viac.vymyslela som.ine ritualy a bolo to bez placu.
Mala tiez zaspavala na prse,dojcena do 2rokov,tiez sa odnaucila,u nej som pouzila metodu octovania prs,lebo ona bola denna zavislacka a postupne som ju bez placu odstavila.
Takze da sa odstavit aj v pohode,len su deti,ktore to v danom case neakceptuju,lebo je to pre ne priskoro. Treba odhadnut spravny cas. Pokial teda nejde o zdravie,kde sa to musi riesit radikalne.
Tak dat rocnemu dietatu cumlik, ak ho doteraz nemalo, je dost zvlastna rada. To by dom urcite nerobila.
Nvm, ako odstavit rocne, ak by si sa s tym predsalen rozhodla pockat aspon pol roka, tak uz sa s nim bude dat dohodnut, vysvetlit mu to, moja to v tom veku zvladla uplne bez scen.

@lenkaam_1 Už som to tu písala. Moja tiež zaspávala na prsníku. Keď mala dva roky, plánovali sme druhé, tak som ju išla odstaviť. Dopadlo to lepšie než som si myslela. Prelepila som si bradavky spofaplastom, prsník bibi. Sledovala, kedy už nebudú prelepené, dávala som si na to pozor. Neplakala, musela zaspať tak. Keď je dieťa unavené, zaspí. Váš je ešte malý, ťažšie to pochopí. Keď nemusíte, neodstavujte. Moja dva roky nebola chorá. Teraz, keď nie je dojčená, bola chorá, sople, zvýšená teplota. V materskom mlieku sa tvoria protilátky, ktoré aktuálne dieťa potrebuje.