Otázky pre profesionálneho rodiča.
Ak je tu nejaká profesionálna matka, viete mi popísať svoje skúsenosti z tejto profesie?
Ako dlho to robíte (robili ste)
Koľko detí ste už mali v domácnosti
V akom veku
Mali nejaké postihnutie?
Ako ste to zvládali
Ako dlho boli u vás
Prípadne plat
Ďakujem🙏
Mam kamosku co ma s manželom v starostlivosti 4 deti. Ich vlastne su uz dospelé..
3 deti su súrodenci, maju ich uz vyše 5 rokov a zrejme aj naďalej u nich zostanú nakoľko mama zomrela a otec je bezdomovec. Su to biele deti. To najmladšie ma zdrav.priblemy, matka fetovala pocas tehotenstva.
Potom maju par tyzdnove babatko, to u nich zrejme dlho nezostane, matka sa k nemu nehlasi otec je neznámy. Uz je v ponuke na adopciu, to je rómsky chlapček, je zdravý.
Uz tak mali babatka, tie u nich dlho nepobudnu, bud idu na adopciu alebo do pestunstva.
Z domova dostavaju plat, casto oblecenie a hracky pre deti, co tam ludia nosia. Pre babatka sponzorsky niekedy mlieko, pluenky, .... niekedy nic, ako kedy.
Niekedy pridu na domova aj s detmi, aby sa deti stretli s bio rodičmi, ale len niekedy.
Samozrejme tieto deti maju problémy, musis rátať s tym, ze chodis po logopedicku, neurologicke, očné, kardio, .... musis s nimi vela cvicit, ucit bežným hgienickym veciam, ....
ty mas tiez sedenia s psychológom ak sa nieco deje.
Je to zaujimava a nezaplatená praca! Lebo robis 24/7 a mas smiešny tabuľkový plat.
Predtým ako dostanes dieta do starostlivosti tak mas kurz ako profi rodic a este nejake školenia
Tieto deti napr babatka su náročnejšie, matky casto maju rozne závislosti, na gyn.poradne nechodia, rozne traumy. Ale zas ked vidis ako to dieta u teba rozkvitne, ako sa mu dari, ako ide vpred, tak to je to co robi tuto pracu taku krásnu
Ale oni su šťastní, našli sa v tom
@pribinak a hlavne musia byť psychicky vysporiadaní s tým, že im prirastu k srdcu a odídu.
@milivanilka moja vzdialená rodina to robila mali 2 deti súrodencov najprv jedno, neskôr druhe.Plat nízky, po pár rokoch to vzdali ich biologické deti takmer dospelé to zle znášali, manžel tiež zle znasal problémy s deťmi museli chodiť k psychologicke, problemy s ucenim, až to vzdali
Kto to chce robiť musí byť silná osobnosť a mať v hlave dobre vysporiadané prečo to chce robiť a čo od toho očakáva.Aj oni išli s tým, že niekomu pomôžu, ale trpeli ich deti a neskôr aj oni kde ona sa v tom našla, on časom nie....je to hop, alebo trio záleží aké deti dostaneš zlatíčka, problémové,..

Ahoj, nemam osobnú skúsenosť, ale moja známa má ako profesionálny rodic 12 ročného chlapca(už ho má vyse 2 rokov), čo má prekvapilo, že nemá partnera, ale je učiteľka, takze to možno v jej prípade stačilo a nevyzera, že by ho mala mat na krátku dobu. Postihnutia nemá, chlapcek je zdravý a nie je Rómskeho etnika(čiže nechceným dieťatkom môže byt aj úplne zdrave, pekne, biele dieťa). A myslim, že to zvládajú veľmi dobre, mám ju na Fb medzi priateľmi a zvyknú pridávať obaja fotky, kde sú spokojni, chlapec ju vola mama, je rad, že chodi po výletoch a má svojho rodiča a ona je stastna, že nie je osamelá a vzhľadom na vek aspoň nejaké dieťatko má, lebo už by vlastne asi nemohla mat.