Otravné deti na ihrisku
milé mamičky, chcem sa opýtať na váš názor na deti ,ktore vypytuju na ihrisku od druhých jesť alebo piť. Chodime na ihrisko partia mamičiek, ktore si medzi sebou kupujeme napr.chrumky alebo džusiky ci lizatka pre svoje detičky. Teraz tam zacalo chodit jedno dievčatko...pozname sa z videnia aj s jeho maminou ale nekamaratime sa.....nuž a ono ked sme tam že napr. sami alebo aj nie, a moja dcerka vytiahne keksik, hned pride či si može odhryznut???alebo ked jej dam chrumky, tak hned dojde že jeeej ake ma pekne šaty a ruku ma už v sačku s chrumkami 😕 ,dnes napr. sa mi vysypali chrumky a ja som povedala svojej aby ich nechala tak, že pride havo a popapa...a došlo to dievča a všetky ich pozbieralo a zjedlo... 😅 raz bola aj jej mamina na ihrisku aj s jej malým bratom asi dvojročným,a moja dcerka aj s kamaratkou sedeli na lavičke a papali tyčinky, on pribehol a hned sa ponukol, no keby si vzal raz dvakrat...ale trhal im to z ruk kým nezjedol všetky...a jeho mamina sa kukala a asi dvakrat ho upozornila aby jedol pomalšie nie tak rýchlo 😀 namiesto toho aby mu povedala že už si sa ponukol a stačilo.....teda aspon ja to tak učim svoju dceru,ona je ešte ten typ že sama si ani nevezme ked ju nukaju, musim jej ja dovolit. nie som ani skupa ani nič,mile rada dam,ale štve ma ta vychcanost deti alebo rodiča že sa pridem, najem a odidem...a ked nič nemaš tak ťa ani nepoznam 😒
my jedlo nenosíme..len čaj..malý ide do piesku, na šmýkalu, ruky špinavé a hlavne chodíme tam medzi desiatou a obedom aby mu tam vytrávilo, nie aby sa dopukal chrumiek a tyčiniek..
alebo poobede po olovrante a potom papáme až keď prídeme domov..nevidela som ešte že by nejaká mamička vyťahovala keksíky, chrumky a džusíky na ihrisku...to by mi dieťa potom nezjedlo varenú stravu.
@alice107 to akože malo byt čo???? bu bu bu.?......nemyslím si že som ťa niečim urazila, alebo zautočila 🙂 kedy a kde? že som sa ťa niečo normálne opýtala ako matka matky ktorá vychováva deti ??? ak ano tak sorry....ale položila som ti normalne otázky na ktore som chcela normálnu odpoved a vychádzala som len z tvojho príspevku a tvojich názorov kde si ty reagovala na mna...tak v čom je problem?napísala som ti že akceptujem a je mi jedno ako a kde vychovavaš ,či kde a s kým sa chodiš hrať so svojimi detmi,...ja som ti napísala svoj názor a položila otázky..nič viac nič menej, ....
ako nechápem prečo sa táto diskusia miestami zvrhla do osobných útokov a invektív...kým sa do debaty nezapojili iste osoby ( ktoré vo viacerých diskusiách vždy vyvolajláú len hádky 🙄 ) to bolo fajn, výmena skúsenosti a názorov na inteligentnej úrovni ako ma byť, bez osobneho napádania..... 🙂 🙂
...inak dnes na ihrisku došla jedna mamička so synkom a mali so sebou vedierko zmrzliny 😀 to som ešte ne ihrisku nevidela😀
....zatial u mna "vedie" nakrájana saláma vysočina, ktoru si dievčatko chodilo brávať zakaždým ked sa šmyklo na šmýkalke.... 🙂 aj som sa pýtala maminky že to ona takto papáva, že nie ale teraz boli v obchode a doma a ani v školke nechcela jest polievku tak je rada že aspon tu teraz dačo spapa 😀 ako zlatá bola
@andrejka1983 pozorne si precitaj este raz svoj prispevok .a dufam,ze pochopis,kde si ´´prestrelila´´.ja som sa nenahnevala ani inak ma tvoje narazky neprekvapili.s tym musim na fore pocitat.len som ta upozornila,ze takto by sa debatovat nemalo.prjimam tvoje osprasvedlnenie. 🙂
nebudem sa uz opakovat.na tvoje ´´otazky´´ som´ odpovedala .ci nie?aj ked neboli polozene ako otazky,ale konstrukcie .
je dobre ,ze akceptujes moje nazory tak ako ja tvoje .takze tymto sme myslim nasu debatu ukoncili.
🙂
pekny vecer zelam.
@andrejka1983 co narobis...deti ta privedu do roznych situacii....a ludia vidia iba tu salamu, ale nevedia, co tomu predchadzalo...
Tu sa bezne v parkoch jedavaju obedy...mame tu piknikove stoly... deti velmi dobre jedia na vzduchu 🙂
@alice107
@andrejka1983 Inak vasu diskusiu som nezachytila (nemam prave cas prelistovat naspat), takze neviem, kde je problem medzi vami. 😒
@minewka vieš čo riešim? že neznášam keď niekto cudzí ide dávať niečo môjmu dieťaťu ... to je celé a ty píšeš trochu odveci 🤐
A taky detail. Napadlo Vás niekedy poniektoré, že keď dáte niečo nejakému dieťaťu len tak, môžete mu aj ublížiť? Že môže mať alergiu alebo niečo podobné? Ako by ste sa potom zachovali ak by takáto situácia nastala???
@andrejka1983 odporučila by som ti, aby si dala zamknúť diskusiu, nakoľko kto chcel pochopil, kto nie nepochopí nikdy 😒
@alice107 prečítala som si, ale uprímne neviem...ale OK, beriem na vedomie a tiež sa nehnevám, ja sa vôbec nepotrebujem hádať...takže som rada že sme si to vysvetlili , myslím že si správna osoba a z mojej strany tiež nemám problém 😉 a podobne želám pekný večer 🙂
@sashabb (pisem za seba) Nikdy som dietatu nic len tak nedala. Aj v tomto su americanky velmi inteligentne ( pisem americanky, lebo so slovenkami nemam skusenost). Tak, ako ja pridem a spytam sa matky, ci mozem ponuknut jej dieta, tak aj za mnou prislo desiatky zien a spytali sa, ci mozu ponuknut tie moje.
Par krat som normalne dostala aj negativnu odpoved : Dakujem, nie, mame pred vecerou....alebo Dakujem, uz mali sladkeho vela.
To je tu uplne normalne, ze bez suhlasu rodica nebudem krmit cudzie dieta...
@digysa my chodime na prechadzky do parkov,.na plaz a ked ideme,tak sa stavime aj na ihrisku co je na plazi pre deti. 🙂 ked sme na plazi,tak sa tam ide pohrat.je tam zakazane chodit v topankach a so psami..je to cele pokryte pieskom a tam su rozne preliezacky , hojdacky pre deti atd.
ale moje dieta uz tiez vie pomenovat a vybrat si priatelov na hranie.a tie preliezky nie su jej vzacne.ma ich doma.
ja si vzdy najdem cas na prechadzky ci pobyt na plazi ,ked pocasie dovoli.podla mna je treba sa dietatu venovat,ked je to len trosku mozne.
ale tvoje su uz stale viac a viac samostatne a ihrisko im uz neposkytuje tolko podnetov ako v mladsom veku.to je jasne.
@sashabb prosím ťa, nepreháňaj a nerob z komára slona. Táto téma nie je o tom "prečo matky nasilu napchávajú moje dieťa, keď si to neželám". Táto téma je o pažravých a vychcaných deťoch a ich nezodpovedných a otrasných matkách.Ešte raz ako by som to spravila ja - ak príde cudzie dieťa a začne si brať churmky, tyčinky, keksíky - a jeho matka nepovie nič, neohradí sa, či nie je v dosahu - kľudne nech si to decko vezme. Aj opakovane, aj každý deň, vôbec mi to nevadí. Aj keď tomu nikto nechce veriť - nevadí mi to, nepovažujem to za vychcané, ani jeho matku nepovažujem za hlúpu. Nikde som ani raz nenapísala, že budem dieťa nasilu napchávať niečim, voči čomu sa jeho matka ohradí. Matka dieťaťa je tam od toho, aby sa rozhodla, či dovolí či nie a má na dieťa dávať pozor, pokiaľ má jej dieťa smrteľnú alergiu na keksík.
Vyjadrila som MAXIMÁLNE slušne v prvom príspevku svoj názor,ako by som sa zachovala JA, nehodnotila som charakterové vlastnosti jednotlivých mamičiek, aj tak si tu opäť niekto potreboval vyskúšať svoju vešteckú guľu a začal hodnotiť mňa ako osobu a začal sa zamýšľať nad tým, či klamem, alebo nie len pre to, že nedokáže akceptovať iný a možno benevolentnejší pohľad na vec. A toto je pre mňa totálne odveci.
Aka som rada, ze si moje dieta nikdy nic nezobralo od cudzieho 🙂)) aj ked som dovolila 😵 😵
a ked k nam prislo ine dieta vyzierat napr. Bebe mini dobre rano na ihrisku, dala som mu par keksikov a dovidenia, nebude sa mi kutrat v sacku so spinavymi rukami 😅 a potom uz len "nemam".
Velmi mi prekaza, ked dospeli necitlivo posudzuju cudzie deti a ked sa o nich nepekne vyjadruju. Napr. ked mi kamaratka povie, ze nejaky chlapcek sa na ihrisku "pošťal". O svojom dietati by to nepovedala, to sa predsa pocikava, nepoštieva. To iste plati o pazravosti a otravnosti deti. Tie deti za to nemozu, nevedia sa este tak ovladat. Je na nas dospelych, aby sme ich vedeli taktne a diplomaticky usmernit. Ked mi nie je mile, ze cudzie dieta odo mna pyta keksiky alebo chrumky, snazim sa bud predist tej situacii a na ihrisku jedlo nevyberam, alebo mu taktne vysvetlim, ze mu nemozem dat, pretoze neviem, ci by mu to jeho maminka dovolila. Sposobov je vela. V rovnakej situacii sa moze ocitnut ktorekolvek dieta ktorejkovek mamy.
Ja na ihrisko sladkosti nenosim, ked tak nejake ovocie, keksiky skor vynimocne, pretoze sa snazim syna medzi jedlami krmit co najmenej, aby poriadne jedol normalnu stravu. Ale ked vidim, ze nejake dieta hladi na balik keksov v mojich rukach, pravdaze ho ponuknem, resp. opytam sa jeho mamy, ci moze. Aj mne sa stalo tento tyzden, ze sa mali nachomejtol k jednej maminke, ktora vybrala z tasky keksiky a ked spapal, vypytal si dalsi. Ja som to potom ukoncila, kedze bolo pred vecerou. Ale s istotou viem, ze to danej mamicke neprekazalo.
Rovnake je to s poziciavanim hraciek. Aj o tom tu uz raz bola diskusia. Ved na to pieskovisko nenosime skvosty za tisice, aby sme ich nemohli pozicat aj druhym detom. To chceme z deti vychovat sebcov a elitarov, ktori sa budu zhora pozerat na tych co maju o pat korun menej ako my?
Inak, suhlasim s prvou reakciou @digysa, tato tema je dost trapna.
@cany1 😎 Samozrejme... ale ja mozem skutocne porovnat tu rozdielnu mentalitu ( teraz to nemyslim v zlom, ale ako vseobecne) co vsetko ludom prekaza...
Proste ma nikdy nezaujimalo, co si kto berie na ihrisko.
Ale toto drankanie jedla je len a len problem rodica. Deti nevedia, ze sa to nepatri pokial mu to rodic nevysvetli a ked mu to nevysvetli, tak pokracuje v drankani.... suhlasim s @minewka a tiez to nepovazujem za vychcane.
no nechápem už fakt... ako sa v každej téme dokáže rozvíriť hádka a útoky 😖 veď to nie je o hladných a pažravých deťoch, o vychcaných rodičoch, ani o dobrodincoch, či skúpáňoch 😀
nemám pocit, že by bola zakladateľka témy lakomá, proste ju niečo otravuje, škrie a zrejme sa chcela len poradiť, ako sa v danej situácii zachovať...
pre väčšinu banálna a zbytočná téma... áno, určite sú dôležitejšie veci na svete, napriek tomu: koľko banálnejších, zbytočnejších a trápnejších tém na MK denne vznikne 😀 😀
@andrejka1983 ahoj no už to tu tuším niekto písal, ale ja by som postupovala resp. postupujem vždy tak, že sa spytam mamičky toho dieťaťa či môže a niekedy mi povedia, že nie lebo už mal dosť a inokedy áno. Ešte som sa nestretla s mamičkou , ktorá by nezadržala dieťa , ktoré berie 5 kesik...🙂 Tak sa mi ani veriť nechce , že také sú:DD
No ale teraz ma napadlo, že ked by ta matka furt nič ...tak ak by to bolo denne a tak, že by mojmu dieťaťu nezostavalo nič asi by som pred každou chrumkou a tyčinkou pýtala tej mamičky ešte môže ? ešte môže?....ak by jej to neprišlo trapne...tak aspon vtipne by to bolo dostatočne...🙂
a ešte jedna taká vec, že raz ked sme boli na neurologii tak tam bol taký chlapček, ktorý toto robil a jeho matka ho ospravedlnovala, že taký nebýval, ale že odvtedy čo má epilepsiu tak sa chová takto hyperaktívne a impulzívne a bolo vidieť, že je z toho unavená a nevládala s ním bojovať....všimni si, či náhodou to dievčatko nemôže mat ,,nejaký problém"...vtedy je mnoho rodičov ,,na dne" a niekedy trvá dlho kým sa s tým naučia žiť a následne aj dieťa vychovávať. Možno sa to bude dať potom pochopiť...a nebude ti to až tak vadiť...
@dejnas presne tak, dik 🙂 ale čo ti poviem, človek sa chce poradit ,,opýtat na názor......a zrazu niekto dôležitý príde a začne kaziť náladu( ako v každej diskusii do ktorej sa zapojí)....čo už, nech, ak jej to robí dobre.... 🙂 mne jej jedno
@zuzuj opakovalo sa to veru 4 dni po sebe,preto ma to prekvapilo a zbystrila som pozornost,včera sme akurat sa už balili ked tam došlo znova to dievčatko a jedna mamička tam jedla zmrzlinovu tortu, ona sa hned postavila pred nu, troška dalej ale priamo sa nu divala a krutila sa na jednej nohe a tak....ako normalne som sa radšej dvihla a išla preč, ani neviem či si nakoniec vypýtala či nie... 🙂 ale co viem určite, že mna ani moje dieťa nič nebude obmedzevať aby som si nedoniesla jest,alebo malej nedala keksik ak ma nanho práve chut...ak druhý nedá alebo dá, je to každeho osobna vec....ponúknuť ano, kedykolvek,ale opakované vyjedanie podporovať nebudem 🙂
@fialkaa super prispevok... Presne toto tiez vidim tu v diskusiach. Ine deti su hned pazrave, otravne, hnusne, nasilne... Ich rodicia nevedia vychovavat ,su neznesitelni, nevsimavi etc.ked sa to ale stane mojmu dietatu tak sa tu popisuju rozne milunke prihody... Ake bolo dietatko zlatucke, ako sa vedelo presadif voci tomu otravnemu agresivnemu decku etc...
Kazdy akoby len seba videl... Uplne postradam v mnohych prispevkoch kus srdca, empatie etc. ...
o osobnych invdktivach voci maminkam s knym nazorom uz ani nehovorim... Minewka tu ptedniesla svoj nazor rovnako akov inych diskusiach naco ma pravo... Chore a ubohe mi pride namiesto protiargumentov pisat o jej osobe aka je etc. Ja zjj prispevkov napr. Viem len ze popri dietatu pracuje, nz rozdiel od mnohych tu aj v diskusii som ju nikdy nevifela riesit hovadiny, inych vychovy ci cudzie decka. A teda co mne velmi imponuje, nevidela som ju nikdy stazovat sa na rozdiel od 95% zien na tejto stranke... Jasne ze to tym 95% nevyvojpvuje a pokladaju ju za kazitelku tem 🙂 lebo im nikto hold splechne pravdu do oci... A to sa tu moc nenosi... Skor to mojkanie, lajkovanie a pod. ...
Hm... Zeny skuste / skusme sa spravat ako dospele a trosku empaticke zeny...bude hned lepsie na svete...
@fialkaa ak ti ta téma trápna, tak ju nerieš a neprispievaj a máš po probléme 🙂 vyjadrila si sa, beriem ,akceptujem a basta.....
@dai tak ako ty aj ja aj každá jedna na fóre mame právo vyjadriť svoj názor a rozoberať tu tému aku kto chce nie???...ak sa mi niečo nepáči alebo nesuhlasim, napíšem to slušne. Ak si myslíš že sa tu riešia hovadiny ( to ťa len citujem ako sa vyjadruješ) tak tiež nepíš a neprispievaj, ignoruj a maš pokoj 🙂 ja tiež neprispievam do tém ktoré ma nezaujímajú alebo nemám k tomu čo čo povedať 🙂 či potrebuješ putať pozornost, niekoho silou mocou poúčať alebo sa niekomu niekam pchať???...akože mne je to jedno 😅 😀 ........ale tak neber to tak smrtelne vážne
@andrejka1983 ja mam pokoj neboj🙂 a mk a hlavne diskusie na tomto fore uz davno neberiem mrtelne vazne🙂nato uz mam dost vlastneho rozumu, skusenosti a hlavne uz dost dlho tuto stranku a jej prispevatelky pozorujem 😉
@minewka 😀 tak andrejka ma pozna ako oko v hlave 😀 som rada ze so m ti mohla sprijemnit rano... Ja som sa prave vratila od mora,odpieskovala pieskovcov a je mi taaak dobre 😎 verim ze aj ostatnym tu v diskusii je aspon podobne ... Cmuk vsetkym 😎 som taks spokojna ze sa momentalne snazim vopchat vsetkym niekde 😀 😀 😵
U nas plati, ze od cudzich si nesmie nic vziat.
Nechapem tie mamicky ktore svoje ratolesti krmia tolkymi sladkostami, dokonca medzi ranajkami a obedom. Ak je hladny tak ideme z ihriska prec a pripadne niekde dalej v parku si dame maly olovrantik /jogurtik ovocie/ urcite ho nepcham sladkymi jedmi ktore nemaju ziadne ziviny.
Dieta sa chce predsa hrat a nie pchat sa hlupostami, to potom budu mat vsetky nabeh na obezitu?

@lenka.s Ja si myslim, ze nabalene chodia ozaj iba matky babatiek- detska vyziva,mlieko, plienky, utierky, flasa, dudol, extra oblecenie......
Ja som tiez nevidela matky, ktore by si nosili kvanta jedla... toto su prehnane prispevky....
Ja som vzdy nosila velku tasku do parku ( u nas sa tie ihriska volaju Parky) ale v nej som vacsinou mala lad a vodu...
Ale v jednom suhlasim s @andrejka1983 Keby ma doslova otravovalo jedno a to iste dieta, tak by som skutocne asi nieco s tym robila.....akurat neviem presne, ako by som to riesila (okrem spominanych vyhovoriek, ktore som tu uz pisala) lebo toto sa mi fakt este nikdy v zivote nestalo.