Plachá 7 mesačná slečna
Ahojte. Dneska sme s mojou malou boli prvý krát na baby plávaní a tam som si všimla že moja malá je akosi plachá. Doteraz som si to nejak nevšimla keďže keď ideme niekam tak sa na každého usmieva vysvetľuje. Je pravda že nemáme veľmi známych v rovnakom veku takže iba ak sa stretnem s nejakými kamoškami. Ide o to že som videla ako jej iné deti podávajú ruku a ona sa nechala ale ona nikomu nedala rúčku,pozerala detičky usmievala sa ale bola taká ako keby sa ich bála. Celkovo na nech bolo vidno že sa neciti veľmi konfortne. Ako by som to mohla napraviť? Bola by som rada keby sa nebojí detičiek a je smelšia..
Nesil to. Boli ste tam prvykrat, bolo to pre nu nieco nove nezname, je uplne prirodzene, ze sa spravala placho.
Ja som so synom chodila na baby plavanie od jeho 4m do 2,5 roka a mal za ten cas rozne obdobia - od spolocenskeho po asociala... a to poznal prostredie, aktivity, instruktorky a ak deti.
@viestta popravde aj si poplakala..ale keď videla bábätko plakať a potom keď ma nevidela. Kým ma videla tak to bolo dobré.
A ked place? Moj 7 mesacny reve na plavani, ked su ine deti prilis blizko. Myslim, ze casom sa to pidda, nie je to nic nneobvykle
Akoze moja dcerka prve baby plavanie totalne prerevala az som rozmyslala ci vobec pokracovat....po par hodinach si nakoniec zvykla a potom sa jej pacilo. Tiez je nesmela voci druhym ludom (aj detom) od narodenia - a to mame v rodine deti habadej, proste ma taku povahu a vobec to neriesim. Nie je to predsa hanba ked je niekto nesmely a naozaj nechcem aby ona mala z toho nejaku traumu ked by som ju nutila nech sa do vsetkeho hned zapaja a myslela si, ze je to nenormalne. Proste je taka, ja som tiez nebola najsmelsia (doteraz nie som) a je to uplne normalne, to ze nedoveruje kazdemu hned na zaciatku ma aj svoje vyhody.
Jeeeemine, moja plakavala do 1,5 roka pri vsetkych cudzich ludoch, akceptovala iba mna, muza a neskor moju mamu, az ovela neskor dalsich ludi, muzov este neskor, vratane starkych... aj do skolky, ked sla, plakavala. A potom prisiel zlom a usta sa jej nezavru, s kazdym sa vykeciava. Starsi bol komunikativny, od babatka som ho mohla nechat s hocikym. Az teraz na zakladke sa meni a bude on skor introvert.
Takze je to uplne normalne dieta, fakt to neries.