icon

Podľa čoho sa riadiť pri výchove dieťaťa?

halime
8. jún 2011

ahojte, mam 3 tyzdnoveho chlapceka, krmim ho kombinovane, odsavam aj dokrmujem sma mlieckom. mam jeden velky dilemat, partner je poliak, takze sa na mna hrnu informacie z domu zo slovenska, z polska a aj tuna z anglicka. v polsku pediatri odporucaju dietatku podavat cajiky uz od narodenia, konkretne koprovy - ak sa krmi UM, pretoze vraj dietatku chyba voda. co je absolutna blbost si myslim lebo pocikanych plienok my mame dost. okrem toho polsky pediater odporuca umelo krmenemu babatku glukozu - aj tomu moc nerozumiem preco :(((( neviem ako to je na slovensku ,... sestra cajik davala, kamaratka nie , ani vodu ani glukozu. tuna v anglicku mi zakazali aj caje aj glukozu vraj sa mozem 100%tne spolahnut na UM, viem ze malinky je spokojny a netreba mu momentalne nic ani cajiky ani hlupu glukozu ale ..... chcela by som vediet vas nazor a co si o tom myslite. pediater tuna mi vysvetlila ze tu je proste ina klima, dieta sa nebali ani do zavinovacky a nekladie sa ani na bok, ma lezat na plocho, na chrbatiku, nema sa davat na bok bo mu vraj blokujem dychacie cesty. robim aj tak po svojom, malinky spi raz tak a raz tak, ...... mamicky ci su vsetky tie informacie dolezite ci sa podla nich riadit alebo radsej robit tak ako mi radia z domu zo slovenska????? dakujem

tanja61
8. jún 2011

ahoj tak ja zijem v UK ked mozem vediet preco ho krmis kombinovane preco len nekojis?no ano co krajina to iny nazor 😉 ja mam dvoch synov pri prvom som zacala davat caj az od 6 mes.a to tiez len po troske pri mladsom synovi to bude to iste su to umeliny a ked uz tak radsej prevarenu vychladenu vodu🙂pokial ma dost pocikanych plienok neriesila by som to🙂v lete samozrejme dat vodicku a glukozu?to som ani nepocula a nedavala 😉 a ano ked je maly spokojny tak staci mlieko🙂ja som drobcov davala do perinky prve dva tyzdne a co sa tyka toho prevratenia na bok tak teraz to uz nerobim ale pri starsom synovi som to robila jeden den na jeden druhy den na druhy potom po case sa uz zacal sam polohovat ako mu vyhovovalo 😉

kvetinqa
8. jún 2011

riad sa najma intuiciou. nas maly v zavinovacke nespaval, ale polohovala som ho najma ked si neodgrgol. My sme od druheho mesiaca na UM, kym nezacnu prikrmy, babatko nepotrebuje ani caj (a ak uz v teple tekutiny tak namiesto caju vodu) a uz vobec nie glukozu.

ichbinich
8. jún 2011

Ked ma tvoj chlapcek dost pocikanych plienok, tak v principe nemas co riesit 😉 Pokus sa plne kojit, usetri to kopu penazi a casu a kojene deti nepotrebuju do pol roka ziadne ine tekutiny, Ked su smadne, tak sa napiju castejsie a predneho mliecka. Ved mamicky niekde v Afrike urcite nepodavaju vodu extra, ako aj, ked ju kolkokrat same nemaju...
Glukoza sa dava iba pod lekarskym dohladom babatkam, ktore chudnu a su v ohrozeni. Len tak mirnixdirnix urcite nie!
Zavinovat alebo nezavinovat zalezi najma od babatka. Su take, ktore sa zavinute uknudnia, su take, co to neznasaju. V kazdom pripade babo nesmie byt pevne zavinute 24 hodin denne, musi mat moznost hybat nozicky.
Tak isto je to s ukladanim na bok - niektore babatka tak lepsie spia. Ti, co strasia SIDS to odmietaju, lebo babo sa moze otocit na brusko a to podla starych statistik sposobuje sids. (Stare statistiky pisem preto, lebo este pred 20 rokmi sa odporucalo davat babatka na brusko, a potom sa ratali pripady sids. No jasne, ze vyslo, ze umreli babatka, co lezali ne brusku, ved sa to tak vsetkym odporucalo...)
Aj ked sa citis neista a kazdy ti tvrdi nieco ine - nauc sa 99% vsetkych tzv. dobrych rad ignorovat! Lebo sama na zaklade prikladov, co si uviedla vidis, ze kazdy kaze a zakazuje nieco ine.
Ako pisu predo mnou, riad sa inuticiou. Ked si nie si ista, radsej sa informuj tu na fore. Ale spolahni sa hlavne na svoj materinsky cit. Ten ti bude hovorit skor "dojci" ako "var caj" 😉 Uz si sama napisala, ze citis, ze je spokojny, tak si na najlepsiej ceste.
Vsetko dobre a hlavne pevne nervy, aby si vydrzala tie tzv. dobre rady. Lebo "dobre mienene" je opak "dobreho" 😉

janulka2631
8. jún 2011

@halime presne ako pisu baby predo mnou, riad sa svojim materinskym instinktom. Ja som sice kojila ale ani vodicku, ani cajik som nedavala. Inak aj ja mam chlapa poliaka 🙂

halime
autor
8. jún 2011

@ichbinich @tanja61 nekojim lebo maly sa mi od zaciatku neprisal, nemal kde, 🙂)) mam velke vpadnute bradavky, cely cas makke, nepomaha ani stimulacia ani klobuciky, vzdala som prikladanie po troch tyzdnoch tento vikend, tak mu aspon zatial odsavam a modlim sa aby som mu mohla daat to mliecko takto este aspon dalsi mesiac....a dakujem inak za rady, myslim ze presne ste vystihli vsetko co som chcela vediet :l

tanja61
8. jún 2011

@halime inak este ja som sa zo zaciatku obavala odgrgovania ale vyriesila som to miernym podlozenym matracom v postielke a ma to doteraz 😉 lebo zo zaciatku sme sa prechladili tak maly vracal v noci a tak ked som ho podlozila vedela som ze aj ked si odgrgne alebo povracia je vo zvysenej polohe tak nehrozi nic🙂inak ja asi od 3tyzdna davam maleho spat vo spacom vaku neviem si to vynachvalit,mal to aj starsi uplne super vec
@ichbinich no hej aj ja som pocula ze by babatka nemali spat na brusku ale aj tak sa sami zacinaju prevalovat od toho 6mesiaca ne?