Pomooc- je to s deťmi a rozbíjaním len u nás??
Zdravím maminky chcem sa spýtať co vsetko sa podarilo vašim detickam v domácností znicit/rozbiť/znehodnotit.. My mame totiž velmi živú 3 rocnu dcerku a museli sme uz kupovať novy televízor (sponkou doskriabana obrazovka) novy konferecny stolik do obyvacky....dvakrát sme uz maľovali spálňu a najnovšie sa jej podarilo dostať k manželovej zdravotnej karte a celu ju pocmarat fixkou o inych mensich vylomeninach ani nejdem písať lebo by som tu pisala do leta .. Proste chvíľočku ju človek necha samu a uz je katastrofa na svete je to nase prve a zatiaľ jedine dieťa.. Tak neviem ci aj vy to takto mate alebo len my ju nezvládame
@mondolina Na záchode seru, fajčia alebo si po 5 minútach všimnú že je nejak podozrivo ticho 😂😂😂 Aspoň podľa seba píšem 😃😃
@katrin1394 tak asi niektore deti “vedia”co mozu a co nie. Inak si to neviem vysvetlit preco moje dieta nic z toho nerobi
No neviem pride mi to uplne nepochopitelne, ze si nechate byt nicit ako keby ste ani deti nemali, ale niake zvieratka
@yanni v postate máš pravdu, len u niektorých detí je silnejšia túžba zistiť, či sa dá tou sponkou písať po TV, stolíku, ako to, že danú vec zničia. Tiež som toto nemala, teda raz popísal tmavomodrou voskovkou bielu linku a bielu stoličku v kuchyni, veď logicky, nie? Žltá by nebola vidieť, to nemal ani dva roky. Ale bola to naša chyba, ja som sa sprchovala a manžel nepostrehol, že malý odišiel aj s farbičkou v ruke do kuchyne. Inak sme mu vždy v tomto veku po tom, ako dokreslil, farbičky zobrali, neskôr sa naučil. Vo veľkej miere je to na rodičoch, nemôžem byť vonku, bohužiaľ ani chvíľu, keď mám malé dieťa, to za pár sekúnd dokáže veľa. Možno som mala šťastie, že sa malý rád motal pri mne a všetko chcel robiť so mnou, takže som ho mala stále na očiach. Na druhej strane som mu nedovolila, to, čo je v iných domácnostiach bežné - behanie s jedlom po celom dome, vyhadzovanie hliny z kvetináčov a pod. Keď bol ešte príliš malý, okolo roka, tak sme mali opatrenia - sklo v skrinkách prelepené lepiacou páskou, aby ich neotvoril, kvety vyložené, z dvoch spodných políc knihy vyložené, ale to bolo len dočasne. Ináč by som ale písala, keby že mám dvojročné dvojčatá, prípadne ešte trojmesačné k nim 😎
@sapetka Tak lebo niektoré deti sú živé hyperaktivne tomu proste nezabrániš. Deti sú robené sexom nie počítačom 😃 Deti hocičo vymyslia aspoň sa v živote nestratia 😃 Touto vetou sa ukludnujem 😂 Proste sú deti a deti , vyrastú z toho. Myslím si lebo neviem si predstaviť že v 16 rokoch by dal mobil do mikrovlnky ako dal keď mal 2 a pol roka chápeš 😃😇
@almia presne. Toto mi pride fakt ako zo scifi co niektore deti dokazu urobit😮az sa to tazko cita. Moj ne tiez rozumny. Chvalabohu ho taketo kraviny ani nenapadnu. A pekne sa hra. Su stanovene a oravidla a rozumie im. A to nema ani 3r preto mechapem ako dieta nad 3r nemoze rozumiet kde su hranice. Mozno by sa im trebalo viac venovat a mebol by cas na toto
Neda sa chodit za nimi kompletne cely den a iba okrikovat a plieskat po zadku. Ked niekedy mali naladu na nicenie tak znicili kazdych 30 sekund nieco. Staci ze napriklad ides naliat jednemu caj a druhy vyleje vedro v kupelni. Ides utriet tu vodu a dalsi vysype hrnce, odpratujes s druhym hrnce a ho hresis a treti zatial nieco ine odtrhne ci zlomi. Takze toto mas napriklad vystarane za dve minuty... Takze jedine ze dvoch drzis za ruky nech nieco ine neznicia a tretiemu rozkazujes co upratat. A ked ich pustis a napriklad ides dat prat do pracky tak za tu minutu mas znovu hromadu riesenia co porobili. Ked chytia slinu na kazenie. Ale inak sa vedia aj krasne spolu zahrat :D
@katrin1394 ked to beres s humorom je to vas sposob ako sa s tym vyrovnat. Ja by som to nedovolila v ziadnom pripade aby sa nieco z toho stalo u nas
@almia tiež si pri niektorých príspevkoch kladiem otázku, kde sú rodičia, na druhej strane, potrebuje ísť mama aj na WC, dovariť jedlo a dieťa už nechce byť s ňou v kuchyni a zabudni na to, že keď dieťa upozorníš, tak to neurobí. Niektoré nie, niektoré to ešte pár krát skúsi a už skutočne neurobí a niektoré skúša veľa krát, či zákaz stále platí. Iné je mať jedno dieťa, iné dve tri s malým vekovým rozdielom.
Ako pisem, tak nasi uz z toho celkom dobre vyrastli. Teraz ich bavia dohadovacky a hadacky...
@sapetka Tak lebo nemáš asi nič iné na práci len 24 hod. lietať za dieťaťom 😃 Každá normálna žena matka manželka ma aj 1000 iných povinnosti 🙂 Neviem ty keď napríklad variš máš dieťa asi zavedené o radiátor 😃😂 lebo každé normálne dieťa niečo vyvedie deti sú deti 🙂
My mame dvoch 5 a 3 a skutočne nám nič nezničili ani nepočmarali....a to sú živí riadane, len si to vybijú vonku....
@danielak84 Musite ohromne zarabat, ked to beriete tak s humorom. Ved len znicena kuchynska linka a telka je skoda dokopy za cca 6tis eur!! Ja teda neviem, ale urcite by som to nepresla mavnutim ruky s tym, ze ved je to len dieta.. Velmi dlho by nedostal cokoladu, novu hracku, ani nic podobne, kym by sa nenaucil vazit si veci a poznat ich hodnotu. Popisanu stenu beriem ako ok, to skusi kazde dieta, vymalovat po par rokoch treba aj tak. Ale takto velke skody keby sposobil, by si teda velmi dlho pamatal..
Ahoooj. Tak nasim sa nepodarilo znicit este nic. Ale my sme stale s nimi 🙂 cakame ze co bude
@katrin1394 no tak si predstav ze aj ja sa radim medzi normalne matky pretoze tiez denne upratujem varim umyvam riad stiham sa hrat ak s dietatom aj s nim ist von ak upiect chleba aby sme mali. A nie moj syn pri mne nestoji v kichyni ked sa mu nechce hra sa v obyvacke s autockami a legom. Cize preto ze moj syn vie co sa patri a nie nie je normalny?? A tvoje deti robia same hluposti a tie normalne su akoze? Si ma pobavila🤣moje dieta je len slusne vychovavame , a rozumne to je cela veda preco moj dom stoji a a nerozpada sa a niektorym sa rucaju muri👍
Môj má zachvilu 3,5 roka a neurobil ešte nič takéto.maximalne nejaká rozliata voda, nič iné. ( Len dúfam že som to teraz nezariekla)
@sapetka tak to zas mne sa nerucaju chvalabohu 😃😃😇 Ale dakedy si vlasy idem vytrhať 😃😃
No neviem ci sa tu niektore snazia predbehovat stym ktorej decko toho najviac znicilo obre ze nie este aj vo vycislenej sume....mne to skor pride ze sa tu pekne poniektore ukazuju ako su neschopne makoty a este sa to snazia vykryt vetou ze decko je fast and furious na neustrazenie :D ....proste neschopacky co nevedia vlaatne decko dobre vypleskat ...a to je zaujimave ze jestvuju aj rodicia ktory ked dieta sa snazi robit neplechu staci ze rodic nan len kukne a u vie ze ktora bije
@sapetka niektoré deti to robia zo zvedavosti - zisťujú, koľko napr. pasty je v tube - od dverí až po sedačku 😀, ale niektoré tým vzbudzujú pozornosť rodičov. A najmä treba, aby niesli následky svojho konania, jasné, že nie vždy sa to dá, ťažko opravia poškriabaný stolík, ale vylial si? Poutieraš. Rozsypal si? Pozametáš. Sú zničené dvierka na linke? No tak nebude bager na narodeniny, lebo treba opraviť dvierka, na ktoré si sa vešal, aj po upozornení, že ich zničíš.
Moji nič nenicili, len okuliare...ale to je moja chyba, lebo je nad moju kapacitu si ich dávať do obalu
@katrin1394 možno by si mohla porozmýšľať o tom aby niektoré veci neboli pre dieťa dostupné, ako napríklad prací gél alebo strojček na strihanie, ved to sú veci ku ktorým by sa dieťa nemalo dostať.
Inak osobne si myslím že v mnohých prípadoch ide dieťaťu o to aby vzbudilo pozornosť, čítala som to v jednej psychológii, že pre deti je aj takáto negatívna pozornosť lepšia ( lebo väčšinou po vystrajani príde trest), ako žiadna pozornosť.

@maminuska ponahryza jogurty 🤣🤣🤣🤣 aspon ochutna.. nas ich ani do ruky nevezme🙂