icon

Používate chodítko pre dieťa?

zuzka3110
30. dec 2025

Ahojte.
Pouzivate niektora behak/pavuka/choditko ?
Neviem ako sa to spravne vola.
Ak ano,od akeho mesiaca ste zacali?
Dakujem

anonym_c07def
30. dec 2025
@michaela329

@anonym_c07def nezmysel je chodítko 🤦. A tieto múdrosti, že však vám nič nie je. Hlavne keď už je dostatok dôkazov, že to reálne ovplyvňuje kĺby a aj chrbtice. Ono tie základy bolavychn a krivých chrbtov sú často v detstve, ale to by Tebe podobné nepriznali, hlavne, že ste mali chvílu pokoj.

@michaela329 jasne,opýtajte sa svojich rodičov alebo rodiny a verím,že aj vy ako dieťa ste boli v choditku.Určite ďalšia mamička čo vyštudovala medicínu.

anonym_c07def
30. dec 2025
@anonym_d94cd1

@tinka3435 zatial nemaju problemy. Ja mam 30rokov a problemy s chrbticou, klbami. Ortoped mi len povedal, ze sme choditkova mladez a vela ludi v podobnom veku je na tom podobne. Ak pred 30rokmi neboli informacie, tak to beriem, ale v dnesnej dobe plnej odbornych clankov, diskusii, tak nepochopim, kto dobrovolne strci dieta do pavuka…

@anonym_d94cd1 mate 30 rokov a problémy s chrbticou a kĺbami a akú robotu robíte ked sa môžem opýtať?

anonym_c07def
30. dec 2025
@anonym_4d564b

@zuzka3110 nie, nepouzivala som. Maly začal chodiť aj bez neho v 10 mesiacoch. Pediatri používanie pomôcok na chodenie neodporúčajú lebo to deťom viac škodí ako pomaha. Ale napriek tomu poznám mamy, ktoré o tom vedeli a aj tak sa rozhodli si s tým "uľahčiť" život a potom sa čudujú že musia chodiť s dieťaťom cvičiť. Ale je to tvoja vec či to chces používať. Ak chces a je ti jedno že to dieťaťu ublizi, potom ti môže byť aj jedno od ktorého mesiaca. Hlavne že vie držať hlavu. Supni ho hneď do pavúka.

@anonym_4d564b moja dcéra sedela v choditku a nič jej nie je,nikdy nebola na žiadnom cviceni a je v puberte.Venuje sa viacerým športom a je úplne zdravá.

michaela329
30. dec 2025
@anonym_c07def

@michaela329 jasne,opýtajte sa svojich rodičov alebo rodiny a verím,že aj vy ako dieťa ste boli v choditku.Určite ďalšia mamička čo vyštudovala medicínu.

@anonym_c07def samozrejme, že som bola, lebo o tom nevedeli. Svoje vnúčatá tam však nedávali, lebo už sa o tom vie. Tak fungujú normálni ľudia, keď už vedia, že niečo škodí, prestanú s tým a nespoliehaju sa na to, že však nám nič nebolo🤦 Mimochodom, v tých časoch sa bežne fajčilo v izbe s deťmi, zapálili by ste si aj teraz v miestnosti s bábätkom? Asi nie.

anonym_c07def
30. dec 2025
@michaela329

@anonym_c07def samozrejme, že som bola, lebo o tom nevedeli. Svoje vnúčatá tam však nedávali, lebo už sa o tom vie. Tak fungujú normálni ľudia, keď už vedia, že niečo škodí, prestanú s tým a nespoliehaju sa na to, že však nám nič nebolo🤦 Mimochodom, v tých časoch sa bežne fajčilo v izbe s deťmi, zapálili by ste si aj teraz v miestnosti s bábätkom? Asi nie.

@michaela329 a vám dnes niečo je?

milanemila
30. dec 2025
@anonym_c07def

@milanemila stavím sa,že vy sama a polka z vašej rodiny bola ako dieťa na choditku🤣

@anonym_c07def nie nebola som a dakujem mojej mame, ze mala uz vtedy rozum. To ci moja mama pred 60r bola v choditku neviem.

tinka3435
30. dec 2025

Milujem to keď tu niekto napíše svoj názor alebo svoju skúsenosť a poniektore tu idú druhé ukameňovat silov mocov.Ži a nechaj žiť kriste pane niekto dá do chodítka dieťa niekto nie a je to každého osobná vec.Je to tu na to aby ľudia pokecali,povedali svoj názor svoju skúsenosť ale daktore sa sem chodia doslova hádať s druhými.Kvoli tomu to tu veľakrát zatvorím lebo som znechutena .Autorka keď chceš daj do chodítka keď nechceš nedaj .Ja som dala a hotovo .

michaela329
30. dec 2025
@anonym_c07def

@michaela329 a vám dnes niečo je?

@anonym_c07de a táto informácia Ti ako konkrétne pomôže? A inak áno, bolieva na chrbát, cvičím kvôli tomu jógu. Že dieťa do chodítka nepatrí, to hovoria odborníci už roky.

talia16
30. dec 2025

Ja som po choditku niekolko rokov chodila po špičkach a hej malo to nasledky aj na moju chrbticu, nie brutalne, ale keď idem na kontrolu k doktorovi pri ktorej ma počuvaju zozadu, tak to doktor vidi.

ankare
30. dec 2025
anonym_c07def
30. dec 2025
@michaela329

@anonym_c07de a táto informácia Ti ako konkrétne pomôže? A inak áno, bolieva na chrbát, cvičím kvôli tomu jógu. Že dieťa do chodítka nepatrí, to hovoria odborníci už roky.

@michaela329 takže sa vám to nijak nepotvrdilo,napriekt tomu,že vás rodičia do chodítka dávali ale idete tu rozdávať rady.To je super.

anonym_32d0f9
30. dec 2025
@anonym_c07def

@anonym_32d0f9 netrepte

@anonym_c07def v čom presne trepem?

anonym_c07def
30. dec 2025
@michaela329

@michaela329 myslíte,že vás chrbát boli z chodítka?

anonym_6c66af
30. dec 2025
@michaela329

@michaela329 takže podľa tvojej logiky neješ,nepiješ,nedýchaš?
Keďže si normálna, čakám odpoveď NIE 🤣

michaela329
30. dec 2025
@anonym_c07def

@michaela329 takže sa vám to nijak nepotvrdilo,napriekt tomu,že vás rodičia do chodítka dávali ale idete tu rozdávať rady.To je super.

@anonym_c07def takže by si si pokojne zapalila cigaretu pred bábätkom? Lebo však odborníci sa určite mýlia a ak niekomu z toho nič nebolo, tak je to ok podľa tvojej logiky.

anonym_d94cd1
30. dec 2025
@anonym_c07def

@anonym_d94cd1 mate 30 rokov a problémy s chrbticou a kĺbami a akú robotu robíte ked sa môžem opýtať?

@anonym_c07def mam problemy uz dlhsie a nesuvisi to s pracou, ortoped aj fyzoterapeut a nie jeden mi potvrdil, ze je za tym najma pouzivanie choditka. Chodi k nemu vela pacientov s podobnymi problemami. To ze niektore deti su v poriadku po odkladani do choditka nie je argument. Zdrave dieta sa nauci aj sediet, bez podopierania vankusmi, nauci sa aj stat a chodit bez potreby vyuzivania pavuka.

anonym_c07def
30. dec 2025
@michaela329

@anonym_c07def takže by si si pokojne zapalila cigaretu pred bábätkom? Lebo však odborníci sa určite mýlia a ak niekomu z toho nič nebolo, tak je to ok podľa tvojej logiky.

@michaela329 začala si vyrypovat ako prvá,tak čakám na nejaký normálny argument ci je tebe niečo z chodítka a ako sa to prejavuje ked tu ideš radiť mamičke,že prečo nie.Určite si ani deti nedala očkovať lebo je to škodlivé a niekedy sa o tom toľko nevedelo.

anonym_d94cd1
30. dec 2025
@tinka3435

Milujem to keď tu niekto napíše svoj názor alebo svoju skúsenosť a poniektore tu idú druhé ukameňovat silov mocov.Ži a nechaj žiť kriste pane niekto dá do chodítka dieťa niekto nie a je to každého osobná vec.Je to tu na to aby ľudia pokecali,povedali svoj názor svoju skúsenosť ale daktore sa sem chodia doslova hádať s druhými.Kvoli tomu to tu veľakrát zatvorím lebo som znechutena .Autorka keď chceš daj do chodítka keď nechceš nedaj .Ja som dala a hotovo .

@tinka3435 “silov mocov” 🙄 to si radsej vezmi slovnik slovenskeho pravopisu, ked je problem otvorit odborny clanok na temu choditok. Niektore ste bohuzial tak zadubene, ze nepochopite. Neradila by som nieco o com nemam paru

michaela329
30. dec 2025
@anonym_c07def

@michaela329 začala si vyrypovat ako prvá,tak čakám na nejaký normálny argument ci je tebe niečo z chodítka a ako sa to prejavuje ked tu ideš radiť mamičke,že prečo nie.Určite si ani deti nedala očkovať lebo je to škodlivé a niekedy sa o tom toľko nevedelo.

@anonym_c07def argument? Však argument je už len to, že sú krajiny, kde je to zakázané. Argumenty majú odporúčania odborníkov. Ja sa práve spolieham na odborníkov a dieťa mám samozrejme očkovane.

anonym_c07def
30. dec 2025
@michaela329

@anonym_c07def argument? Však argument je už len to, že sú krajiny, kde je to zakázané. Argumenty majú odporúčania odborníkov. Ja sa práve spolieham na odborníkov a dieťa mám samozrejme očkovane.

@michaela329 moj argument je,že moja dcéra v choditku bola a nemá žiadny problém.V dnešnej dobe maju ľudia problémy zo zlej obuvi alebo z toho ze maju non stop sklonene hlavy koli telefonu už od malička.

michaela329
30. dec 2025
@anonym_c07def

@michaela329 moj argument je,že moja dcéra v choditku bola a nemá žiadny problém.V dnešnej dobe maju ľudia problémy zo zlej obuvi alebo z toho ze maju non stop sklonene hlavy koli telefonu už od malička.

@anonym_c07def to nie je argument, to je obyčajná anekdota. Oproti názoru fyzioterapeutov, ortopédov a doktorov. Gratulujem.

anonym_c07def
30. dec 2025
@michaela329

@anonym_c07def to nie je argument, to je obyčajná anekdota. Oproti názoru fyzioterapeutov, ortopédov a doktorov. Gratulujem.

@michaela329 ja gratulujem,že vyrypujete do žien,ktoré majú iný názor ako vy a sama si s prepačenim serete do obývačky,lebo by ste boli v choditku a nemáte žiadne problémy ale niekde ste to čítali.Isto mate pred menom mudr. Majte pekný večer🙂.

anonym_32d0f9
30. dec 2025
@anonym_c07def

@anonym_c07def Tak ešte raz. Ak budem dávať 3-ročnemu dieťaťu raz tyzdenne coca colu tak z neho vysoko pravdepodobne aj tak vyrastie zdravé dieťa. Znamená to, že je vhodné dávať 3-ročnému coca colu raz týždenne? Nie. Tak isto mnohí fajčia cigarety celý život, nedostanú rakovinu pľúc a dožijú sa vysokého veku a naopak niekto má zdravý životný štýl, dostane rakovinu a umrie. Takže z toho máme vyvodiť záver že je vhodné fajčiť celý život? Nie. Pozri sa na dáta a zistíš že jediná výhoda chodítka je kľud matky. Prečo by som teda dávala dieťa do niečoho, vďaka čomu má na základe dát vyššiu šancu na slabšie ovládanie trupu, oneskorené lezenie a nesprávnu chôdzu? Nechceme snáď ako rodičia pre deti to najlepšie? Takže to, že sú tu mnohé deti zdravé nevypovedá absolutne o ničom. My tu dávame skúsenosti a nerobíme štúdie. Tých je dosť a nehovoria v tvoj prospech. Ešte raz: vyššia šanca znamená vyššia šanca a nie že každé dieťa má z chodítka problémy. Takže argumentovať tým, že dieťa nemá z chodítka problémy, tak potom je chodítko neškodné je úplne odveci. Takto štúdie nefungujú.

michaela329
30. dec 2025
@anonym_c07def

@michaela329 ja gratulujem,že vyrypujete do žien,ktoré majú iný názor ako vy a sama si s prepačenim serete do obývačky,lebo by ste boli v choditku a nemáte žiadne problémy ale niekde ste to čítali.Isto mate pred menom mudr. Majte pekný večer🙂.

@anonym_c07def to, že nie si schopná pochopiť, že Tvoja osobná skúsenosť je prd platná oproti odporúčanuam odborníkov, lebo však Ty si tam dieťa odkladala a nič jej nie je (isto?) ukazuje akurát na Tvoju obmedzenosť. Keď budeš mať vnúčatá, nezabudni si pred nimi zapalit, isto nájdeš niekoho, kto pred deťmi fajčil a nič im nie je.

anonym_d94cd1
30. dec 2025
@anonym_c07def

@anonym_c07def Ale to, ze vasej dcere nic nie je(zatial) neznamena, ani nezarucuje, ze choditko je uplne bezpecne a vhodne pre male dieta. To nie je argument.

blackcat8885
30. dec 2025

Ani pri jednom synovi som to nemala ani by som to nikdy dieťaťu nedala. Chôdzu netreba urýchliť má sa vyvíjať prirodzene

katulienocka999
30. dec 2025

@zuzka3110 pavuka vôbec vôbec.. ale mali také co sa tlačí pred sebou, kde vedeli aj vkladať rôzne kocky,plus to vydávalo zvuky

anonym_053875
30. dec 2025
@katulienocka999

@zuzka3110 pavuka vôbec vôbec.. ale mali také co sa tlačí pred sebou, kde vedeli aj vkladať rôzne kocky,plus to vydávalo zvuky

@katulienocka999 neodporúča sa ani to, lebo dieťa má posunuté ťažisko

tinka3435
30. dec 2025
@anonym_d94cd1

@tinka3435 “silov mocov” 🙄 to si radsej vezmi slovnik slovenskeho pravopisu, ked je problem otvorit odborny clanok na temu choditok. Niektore ste bohuzial tak zadubene, ze nepochopite. Neradila by som nieco o com nemam paru

Ty si otvor slovník tolerantneho správania .Ty si ďalšia ktorá sa chce hádať .

tinka3435
30. dec 2025
@anonym_d94cd1

A ešte ... nepíš pod anonymom aspoň 🤣