Prečo 7,5 mesačné bábo nebaví byť v postieľke?
Ahojte. mame klasicku postielku na spinkanie pre maleho. Dali sme ju uz dole na druhy stupen lebo maly sa vyklanal aby nevypadol. No mam pocit ze musime ju dat dole na 3 stupen, Maly rackuje, nesedi este, ale stavia sa nam v postielke na nozky, dviha sa ruckami o bocnicu postielky. Potom sa nevie vratit nazad dolahu v postielke, Preto sa ho bojim nechat v postielke v tomto obdobi aby nespadol v postielke a neublizil si, lebo chrbtica je krehka. on stoji a ked sa pusti ruckami, ide padat dozadu. darmo ze mame chranice okolo postielky.Ako to bolo u Vas? Uvitam radu.
No ved ano, ze sa plazili po zemi, ale ked potrebujem odbehnut na par minut hoci len cikat tak nemozem nechat dieta plazit sa po zemi bez dozoru a postielka je aka taka ochrana na tu kratku chvilu...zatial nemame kupenu ohradku ani cestovnu postielku, mame len klasicku postielku na spinkanie...
No my mamu jednu bocnicu uplne odmontovanu kedze odmieta byt v postielke a spojili sme ju s nasou postelou nas ma 9 mesiacov ale prespekulovany je riadne.Stahoval hniezdo okolo postielky dokonca ho vzdy odsnuroval aj teraz stahuje,stavia sa na nohy sedi stvornozkuje cize sa uz buchol sto krat a ked nieco potrebujeme urobit tak ho dame do detskeho kresielka s bezpecnostnymi pasmy a pozera zatial rozpravku skus to aj ty tak
@veselalentilka to patrilo tebe 🙂
@veselalentilka moja bola na zemi furt, postieľku bojkotovala, aj ohrádku, keď som išla na záchod, nechala som dvere otvorené a ona sa posúvala po chodbe, keď som varila, bola v kuchyni
Nasho rozpravka zatial nebavi a detske kresielko nemame
@veselalentilka môjho 8 mesaččného mám normálne v postieľke vždy keď potrebujem ;) keď sa postaví, musí sa sám postupne naučiť aj ako sadnúť a dať sa do ľahu. Môj tam padá ostošesť, krásne sa sám naučil padnúť na zadok. Nič iné neostáva ako chrániče na postieľku, poprípade oblož viac vankúšmi ak sa bojíš.
no moja v tom veku tiež nebola veľmi v postielke, aj sa udrela, aj chrániče sme mali,,aj tak to bolo o ničom,tak sme si zohnali postielku kde je sieť dookola,,a tam bolo super,,aj sa tam dvíhala ked stála a spadla,neudrela sa,,,,,,,a tam som ju kludne nechala, ked som potrebovala niekde odbehnúť
@veselalentilka alebo mu pusť reklamy, ideálne alza sk - neverím, že nebude na to kukať ako prikovaný - nepoznám také dieťa ;)
@veselalentilka zacnes ho bravat pred wc a nechas si otvorene dvere 😀 ak uz sedi. My sme tiez postielku mali len na spanie a to kresielko...aj ked som ho priputala-tak sa tak vyklanal-ze som sa bala-aby sa s celym nevysypal. Najbezpecnejsi bol na zemi. Mala som plno "kutikov" pre dieta po byte. Ak som bola v kuchyni-tak mal na zemi miesto a tam kuchynske hracky. Inde zas ine. Rozlucila som sa zo 100 % poriadkom. Na dochodku mozem mat uprataneeee aj vsetko povykladane 😀
@jamika27 ved prave ta alza 😀 preto miluje rozpravku agi bagi kde su zeleny akoze alzaci 😀
@dezire1000 tak tak, všetky zelené príšerky čo sa podobajú na alzáka sú super ;)
a keď si predstavím ako som niekedy tú reklamu nenávidela ---- teraz ju milujem
Nesedi este, a nemozem ho nechat pred dverami wc lebo mame pred dverami 3 schody..kedze byvame v dome.tak asi dam na radu..kupim co najviac vankusov a dam do postielky
@veselalentilka jedálenská stolička? možností je kopec 😉
jedalenska stolicka nepripada ZATIAL do uvahy kedze nesedi este...
@veselalentilka preto som kupila jedalensku stolicku polohovaciu
@veselalentilka a v čom ho kŕmiš? nič, čo sa ti navrhne, sa ti nepáči 🙂
Ja mam 8 mesacnu a mame taku hojdacie kresielko kde sa dokaze dlho sama zabavit (mame 2 lebo sme jedno dostali takze ked ju nebavi jedno skusim druhe lebo kazde ma ine funkcie ) potom je dobra ohradka tam sa dokaze tiez dlho prehrat a dalsia moznost jedalenska stolicka ktora sa da polohovat pre este nesediace deti (nam sa osvedcilo aj toto). Do postielky ju davam uz iba spat inak mi tam vydrzi len par minut ale ani sa necudujem ved aj dospelak nie je cely den v posteli 🙂
no kedze este nesedi tak ho nekrmim v jedalenskej stolicke, ale v lahu, na vankusi...
dakujem za vsetky rady, vazim si to, to ze pisem skutocnosti este neznamena ze sa mi nepacia Vase rady. dakujem za vsetky.tu polohovatelnu stolicku kuk v googli...dakujem za tip
@veselalentilka kŕmiť v ľahu? to som ešte nepočula, ja som moju kŕmila vo vajíčku
no vlahu na vyvysenom vankusi, jasne ze nie na rovnej podlozke...a ked sme vonku tak v aute vo vajicku a ked sme v kociariku tak v kociariku pri vyvysenej polohe
Tie polohovatelne stolicky su pre deticky ktore este nesedia takze si ju napolohujes ako chces a mozes ho krmit tak ... Mozes tu stolicku vyuzit pocas dna maly sa ti v rok zabavi a ked ho budes krmit sa nemusis krcit lebo vacsinou sa daju aj vyskovo polohovat ...
dakujem este raz za tip na tu stolicku, uz googlim take stolicky
My sme namali ani postielku, ani ohradku, ziadne kresielka, atd... byt sme prisposobili tak, ze ked som sj odbehla na wc, tak to bolo ok a krpec objavoval svet, aj spadol, aj modriny mal, ale takto sa naucil ako sa ma v byte pohybovat.... ziadny vazen za mrezami ani priputany tv maniak sa u nas nekonal... bolo to takto urcite narocnejsie ale aspon sme mu splnili tuzbu po poznani, ktora je v tomto veku velikaaaa 🙂
@veselalentilka dieťa má byť v postieľke len keď spí... tak, ako my 😉
Neviem,ale viackrat som to tu spomenula, NEJDE o dlhe hodiny v postielke, ide o cca 5 ci 10 minut byt v postielke...s hrackami, vankusmi, cize vytvorene pohodlne podmienky.
@veselalentilka ale dieťa má práveže spoznávať prostredie, nielen byť v postieľke s vankúšmi a to počkaj, keď začne štvornožkovať, chodiť, to ešte len budeš mať veselé, čiže schody poriešiť čím skôr
ano, mate samozrejme pravdu, nato spoznavanie ma dalsie hodiny z dna, okrem tych 5 minut v postielke. 🙂schody musime poriesit zabranou. Dakujem este raz za vsetky rady, cenim si to...
@veselalentilka tak ak je to takto, tak to tiez neries, par krat sa mozno buchne a pride na to ako sa ma v tej postielke pohybovat aby si neublizil, deti su inak v tomto viac mudre ako si myslime... na tych 5 min ho tam kludne mozes nechat aj bez vankusikov ;)

@veselalentilka v tom case uz obe deti travili cas v postielke len spanim. Inak sa plazili po zemi a skumali byt (okliestene,opatrenia tak,aby si neublizili a ja vacsinou na dosah - pri nich) a svoje hracky.