Prečo sa v noci budí?
Potrebovala by som poradiť. Mám takmer ročnú dcérku a čím je staršia tým horšie v noci spáva. Zobudí sa asi desaťkrát. Cez deň papá už normálne tuhú stravu a na večer o ôsmej jej dám UM. A od vtedy sa budí asi každé dve hodiny s plačom. Dám jej čaj a spí ďalej. V izbe je cez noc tých max. 22 stupňov takže neviem či ju fakt smädíalebo chce len cucať keďže sme vo fáze odstavovania od MM. Ale robí to už asi 3 mesiace a to bola ešte normálne kojená tak neviem. Ani v postieľke už nechce spávať,spí medzi mnou a manželom v posteli. Neviete čím to nočné budenie môže byť zapríčinené? Ináč cez deň toho veľa nenaspí takže ani prespaná neni. Je to na nervy...
moja 3,5 roka a na jednej ruke zratam noci ktore prespala cele. Neviem cim to je ale o jednej sa zobudi apotom sa budi priebezne az do rana... stale sa mrvi prehadzuje rozpravala spieva kadeco no....
@lusia222, moze mat separcanu uzkost, nasa sa tak zacala budit od 7. mesiaca a mala obdobie kedy bola hore 3x za hodinu, kazdu hodinu, kazdu noc, cely mesiac. Mozu ju boliet zubky, a moze mat aj zle sny alebo nocne mory. Pri separacnej uzkosti, sa dieta budi aby monitorovalo ci je pri nom mama alebo rodic. Je to uplne normalne, tiez spanok sa vyvija. Nepotesim ta, verim, ze ti to lezie na nervy, no moja ma uz vyse 4 roky a neprespi noc, lebo ide cikat alebo ma zly sen. Prides sice o nervy, mozog ti vypina, lebo je nevyspaty, ale mas dieta 🙂 A verim, ze o chvilku uz nebude musiet chodit cikat a do skoly jej ostavaju 2 roky, tak uz to bude super. Su deticky, ktore spia uzasne a potom tie druhe 🙂
Zúbky a separačná úzkosť!! To sú dva hlavné dôvody prečo nám detičky v tomto veku nechcú spinkať a často sa v noci budia s plačom...to je charakteristické obdobie...to prejde...samozrejme treba sa o tom porozprávať s lekárom...aby tam nebolo ešte niečo...u nás sú to tieto dva dôvody... ☹

@bigviki02 asi nemáš inú možnosť, ja som kojila prvú dcéru 2 a pol roka a od jej 11 mesiacov som chodila do práce a ona do jaslí, takže začali aj sople kašle teploty, no moc som toho nenaspala .....a ráno som vstávala 5.15