Predčasniatko nechce papať.
Ahojte, viem ze je tu určite veľa diskusii na podobnú tému, no potrebujem utešiť a kúsok poradiť možno. Pred 4 dňami sa mi narodil synček v 35+4 týždni, spontánny pôrod.
Maličký je zatiaľ na Jiske, v inkubátore v teplučku, dýcha sám, nie je na infuzii, má sa dobre, len nechce veľmi papať. Viem, mal byť ešte v brušku a aj to trávenie ešte asi nemá, ako by mal mať, ale mňa to trápi. Odsavam si mliečko, nosím mu ho dosť, tvorí sa, všetko okej. Ale sestrička mi vždy povie nech mu dohovorím, aby začal pekne papať a kakat - ani jedno sa mu veľmi nechce. Mam strach a som vždy celá nesvoja z toho aj keď to nie je nič také závažné. Neviem, akú radu čakám, možno len nejaké ukľudnenie od tej, čo ma skúsenosť?
Ta sestricka je teda kus chodiacej inteligencie rozpravat sa s novorodencom na urovni myslenia/chapania schopneho dietata..msomarina jak tresk...a samozrejme ze nechce ked nema traviaci trakt na rovnakej urovni ako donosenec...
zabudla som dopisat ze ja som nekojila,lebo bol v inkubatore, a tahat velmi nechcel lahsie mu islo z flasky. ale tak v pohode sme to zvladli
@nyteshade moja 35+1 - iba 2kg - rovnako problem s jedenim, to hadam skoro vsetky predcasniatka 🙄 sondovana casto. naucila sa kojit asi na 5ty den, aspon trosku potahala. na osmy den cisto kojena... stalo sa to zrazu, myslim ze na to proste dozreje to dieta. Nestresuj sa ak sa da a daj mu cas 😊
@nyteshade 34+5 sa narodil môj syn, podobe ako tvoj bol na jiske ale zdravotny stav mal dobrý. Prvých 5 dní mi ho nedovolili kojit, vraj je moc maly, nezvládol by to, neprisal by sa, unavil by sa, máte zle bradavky a milión iných dôvodov. Ako prvorodička som všetkému verila a malému som len odsavala, tiež nechcel moc papať, malo priberal. Nervy som mala v kybli, chodila som nešťastná čo bude. Až som v jeden deň natrafila na takú zlatú sestričku ktorá konečne nemala žiadnu výhovorku prečo nekojit. Malého vybrala z inkubátora a priložila mi ho prsníku, prisal sa krásne, hneď a bez problémov. Spapal prvýkrát viac ako mal. Odvtedy som len kojila a do týždňa sme boli doma lebo začal konečne aj priberať. Neviem aký je váš prípad s kojenim ale každopádne trvaj na tom že to chces čo najskôr vyskúšať. Možno to zaberie aj u vás. A ak nie, nezúfaj, sú to bojovníci, držím palce aby ste boli čo najskôr v pohode a doma 😄
@nyteshade možno to bude znieť divne ale počúvaní sestričku. Upokoj sa, Upokoj aj jeho, že je všetko v poriadku, nech začne papať.
@nyteshade presne pises to cim sme si presli my..porodila som predcasne v tom tyzdni.ako ty..tiez mi lezal na jiske sam dychal.ale papanie jedna tragedia...odsavala odsavala andreasko netahal ...nepaoal...ja zufala sestricka nato ze je slabunky nema silu ani z flase...ani neviem ako sam od seba casom zacal ..doteraz mi.menej poje ale nerobim z toho ale uz tragediu ide podla tabuliek na kontolach je ok tak neriesim .dojde cas kedy by aj mna zje d ol...viem o com hovorim este mam 18'rocneho syna😂😂😂😂😂😂
@nyteshade no ved ho sonduju,nie,ved sa rozje bud tyzden,dva,nic sa nedeje,sondu ma a bude aj jest
Neboj, vsetko bude ok. Moj sa narodil tiez v 35tt. Bola som po sekcii, tak bol v inkubatore. Na druhy den, ked uz som chodila my ho priniesli a kojila som po troske, ale papal. K tomu sa nam pridal reflux, takze s papanim bol boj. Teraz ma 12 rokov 175cm a 56kg. Je z neho "slon" o 10cm vacsi a tazsi ako ja a zjedol by aj mna. Zaciatky su u predcasniatok tazsie ,ale pojde to, rozpapa sa.
@nyteshade ja som rodila 33+5 tt a tiež som len odsavala nemali nejako čas a chuť mi ju dávať k prsníku a po týždni nás pustili domov skúšala som ju tiež prikladať bola som zúfalá lebo to odsávanie bolo hrozné unavne a bola som s toho zúfalá zavolala som si laktacnu mne to osobne psychicky pomohlo ukludnila som sa a aj začala papať mala ale keď sa na to spätne pozriem a kebyže mám druhé dieťa kľudne by som dávala aj umelé mliecko ja som bola nervozna ona tiež takze hlavne to chce kľud

@nyteshade ahoj ja som tiez rodila v tom tyzdni co ty, a presne tie iste problemy boli. Maly papal menej aj doma oproti rovesnikom, no stacilo mu to a ani pediatricka neriesila lebo pekne priberal. Teraz ma 2 roky a tolko toho poje 🙂 vela takze dobehol uz aj rovesnikov. neboj nic, ukludni sa vsetko bude ok.