Problém s poobedným spánkom
Zeny dnes som sa rozsupla,zakladam druhu temu🙂Neni to ani tak otazka len chcem vediet nazory.
Mam 4mesacnu dceru. Nas den vyzera tak, ze okolo tej 6 sa napapa, o 7ide spat, polozim ju na balkon do kocika a spi väcsinou do tej 9-10:30 bez problemov. polozim a sama zaspi do 10min. Potom papa o 10-11 a najneskor o 12 ide znova spat. znova do kocika, znova bez problemov. niekedy spi hodinu,niekedy dve ale to je jedno...no pobede ked sa naje, o tej 13-14 tak nie a nie zaspat. jedine v kociku ale tak ze musim ist von a vozit. ked zastanem v momente je hore. totalne vidim aka je vystavena, ako by spala ale nieeeeeeeee....niekedy uz hystericky reve, ked sa mi s nou nechce 3hodiny prechadzat lebo proste nevladzem tolko, bolia ma nohy tak vtedy ju doslova utrasem na rukach...zaspi ale max na 45min....a je unavena.tazko sa da niecim zabavit...proste nic.a niekedy sa aj prechadzam a aj tak spi len 20-30min....keby som na nej videla ze jej to staci tak nepoviem nic ale vidim ze este potrebuje spat. do 20je uz taka vystavena ze sa ledva naje. potom ju ale ulozim do postielky a znova za chvilu zaspi sama. tam ju polozim,dam dudel,privrem dvere a do par minut je tuha. Takze ja proste NECHAPEM, ze dobedny,obedny a vecerny spanok bez problemov zvladne aj sama...a poobede vyvadza. proc?
tym,ktore temu pochopili DAKUJEM za nazory...to neni problem!-neviem kto tuto temu takto nazval,ja som ju nazvala inac ale dobre...len ma to proste zaujimalo ze cim to asi bude podla vas. lebo postupujem vzdy rovnako. nekukam na hodiny ze aha moja si hore 2hodiny tak ides spat. nie. proste ked vidim ze je unavena, tak ju chytim,polozim a ona zaspi do par minut. jedine to poobedie to nefunguje. a pritom je to rovnake. tiez ju neham a tiez mi ukazuje ze je unavena ale nezaspi. no opakujem, nevadi. poobede vzdy niekde sme, varuje mama, svokra, muz....sme vonku...a do vecera je K.O. Takze ked nechce spat nech nespi, lenze mne sa zda ze ona ten spanok este potrebuje. Maximalne by som jej mohla vypustit ten obedny spanok...nie?
@zszudorova ak myslis, ze zvladne vypusteny obedny spanok, kludne ho vypusti a uvidis, ci to pomoze...ale ja si skor myslim, ze by si postupne po par minutach mala predlzovat rozostupy medzi tymi doobednajsimi spankami a tym by sa vlastne obedny posunul na poobedny...4 mesacnemu drobcovi budu tri vydatne denne spanky urcite stacit...
@zivika len ked sa mi zobud napr o 10tej, nakrmim ju o 10.30 priklad tak kedy ju mam dat zase spat ked radia nenehat hore viac jak dve hodiny, co maja mala mimochodom ani nevydrzi podla toho co ju sledujem...a o tej 13:30-14:00 uz zase papa...a to je na nu vela ked by mala byt od 10 do 14 hore...tak neviem. musim skusit nejaky iny rezim uz asi lebo moze byt ze je vyspata z doobedia a poobede je len taka ochrapana a preto sa nevie ulozit...tiez sa mi zda ze 4denne spanky su uz vela na nu...kebyze hodinove tak ano ale doobeda naozaj vela spi-lenze mne je luto ju budit. ci???
@zszudorova podla mna je blbosť budiť dieťa ked spi... A ešte take male. Ved ani dospelemu nieje prijemne, ked ho niekto budí. To by som nerobila
@vejula no ved aj ja si to myslim. ale vidis ako sa niektore pohorsuju ze mala spi aj 3hodiny
@zszudorova ako tiez si myslim, ze budit ju je blbost...mne sa skor zda ten prvy ranny spanok skoro...ked uz o 7mej ide spinkat...skus jej ten pomalicky posuvat...napr ju daj zajtra o 15 minut neskor, skus ju tak davat par dni a uvidis, ci sa jej posunie budenie na neskor...nas maly bol tiez spachtos, ale ked som mala taky problem, ze zacal vymyslat a nechcel sam zaspat, tak som mu upravila rezim a upravilo sa to...a vzdy som to riesila posuvanim casu, nie budenim, alebo rusenim jedneho spanku...proste ked mi spaval od 8mej do 10tej, od pol 1nej do 2hej a potom este od 4tej do 5tej a potom vecer nechcel zaspat, tak som ho posunula postupne tak, ze spal od pol 10tej do 12tej a od 2hej do 4tej a potom uz vydrzal do vecera a okolo 7mej pol 8mej sam bez problemov zaspal...vyskusaj, mozno ti to pomoze...ale vo vseobecnosti bud fakt rada, ze ti vobec zaspava sama, takych deticiek nie je🙂
uvediem priklad zo vcera...povedala som si ze to neham na nu. nebudem sa ju snazit uspat, len ulozim a neham tak. vysledok bol taky ze spala 2x po hodine,1x 30min a 1x20min...vecer bola taka vycerpana ze ked som ju ulozila do postielky spustila vresk jak keby ju na noze brali, nevedela som ju utisit 30min, potom som ju nejako utriasla a odkvicla a do 6tej sa ani nepohla....cize z toho mi vyplyva ze mojmu dietatu 30min spanky jednoducho nestacia! ale niekedy aj ked sa prechadzam,ci ju mam v nositku,aj tak pospi malo...no take tragicke ako vcera to este nebolo. neviem co ma za novu modu. ked chce spat nech spi, ked jej staci 30min nech potom ale nereve. kto ma rozumiet tym stuplom?🙂
Ahoj vidim ze tems je uz stara ale my vstavame o 7 napapa sa a o9 zas ide hajat do 11 potom je hore do 2-3 hod idespat zas do 16 a uz ju ukladam potom o 8 ja som uspavala v kresielku ale to bol boj s tym prestat kam sme isli kresielko s nami uz ma mala 9 mesiacou a za dva dni som ju odnaucila pekne haja v postielkr sice niekdy pomrnka 5-10 minut ale.zaspi a spi posledne dva dni az do rana papame uz vsrtko takze si myslim ze len musis najst svoj rezim ja som doteraz nevedela niako naplanovat spanok malej ale odkedy zaspava v postielke je viac vyhajana a nieeje taka mrzuta lebo v kresieku som ju uspala ale musela.preniet do postielky a to sa vzdy zobudula a uspavanir trvalo aj 2 hodiny takze asi tak