icon

Problémy s dojčením po sekcii: Čo robiť?

riama123
25. nov 2023

Dobrý deň, prosím žienky o radu.Pred trom dňami som mala sekciu.maly sa na druhý deň pekne prisal ale mlieko ešte nebolo.tak pred každým krmenim z fľaše som ho nechala ťahať prsník až tak som mu dala fľašu.vzdy sa pekne prisal.dnes sa prsia naliali, stvrdli a on sa zasvet nechce prisať. Poraďte čo ďalej

zuzuliennka1
•
25. nov 2023

@riama123 odstriekaj si mlieko, aby sa prsnikom ulavilo a aby sa mlieko tvorilo a babatko stale jemne skusaj prikladat, aj ked sa nechce - skusaj, ono to pride 🙂 3 dni su nic, ja som po sekcii veru takyto “problem” s naliatymi prsiami nemala, syn bol na flasi a trochu dokrmovany, tiez mu to najskor neslo, ale potom to zrazu akoby pochopil, ubehli dva tyzdne - prisal sa 🙂 a kojila som 18 mesiacov

pribinak
•
25. nov 2023

Pred dojčením si rozmasiruj prdia, ideálne si daj dobrú teplu sprchu, masiruj od podpazušia smerom k bradavke a odstriekaj si trosku mlieka

On je ešte malinky, spolu si budete hľadať systém ako fungovať. Ideálne je prestriedat počas dojčenia oba prsníky.

em4life
•
25. nov 2023

Je to normalne, na 3. den po porode sa toto zvykne stat. Treba odsat/odstriekat, nech su prsia makksie. Za par dni to prejde, len treba vydrzat. Odporucam tiez potierat bradavky lanolinom, aby sa Vam nezapalili. Drzim palce, nech sa kojenie dobre rozbehne 🙂

riama123
autor
•
25. nov 2023

@zuzuliennka1
@pribinak
@em4life prosím vás a keď mu to nepôjde dať mu umelé mlieko na fľašu alebo ho nechať vytrapit keď bude hladný potahal?

zuzuliennka1
•
25. nov 2023

@riama123 skusaj, prikladaj, masiruj prsniky,.. ked to nepojde, ano daj flasu s um, urcite nie vytrapit dieta!

pribinak
•
25. nov 2023

@riama123 nechať hladovať novorodenca určite nie. To už radšej odstriekaj a daj mu z fľašky
Novorodenec sa ľahko dehydratuje a ak nebude priberať môže mat problém

Musíš skúšať a skúšať. Dojčiť na požiadanie, často si ho nahého prikladať na tvoju hruď.

riama123
autor
•
25. nov 2023

@zuzuliennka1 odsavam tak po kvapkách.ale sestrička vravela že nedajte fľašu keď už máte mlieko. Len aby nebolo bábo dehydrovane.ked bude slabé nepotiahne ani toľko si myslím

zuzuliennka1
•
25. nov 2023

@riama123 tak ale nemozes dieta nechat bez mlieka🤦🏼‍♀️ od teba zatial nejde a flasu nedat? hlupost… daj flasu, a skusaj prikladat, pojde to, uvidis

terezka1947
•
25. nov 2023

@riama123 po prvej sekcii to bol nováčikovský boj,plus zápal za zápalom,ale zvládla som.
Keď už budeš na dne,fyzicky,psychicky,kľudne daj aj trošku fľašu. Dieťa sa upokojí,ty tiež a pracuj na mlieku,na rozbehu. Každej zaberá niečo iné. Niektorá odstriekava ručne,mne to išlo lepšie odsavackou ručnou,niekto masíruje v teplej speve,niekto niečo iné poradí. Mne na prvotný opuch mliekovidov pomohol zábal z tvarohu. Nie je to studený kapusty list-scrym treba opatrne a iba istých situáciach. Neuškodí ti tvaroh,upokojí trošku,kým ooodsavas. Najprv zábal tvarohom aspoň hodinu,potom poodsavaj.
Ale naozaj skúšajú všetko možné,lebo každá z nás to zvládla s inými spôsobmi,prispôsobila si ich.
No vždy si povedz,zvládnem to.

em4life
•
25. nov 2023

@riama123 určite umelé, nech nie je smädný alebo hladný. Ale najskôr vždy prikladajte, nech sa učí prisavat

ivangeline
•
25. nov 2023

Masiruj,odsavacka. Davaj hladneho na prsia.

lelelienka
•
25. nov 2023

@riama123 urcite netrap dieta hladom, u mna presne to iste, par dni po sekcii sme sa trapili, kazdy len ze vydrzat a nakoniec to skoncilo tak, ze mi konecne dovolili dat prikrm a maly sa konecne poriadne napapal. Ja mam velmi zle srdce na tieto rady typu “vydrzat” a “rozbehne sa to” - nuz, nie vzdy…

majlo1234
•
25. nov 2023

V porodnici som po sekcii dala vkuse striekackou umele, dieta sa nechcelo prisavat a mlieko som este naliate nemala. Odkedy mi zacalo tiect, syn sa prisaval dobre. Pokial som ale mala tvrde naliate prsia, syn sa nevedel vobec prisat. Takze bolo treba nahriat, masirovat a pdstriekat do zmaknutia, potom sa uz vedel normalne prisat

evickuska
•
25. nov 2023

@em4life ano presne a odporucam nedavat flasku lebo si v kybli, mne uz zacal strajkovat po skuseni, ze to ide lahsie 😑

em4life
•
26. nov 2023

@evickuska ja som dávala striekačkou, dá sa aj cievkou