Prskanie a pľutie
Ahojte mamicky.
Ked boli baby este uplne malicke (cca2-3mes.), robila som im take blbosticky ze som perami robila take to Pppppp (ako robi konik). Oni sa na tom vtedy naramne smiali, lenze zacali prikrmy a od zaciatku az doteraz to robia oni staaale, mozno 2x za tyzden sa stane ze je bezproblemove papanie. Kazdy jeden prikrm su sprchy z jedla, vsetko je oprskane a hlavne dvojnasobne🤦♀️. Skusala som robit No-no, nesmies, pekne dohovarala, spievala, pustala pesnicky, zakryvala usta plienkou, robila blbosticky ale nic nepomaha. Nemate nejaku radu?
Dakujem
Asi jedine ak to zacnu robit, prestat krmit a odniest jedlo prec...dosledne... potom len mlieko vo flasi, aby neboli hladne, ale zacnu prskat - konec s krmenim... myslim, ze po par dnoch to pochopia velmi rychlo aj take malicke, ze ked budu prskat, sa nenajedia...ale musis byt uplne dosledna... par dni na mlieku im neublizi a oducia sa to...
Nerob z toho tragediu. To prejde. Teraz len skúša co vie.
@anjelicek26 🤔 ja neviem byť taká "drastická" ja radšej vyčistim celú kuchyňu a stokrát ich prezleciem, ale radšej nech majú jedlo čo to v bruchu. Moja dcéra do 3r nechcela ale že vôbec nič, už mi bolo jedno či horalku zle, len nech aspoň niečo prehltne. Teraz som vďačná za to, že mojim deťom chuti jesť aj keď skúšajú čo sa naučili 😃
@tosomja su to dvojicky a teda asi s toho maju paradnu srandu... prezliekat 3x denne obe deti a drhnut kuchynu a vecer drhnut skvrny s oblecenia az taka sranda asi nie je... v bruchu budu mat - mlieko - a o par dni bude oducene... ale vravim takto by som to riesila ja, radsej som drasticka ako cele mesiace riesit dokola ten isty problem, co mohol byt davno vyrieseny a vsetci spokojny a v psychickej pohode...
Moja to začala robiť úplne maličká, pričom jej to nikto neukazoval, sama od seba s tým začala a dávala tým najavo diskomfort (chcela spať, zmeniť polohu, papať…), pri príkrmoch to robí len vtedy, keď jej nechutí alebo už má dosť. Na začiatku príkrmov to robila často, teraz v 7 m fakt len keď už nechce.
Podľa mna je to bežné, moja pľuje vtedy, keď proste nemá chuť na jedlo. Nikto ju to neučil, sama na to prišla. A tiež má obrovskú radosť z toho, čo dokáže 🙂 odporúčam také podbradnikove košieľky, majú ich napr. v DM alebo v Ikey.
@tosomja s vodou toto robi “zatial” iba jedna. A posledne dni to zacali robit aj vonku ked sedia v kociku, nerobia to nonstop ale robia. @anjelicek26 dakujem za radu, vyskusam cokolvek ak to ma pomoct, lebo byt opluvana, vsetko naokolo a aj oni kazdy den nieje vyhra🤦♀️
Este ma napadlo, nemozu byt za tym aj zuby? Zatial maju len 2 vyrastene, ale stale nieco davaju do ust, aj pri tom papani kolkokrat skonci ruka v ustach
@simaa1105 moji maju vsetci vsetky zuby uz dlho a toto nerobili 😂 Teda skusali, ale dostalo sa im skaredeho pohladu a jedlo som odlozila napriek protestu, pochopili raz-dva a bolo po pluti... mam len jedny nervy 😂 Ono je blbe, ze to na zaciatku bolo brane ako "mile a vtipne" a prerastlo to do zlozvyku... lebo prsknem - efekt - vsetko leti, mama sa uhyba, mama ide utriet, no zabava pre babo velika...

@simaa1105 ich to prejde. Moja ročná teraz toto robí. Vyplazi jazyk a pluje. A najnovšie sa napije vody a robí fontánu 😃🙈🙄