icon

Prso namiesto dudla

diamantgirl
20. sep 2017

Prosím vás ako odnaučiť dieta aby v noci stále nepotrebovalo mat v puse cecok? Ona nepapa len potrebuje dudlat. Ale dudel nie, iba prso. Celu noc som v pohotovosti a vždy jej musím dat podudlat inak spať nebude. Bude plakať. Takze mame otrasne noci. Dajte nejakú radu prosiiim

Vďaka

zooeynka
20. sep 2017

...najma ked som strpnuta v jednej nemoznej polohe, len aby moje dieta mohlo dudlovat...ale nechcem si predstavit ten rev keby som prso odmietla dat

gleny25
20. sep 2017

Vcgg

lujza123
20. sep 2017

Daj cumel do pusy, pritiskni dietatko k sebe, hladkaj, utisuj a vydrz jednu noc vresku... Spanok je dolezity pre tvoje normalne fungovanie cez den a dieta k spanku nepotrebuje mat prso v ustach, je to len jeho rozmar a zvyk...

Tak by som to aspon spravila ja, mne superobetavost typu 15 x za noc kojim (a potom sa na to trpitelsky stazujem kade chodim) pride uplne sibnuta....

gleny25
20. sep 2017

Ja by som dodala len to ze nie kazdy dokaze na seba aplikovat idealny model kontaktneho rodicovstva. A na prvom mieste ma byt zena(ja), potom muz a dieta. Idealne sklbit 🙂 jasne ze sa to neda, ved kazdy mame za sebou nieco ine a tvaruju nas ine postoje, skusenosti, zazitky. A kontaktne rodicocstvo znie super, aj to co radia v laktacnej poradni ale nie kazda matka zo zvladne. Ja preto vzdavam uctu tym ktore ano a uznavam ze ja to nezvladam aj ked viem ze to by bolo najidealnejsie. Tak nie som idealna. A na margo dietata-je prirodzene ze zena, matka je na dieta sama cely den? Aj v noci? Ako to bolo niekedy ak ludia zili komunitne? Ved to uznava aj autorka konceptu kontunua ze to vsetko jedna zena nemoze zvladat. Moja rada znie-rozpravaj s dietatom, vysvetluj mu cez den ze v noci sa spi a opakuj mu to ked si pyta prso, skusaj to postupne...a najdi si fo ti vyhovuje, kde su tvoje hranice

bella1988
20. sep 2017

@luba41 ak je matka od toho,aby si poradila sama,mala by zabudnut aj na laktacne poradkyne,pediatra,rady starsich,skusenejsich mam napriklad,lebo ved nech si poradi sama,vsak?sorry,vacsiu hlupost som necitala a nepocula,jasne,ze gro starostlivosti o dieta je na matke,ale ak zena nevladze,nevie ako dalej,tak si pyta radu v dobrej viere,ze ju dostane.Tuto maminka asi zjavne nie je prototyp materskeho Supermana,ze by dokazala fungovat bez spanku a uprimne ja,sa jej ani necudujem...ja som tiez nemozna,ked sa niekolko noci aspon ako tak nevyspim(a to si s mojim synom nepamatam,kedy sme spali suvisle celu noc bez prerusenia a to uz ma 20mesiacov),unavena a podrazdena sa mu jednoducho neviem plnohodnotne venovat,nemam tolko trpezlivosti a nadsenia blaznit sa s nim atd...nemala som mat preto dieta?kvoli tomu,ze nevydrzim bdiet vo dne v noci a okrem toho,ze milujem svojho syna nadovsetko,tak stale mam rada aj samu seba a svojho muza?ano,su mamy s viacerymi detmi,nespia a davaju to s prehladom,ale kazdy sme iny,niekto znesie viac v urcitej oblasti zivota a menej zase v inej s naopak.

lilinka136
20. sep 2017

@zufka10 urcite Vam to neporadil neonatolog...tak mimo by nebol ziaden lekar :DDD

zufka10
20. sep 2017

@lilinka136 bola to lekarka ;) asi na co by som to pisala, ak by to nebola pravda?

malasandrika
20. sep 2017

Kojo sekta opäť útočí 😄😄

@diamantgirl veľmi záleží na veku a či ešte chceš dojčiť alebo nie, moja má 9 mesiacov a nevyspala som sa ani nepamätám, čiže po roku začnem pomaly odstavovať.

nini1010
20. sep 2017

@luba41 No tak tymto si to zaklincovala a dokazala ze si s prepacenim totalne blba.

luba41
20. sep 2017

a kolko máš rokov, že také vyjadrovanie? prečo sa vyjadruješ len ku mne..kludne odpíš aj iným, radi s tebou pokomunikujú..ty máš iný pohlad na rodičovstvo a výchovu, ja iný..mne sa osvedčilo počúvať svoje deti, prisposobiť sa, venovať sa im, byť im k dispozicii kedy oni chcú a potrebujú .. a nepotrebujem si to overovať a vypytovať sa po forach, či robím dobre a ako to zmeniť..a ako tu čítam, snad tu je plný koník len frustrovaných, zničených , unavených žien zo svojich detí..
nini1010

zuzdav
20. sep 2017

Ahoj, tiež som mala ten problém, mame doma asi 20dudlov, ale jeden jediný mi malý chce s to je sauvinex z kaučuku. Žiaden iný, tak možno len vyskúšať.

marion09
20. sep 2017

ani necitam co pisali ine mamicky....napisem ti takto-to obdobie co je teraz ti nikdy nikto nevrati spet ani samo sa to nevrati,tak len vydrz.raz ti za tym "cuclanim" bude smutno.

malasandrika
20. sep 2017

@marion09 prečo by jej malo byť smutno? Nie každá žena ,,žije" kojením 😄

evittam
20. sep 2017

@zufka10 No vidis a ja som nepotrebovala ani rady lekárov a vedela som,ze mam MM na to aby sa dieta najedlo a nie si zo mna robilo cumel. Obe deti dojcene (dcerka dokrmovana-ano vyskusala som vsetko ale ked bolo malo bola fľaša nemienila som trápiť ani seba ani dieta). 😉

evittam
20. sep 2017

@sashabb No to nevieš -dnesny trend "dojcomatiek" vid mamila.sk?! To musíš celý deň mat dieta na prsniku, najlepšie naha, nech furt cucka, najlepšie do min.3rokov a viac a este lepšie nech aj spava s tebou a staršie dieta a muž nech si robia čo chcú. A cumel a flasa su "smrt"...😁😁😁😉
Obe moje deti-syn plne dojčený-cumel do 3mesiacov, flasa na caj a vodu od 1.tyzdna, ziadny problem, dcérka dokrmovana a to iste ako syn a všetko je v poriadku. Od 5.mesiaca prespia celu noc.😉

evittam
20. sep 2017

@nini1010 Ona je vsade "nastrčena" ako len a len dojcit. XY diskusii kde mamičky pýtajú radu ako prestať dojcit, ona pride s radami s otázkami ako dojčiť ďalej a prečo chce prestat.😂

candii
20. sep 2017

No ja to tak mala tiez .. moze to byt ah rastovy spurt, zubky, hoco. No moj nebral ziadny cumel, a zase skusat vsetky tiez nie je lacna zalezitost ked mi potom ostanu na policke nevyuzite. Takze ja som si to nejako odtrpela boli noci ze bol aj 20x hore, ked zacal papat prikrmy tak som ho postupne odstavila a odvtedy prespi celu noc. Ale viem o com pises je to mordor riadny

xstelinka
20. sep 2017

@diamantgirl moj maly mal dudel aj v noci a aj tak sa budil, chcel si vzdy len "lognut"...tak som mu zacala namiesto prsnika davat flasku s vodou...pomohlo

candii
20. sep 2017

@marion09 tak mne teda rozhodne neni 😀 teraz cakam druhe a uz sa desim ake to bude, to nekomecne obzuzlavanie cecka ma privadzalo do nepricetnosti 😀

katriona1
20. sep 2017

@candii presne tak to cítím i já, byla jsem sice nesmírne štastná, že jsem mohla dceru kojit, ale když mela období, že se v noci budila a ocumlávala me, tak na to teda vzpomínat ráda nebudu, hrozne me stvalo, že si jí nemužu jen tak pritulit, hladkat a zaspat, ale to ne, ona jenom po výstrihu šla a to mi už časem lezlo hrozne na nervy a nevím jak by takto existovaly naše babky a prabaky kdy na prvním míste bylo zaobstarat zvírata a hospodáťství a ne ležet s dítetem na cecku dnem a nocí

evittam
20. sep 2017

@candii Tak sa nenechávaj obzuzlavat.😉

eeffka
20. sep 2017

@katriona1 tak ako niekto pisal kedysi ludia zili viacere generacie pokope. Babky vartovali mlade makali a ked decko vrestalo tak mu dali pozuzlat naprazdno. Ocividne biodudlik fungoval ked sme my tu. 😂
Ja verejne priznavam se som pohodlna. Ked sa narodila 2dcera spali sme ako mačence. Vsetci na jednej kope. Ani by ma nenapadlo v noci dieta prekladat do postielky nosit na odgrgavanie a spala som vedla malej a normalne som sa vyspala. Sice s holymi kozami 😅 ale dieta bolo najedene.tiche a ja vyspata.
A mala som popravde na haku ci sa kojila 1x alebo 5x.

katriona1
20. sep 2017

@eeffka tak syn mi chodí spát okolo osmé večer a poprve se budí okolo ctvrté, to si ho dám do postele a nakojím, když u toho usnu je s námi do rána, když ne tak ho preložím, když spí v postýlce tak vetšinou pospí do rána, když spí u nás tak je každou chvíli vzhuru a knourá dokud ho nedám do té postýlky, mám pocit, že je tam radeji, jinak i dcera mela od osmi mesícu prirazenou postýlku k nasí posteli a spali jsme tak nejak dohromady, ale byyla to nutnost a byla jsem ráda, když spala konečne sama, takže i syn dokud se mu v postýlce líbí, nehodlám to menit

beton
20. sep 2017

@diamantgirl moja rada: najdi si dobru polohu na spanie, pricucni dieta a spi :o)

cecilia68
20. sep 2017

@luba41 Keď bude mať 5 a vyplieska ťa, že budeš zelená, tak nám tu napíš....Prispôsobovať celý život dieťaťu a dať mu všetko, na čo si pomyslí , nie je dobrá voľba a lepšiu matku v očiach iných to z teba rozhodne neurobí 😅 Vyzerá to, že sa biješ s ostatnými mamičkami o rolu dojčiacej supermatky :( Niečo tu príšerne smrdí ☹

pallacinka29
20. sep 2017

@evittam presne 😂😂😂 jedna sa tu chvalila, ze dieta reaguje na jediny pokyn a to "prisaj sa poriadne"... to mu bude tak v 6 (aj ked o tom mnohe asi snivaju kojit dovtedy) na dve veci...

pallacinka29
20. sep 2017

@cecilia68 pred par dnami som na fb videla nejaku "anketovu" otazku, ze ktora kojila dieta najdlhsie... mala som strach to otvorit😂😂😂

evittam
21. sep 2017

@pallacinka29 No jedna sa tu raz najskor stazovala,ze jej skoro 4rocny syn ked ho dojci tak si z druhého prsnika (bradavky) robí joystick a ked sme to väčšina považovali uz nie az za take normalne tak sme boli vsetky "krkavcie matere" a vlastne jej to ani nevadilo a prišla sa pochváliť 😂😂😂

evittam
21. sep 2017

@katriona1
Presne takto to u nas fungovalo od 3.mesiaca malej. Tiež som nevidela dôvod to menit.😉

pallacinka29
21. sep 2017

@evittam ze joystick 😂😂😂😂 dobre ju mal vytahat, aby dostala rozum