Pupočný pahýľ
Dobrý večer,
milé mamičky, žiadam vás o radu. Mám 12-dňové bábätko a mám neskutočné obavy z pupočného pahýľa. Mám pocit, že nevyzerá dobre a veľmi ma to trápi. Boli sme v pondelok na bežnej kontrole u pediatričky. Povedala, že to vyzerá úplne v poriadku, že len máme maličkú každý deň kúpať a pupoček jej ponárať do vody, aby jej čo najskôr odpadol.
Lekárku som bez slova poslúchla a od pondelka som ju kúpala každý deň s tým, že ten pahýľ som jej ponárala do vodičky. No nedá mi to pokoj. Včera som jej poslala fotky, ako to vyzerá, a že ešte stále neodpadol. Povedala mi, že vyzerá dobre a že sa nemám báť. Budúci utorok sme objednaní na ďalšie preváženie a že dovtedy určite spadne, a ak nie, tak to v utorok vyriešime. Povedala mi tiež, že s ním mám prípadne pokývať zo strany na stranu, aby sa rýchlejšie uvoľnil. (Nerobila som to, lebo sa bojím, že jej ublížim.)
Noo, teraz čítam na nete, že by sa pupočný pahýľ vôbec nemal umývať a mal by sa udržiavať v suchu a už vôbec nie namáčať. Som z toho úplne hotová. Prosím vás, dievčatá, čo mám robiť?
Aj u môjho dieťatka to vyzeralo takto divoko, ale dalo sa to do poriadku 🫣 čistiť naďalej s tým alkoholom a sledovať… keď to na poradni nebude ok, určite ti dr povie. Chápem tvoje obavy, to malinké vyzerá také krehké a pocity matky, ktorá sa oň bojí a ho potrebuje chrániť, to už nikdy nezmizne ❤️

Normálne som bábätko kúpala, keď som bábätko prebaľovali, tak som pahyl pretrela lekárskym alkoholom a nechala vetrať
Keď sa to bude hojit mesiac, tak mesiac nebudeš kúpať dieťa?