icon

Púšťate deti von s kamarátmi cez Covid?

11. apr 2021

Púšťate von s kamaráti svoje deti teraz? Moji dvaja mi stále hovoria, že všetci môžu len oni nie, náš okres je na tom teraz dobre, ale aj tak som proti. Argumentujú, že môžu mať vonku rúška, ale dosť o tom pochybujem. Rozmýšľam, že ak sa od toho 19. otvoria obchody atď. tak by som ich pustila s pár kamarátmi.

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
hettinka
12. apr 2021

@viktorka48 gerojske sú toe statusy a osočovanie, aki sú tu všetci otroci. Áno, je super, že v nemocniciach sa už nedusi a nebojuje o svoj život vyše 3000 ľudí, ale “len” cez 2600. A tes sa, že medzi nimi nie je tvoj rodič, súrodenec, bratranec...
My už covid-úmrtie v rodine mame, aj trvale následky.

portret7
12. apr 2021

Ano, púšťam a ľutujem deti, ktoré nemôžu ist von😔

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
vendulka80
12. apr 2021

@hettinka najvacsi problem ale nie je kovid. Najvacsi problem je ten, ze ludia si absolutne neuvedomujú, ze ludia zomierali uz aj pred nim. A tie čísla boli strasne. Kolko ľudí zomrelo starych, opustených, príbuzní sa hádali s personálom nakolko nechceli svojho príbuzného ani vziať domov ale dožadovali sa tzv. doliecovacich oddelení. Zatvarali sa oddelenia, prepúšťal sa personal. Teraz ako keby sa zrazu kazdemu otvorili oci a vidia len úmrtia na kovid. Ano. Je to strasne. Ale nesmie to ist na úkor iných ochorení. Koľkí ludia sa nemôžu dostat na operaciu, maju obrovské bolesti bedier, kolien a výkon je odložený. Ak nemaju známeho, ktorý ich pretlačí tak bohuzial. Ohrození su onkologickí pacienti, zomierajú sami na izbach lebo je zakaz návštev a podobne. Ak napríklad riaditeľ nejake nemocnice žiada nové lôžka na chirurgické oddelenie, nedostane ich. Ak povie, ze chce na kovid oddelenie, nie je problem. S kovidom nie je problem dostat najlepšiu zdravotnú starostlivosť. Toto je na tom najstrašnejšie. Kazdy v rodine niekoho stratil. Niekto na kovid ale žiaľ z mojho okolia vela ľudí “pošlo” lebo na ich smolu kovid nemali. 😔

whitejasmin
Odpoveď bola odstránená
hettinka
12. apr 2021

@viktorka48 ja sa vôbec nerozculujem. Žijeme si v rámci možnosti, ako rodina spolu, chodíme von, nikto nie ja “zavretý” a keďže mame veľký dvor, sme na vzduchu bez rusok dostatocne. Len neriskujeme zbytočne a nebudem behať po vonku a stretávať sa s cudzími ľudmi, keď nemusim. Ja som náhodou rada, že mám od niektorých ľudí pokoj. A s kým chcem byt v kontakte, s tým v kontakte v rámci možnosti som.
Jedine, čo nám chyba, je plaváreň a v zime lyže. Ale tak kúpili sa bezky a boli bezkovat.

whitejasmin
Odpoveď bola odstránená
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
whitejasmin
Odpoveď bola odstránená
lala123
12. apr 2021

@vendulka80 tak keď je to jeho vec , prečo riešiš a posudzuješ ľudí a skatulkujes keď nosia respirator napr . v aute ak aj ide sám? Ži a nechaj žit

jana_eyre_2
12. apr 2021

Moji od dnes začali chodiť do školy)skolky.. asi od marca sme si s kamarátkou utvorili bublinu VŽDY výlučne vonku v prírode pár krát do týždňa a mali sme pre istotu aj Ruska.., ona má deti vo veku mojich detí, s nikým iným sme sa nevidali, nasi manželia pracujú z domu a tak deti mali aj kamarátov, aj sme dodrzali opatrenia a my sme sa mohli porozprávat.. v prvej vlne sme sa nevidali s nikým.. takto mali tých najlepších kamarátov a aj nejaké zážitky.. neskôr sa k nám pridala ešte dcerina spoluziacka, ktorá tak ako my sú všetci doma.. opatrenia sa dodržiavať dajú aj keď je nejaký kontakt s inými, deti naozaj kontakty potrebujú.. keby to bolo mesiac, dva nie je problém.. ale dlhodobo, to sa nedá..

Škola je u nás otvorená inak od marca, my sme tam zatiaľ nechodili.. až odteraz, myslím že už je zbytočne riešiť koho deti sa s kým vídali a s kým nie.. hlavne nech ľudia dodržujú ešte ROR kým sa dá a snáď bude normálne leto 🙏

autor
12. apr 2021

@jankapepe Bolo to myslené tak, že ak sa otvoria obchody prejdeme do červenej fázy, kde je oficiálne myslím aj povolené stretávanie sa 6 ľudí

hettinka
12. apr 2021

@viktorka48 ked ti zomrie niekto blízky, tak ti to zasiahne do života či chceš, či nechces a je úplne jedno, na ktorej strane stojíš, či na covid veríš alebo neveríš, či čítaš vedecké články, slebo hoaxy na FB, či si myslis, že ten liek proti parazitom na covid zaberie alebo nie, či máš pocit, že sa dusis v respiku alebo nie, alebo či ho nosis aj do postele, alebo vôbec. Zrazu človek zisti, aký bezmocný je. A nie som ani nahnevaná, ani nervózna, nechápem, na základe čoho usudzuješ, ale Ok, tvoja vec. Každý robí, ako najlepšie vie a každá mama chce pre dieťa to najlepšie. Aj ja sa snažím udržať ich v psychickej pohode a sme nastavení tak, že to zvládneme. Sú aj horšie veci, ako covid. V lete bude fajn, aj dovolenku plánujeme. Aj minuly rok sme boli na troch.

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
hettinka
12. apr 2021

@viktorka48 preco píšeš veľkými písmenami? Ja viem citat aj malé 😂
Ani my sa neozolujeme. Izolácie nie je len o tom, či pustím decko behať so susedmi alebo nie.

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
hettinka
12. apr 2021

@viktorka48 pozri si pravidla fóra, nemusíš tu nič extra zvýrazňovať.

hettinka
12. apr 2021
autor
12. apr 2021

Baby, prosím Vás nemusíme sa tu hádať o opatreniach, myslím, že je to dosť zbytočná strata času pre nás... Ja som len chcela vedieť či je to naozaj tak že každý púšťa svoje deti s kamarátmi. Samozrejme, že aj moji môžu chodí von, ale veľmi nechcú, ale keď idú samy so psom tiež nemôžem vedieť, či sa nestretnú s kamarátmi.

Čo sa týka chodenie von s ruskami tak úprimne v tomto im moc neverím, že by ho aj mali, keď ostatný mať nebudú (áno, viem, že keby mali ochránia ostatných a nie ich, ale ide mi aj o to aby sme my náhodou niekoho nenakazili)

autor
12. apr 2021

Inak to že ich nepustam nie je len tak, väčšina ich kamarátov mala Covid november december, v novembri som ich normálne púšťala len sme mali šťastie, že akurát vtedy nechceli ísť (ale inak všetci sa nakazili nezávisle od seba, aké neboli spolu vôbec, niektorom zomreli aj babky - fakt by som nechcela byť v situácii že kvôli nám zomrie niekoho babka) A čo sa týka staršieho syna tak tam ide dosť aj o to, že on chce chodiť do mesta 2 autobusmi atď... A to mi už až tak bezpečne nepríde

autor
12. apr 2021

A tak že sa stretnú na 2 nechcú, 12 ročný - chodia partia min. 15 decko na dedine a starší ich tiež chodí dosť

autor
12. apr 2021

Ale i ak doteraz sa má starší ani len neopýtal či môže ísť a mladší sa má pár krát spýtal, ale vibec ma nepresviedcal ani nič. A to ani jeden nie je introvert. Ale teraz má presviedča starsi, že sme v dobrom okrese a bude chodiť na testy. Tak ho asi pustím a samozrejme aj mladšieho potom

hettinka
12. apr 2021

Autorka, ak sa vrátia do škôl, už zo bude potom jedno, či sa stretnú aj mimo školy vonku, keď pol dňa presedia spolu v laviciach. Ale tiež dúfam, že tie čísla sú už lepšie a medzicasom sa nám podarilo zaočkovať nasich seniorov doma, aj chorého manžela a aj ja už som. Sice my čakáme na 2. dávku ešte, ale už je to lepšie ako nič.

autor
12. apr 2021

@hettinka Jasné, že to bude jedno aj keď si myslím, že stredoškoláci tak skoro nepôjdu ešte (musím byť okres v 1. stupni varovania, nás je v 3.). A k tomu očkovaniu moji rodičia napríklad nie sú, lebo to odmietajú :( dúfam že budú ochotní keď uvidia, že stále väčšie množstvo ľudí je, aké u na na dedine celkovo dosť ľudí nadáva na očkovanie, mám pocit že väčšina starých rodičov nie je