icon

Púšťate dojčatám TV?

14. aug 2022

Ahojte,púšťate svojím dojčatám TV alebo máte pred nimi zapnutú telku počas dňa? Moja ma 7,5m a odkedy začala vnímať,tak som nikdy pred ňou TV zapnutú nemala. Pár krát to videla u rodičov ale to len napr. keď sme išli okolo obývačky. Nikdy sme ju cielene nenechali pozerať. Kedy ste začali deti oboznamovať s TV?

Strana
z2
18lucy11
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
14. aug 2022

@18lucy11 asi si z inej dimenzie,lebo nikde nepišem,že by dieťa nemalo pozerať TV. Ale či pušťate,kedy ste pusťali atď. Tak idiotsky koment si nechaj.

tulipanicek
14. aug 2022

Moja dcérka nepozerala TV do 2,5 roka. Potom len tak 10 minút anglické pesničky. Má 3 a stále len tie anglické detské pesničky tých cca 10 minút.

alexka89
14. aug 2022

Áno pozerá slov.detske pesničky,Hanicka a Murko,páci pác

autor
14. aug 2022

@18lucy11 milujem take mudre “komenty”, ktore ani nie su k veci. Neodpovedala si na otazku a kladieš inu. To slušne nie je😉😉

mimi3008
14. aug 2022

Ja mam 3 rocneho a 10 mesacneho, niekedy kym ideme doobeda von, si starsi poprosi rozpravku. Mladsi ma obdobie uz asi 3-4 mesiace, ze chce byt vkuse pri mne na rukach a ja sa nedokazem dostat von, odlozit po ranajkach, prezliect sa, atd...takze obcas ho na 10 minut polozim k bracekovi, aj tak dlhsie tam ani byt nechce a ja sa zatial nachystam

panelacikova
14. aug 2022

moja od cca 2,5-3 rokov, presne nepamätám. pred týmto vekom som TV síce cielene nevypínala, ale ani malú TV nezaujímala.

lilly7913
14. aug 2022

Môj má 2 mesiace a rad pozerá na telku 🤷‍♀️

benit
14. aug 2022

Normalne ked sme nieco pozerali, boli deti pri nas. Nevypinali sme tv len preto, ze v izbe su deti. Ked zacali vnimat, tak sa im pustili detske programi. Viac menej to bolo, ze potrebujem rychlo hodit do hrnca, tak na 15min.... a podobne

mogaa
14. aug 2022

nikdy sme kvôli dieťaťu cielene nevypínali TV len preto lebo je v miestnosti dieťa.....vo väčšine domácností ide TV ako kulisa a tak ju vníma aj malé dieťa....dokáže sa pri TV hrať bez toho aby ju vôbec sledovalo:wink pri všetkom treba používať zdravý sediacky rozum, čo žiaľ mnohým dnešným mamičkám chýba....napr.nedávajú deťom nič sladké do 2-3rokov a dieťa sa potom ide zabiť za cukríky...normálnemu dieťaťu stačí 1-2cukríky, ale takým deťom čo to doma nedávali tie nie, tie potom zjedia celý balíček naraz....a teraz nemyslím konkrétne len cukríky ale všetko sladké...rovnako tá dnešná posadnutosť zdravým jedlom....potom ide dieťa do škôlky a mamičky zhrozené ak im dajú sirupovú vody alebo lečo s klobáskou....

hederamonstera
14. aug 2022

Moj ma 6m a telku som mu nikdy nezapinala, my ju ani nepozerame okrem manzela neskoro vecer, ked si pusta z netu nejaky film, takze to nemame ani ako pozadie.
Neplanujem mu do cca 2 rokov davat ziadny monitor pred tvar.

tianna
14. aug 2022

Jasné, chvíľu môže. Náš drobec má 2 roky a pozerá raz denne cca 30 minút kým nachsytam vaňu, posteľ, veci na spánok atď 🙂 samozrejme detský program, bez reklám.

zuzanockamt
14. aug 2022

Áno, od narodenia som mala zapnutú TV pri obidvoch deťoch.
Nevypla som si reláciu, správy len preto,že tam je dieťa.

jazula
14. aug 2022

Moja má 15 mesiacov a tv videla zapnutú len na chvíľku u starkých, nie cielene, ale mali zapnutú, keď vstala. Ocko jej pár krát ukázal jej vlastné video (keď bola novorodenec) na mobile a robievame si videohovor so starkými, keďže bývajú ďaleko. U nás cez deň ako podmaz ide hudba (partner je “maniak” na platne 😍), tv si púšťam až keď malá spí, partner funguje na YouTube videách. Ani sa nechystám v najbližšej budúcnosti púšťať jej TV.

joannita
14. aug 2022

Ano niekedy pustam Duck TV kde su rozpravky pre babatka. Ked si potrebujem porobit nieco, navarit, upratat, osprchovat sa....
Aj starsiemu som tak pustala.
Ja si nemyslim ze je na tom nieco zle, pokial je to primerane veku tie rozpravky.
A ked pozerame napr. My spravy v telke deti su s nami v obyvacke, nevypiname, ved telka nieje jed, je to sucast nasich zivotov.
Samozrejme treba davat pozor na nevhodne programy, strielacky a podobne.

lenkadenisa
14. aug 2022

Naša pozerá všetko s nami. So mnou pozerá kórejské seriály, so staršou somariny na YT. S manželom dychovku, tú miluje, tancuje a napodobňuje.

aurora33
14. aug 2022

U nás veľmi telka nejde, už ako tehotná som si doma púšťala na YouTube len koncerty obľúbených kapiel. Teraz, keď máme väčšie deti tak si buď pustia niečo na Netflixe, alebo hudba na YouTube. Chvalabohu všetky Fihy a Spievanky nás obišli :D

miankass
14. aug 2022

Ahoj,neodporuca sa pustat malym drtickam televiza,kvoli zlemu modremu svetlu,svetelnym efektom...atd .. obzvlast nie takym malym. Skus kontrastne knizky mu radsej dat 🙂 . A oboznamovať skus až cca od 2.rokoch

autor
14. aug 2022

Ešte aby som to upresnila. Moja je strašný strachoput. Všetkého sa bojí. Bojí sa trávy,vetra keď fúka,vody od narodenia.bojí sa často chytiť cudzí predmet a keď aj chytí tak veľmi opatrne,spravíme len nespravny pohyb a ju hneď trhne,TV nepúšťame ale minule som jej chcela pustit na youtube Pepa pig a div, že sa nerozplakala. Zarazene pozerala a potom začala mrnčať. No proste všetkeho sa bojí. Aj preto nepúšťam radšej TV a plánujem v tom zotrvať. Len som chcela zistiť či su aj ine mamičky, ktore nepušťaju TV.

lukbe
14. aug 2022

Áno,sú, poznám,cielene nepúšťajú,vždy je to lepšie,ako púšťať,kto chce,nech si samozrejme, púšťa.

komplikovana
14. aug 2022

To ci budes pustat TV tvojmu dietatu zalezi iba na tebe. Aj keby na teba pozerali ako na mimozemstana, ze to nerobis, tak ( ak si o tom presvedcena) trvaj na svojom a nedaj sa odradit. Urcite existuje kopec odbornych clankov na tuto temu. Skus si ich vyhladat. Podla mna, tvojmu dietatku nic neujde ak s tym zacnete neskor.

biankaaaa
14. aug 2022

Náš má 6,5 mesiaca a pred ním TV nepúšťame, videl ju len párkrát,keď sme boli na návšteve.. Raz som čítala toto, a tak nejak sa toho držím.

stannkal
14. aug 2022

My nepustame, ma 2,5. Ani nebol dôvod keďže ani my cez deň telku nekukame. Odporúča sa až od 2 rokov takže to vôbec neni od veci s tým počkať. Zas ale keď občas mám pustene nejaké Workout video tak to pred ňou neskrývam, aj do monitora alebo telefónu občas kukne ... tiež netreba ist úplne do extrémov.

denden77
14. aug 2022

nasa ma o mesiac 2 roky a nepustam 🤷‍♀️😊

nairia
14. aug 2022

nasa ma 10m a telka doma pred nou nebezi, samozrejme parkrat videla zapnutu u rodicov, na navsteve, ale nechcem jej ju pustat. podmaz robi radio. obrazovku pozna- mobil pri volaniach so svokrovcami, alebo ked nieco mrknem a je pri mne. ale na tv ma este cas

stanislavicenka
14. aug 2022

@18lucy11 pretoze to je blbost. Dojcata nepotrebuju televiziu🤦. Ale dodnes to kopa ludi, matiek nechape

stanislavicenka
14. aug 2022

@mogaa zvlastne ako generalizujete. Sladka chut je detom prirodzene. Viete,opak je pravdou. Ked deti ucite, co je dobre jest, a preco niektore veci nejeme, to ma vyznam. Nehovorime o zakazovani, ale vysvetlovani. Ucite deti dobrym navykom, ktore ocenia v buducnosti. Pozritr sa okolo seba, kolko deti je s nadvahou, ci uz obezitou. A nie je to rozkosne, a rovnako nepomozu reci, ze to vybeha🤦. Rovnako ako s televiziou. Telka ako kulisa je ten najhorsi napad, a akoby necitate nic, co sa tyka deti, pretoze by ste vedeli, ze deti nie su blbe, a netvaria sa,ze nesleduju, vsetko vnimaju, a nasavaju

ivangeline
14. aug 2022

Nechcela som. Bieda donutila. Pozru rozpravku,ked uspavam najmensie. Okolo 2r zistili,co je obrazovka/monitor. TV nemame. Ak je moznost nepustit im,nepustam. Na navsteve sa aj hnevam,ked maju zapnutu TV. Toto nvm pochopit,ze je podmaz telka,ked sa ludia bavia...potom aj tak viac cumia do telky a je to rusive pre deti i dospelych...

lienka.7
14. aug 2022

Samozrejme. 7 mesacne mi pri nej v pohode aj zaspi. Mame ju ako kulisu. Staršia tancuje podla deti aj s neli, napodobnuje mira Jaroša ci duhalku, paci pac a pod. snazi sa opakovať abecedu ked ide v tv.

Strana
z2