icon

Režim dieťatka

nina296
21. jún 2022

Ahojte, majú vaše deticky režim v tom približne rovnakom case keď idu spinkat? Naše dieta vstáva stále iný cas rano. Rada by som sa pokúsila o režim, mozno by vtedy lepsie zaspávalo🙂

hviera81
21. jún 2022

a kolko ma?

hviera81
21. jún 2022

najlepsie je, ak je male babo, ked si rezim nastavi samo, nez ty ho do niecoho nutila (ci uz byt hore, vstat alebo spat)

nina296
autor
21. jún 2022

@hviera81 8 mesiacov

pribinak
21. jún 2022

@nina296 och to je maličké dieťa, to si ešte režim robí samé.

marzuz89
21. jún 2022

@nina296 my mame rezim od porodnice, co sa vecerneho spanku tyka. Po 18 okupkat, pred 19 v postielke, bud uz spinka alebo este len zaspava. Obidve deti rovnako, je to totiz o tom, ako si vecerny a neskor denny rezim nastavis, len zacat v 8m moze byt uz neskoro, ak ma zauzivane nejake menej vhodne navyky. 3r kupanie po 19 a okolo 20 spi. V 8 ti spinka kolko krat za den? Este asi 3x ze? Asi mas odsledovane, kolko hodin vydrzi dietatko bdele, zacala by som tym. Ukladat na obedny a vecerny spanok vzdy rovnako s rovnakou predspankovou rutinou. Doobedny a poobedny slofik posunut podla vstavania, ale ono ked bude chodit spinkat rovnako vecer, bude sa budit rovnako aj rano. My mame budicek okolo 6, obidve deti, 5 ran zo 7 rovnako, 1,2 rana v tyzdni sa stane zazrak a spime do 6:30 🙂 rezim je u malych deti to najdolezitejsie pre kvalitny spanok

hviera81
21. jún 2022

@nina296 moj ma 10 a niekedy vstane o 6tej a vcera napriklad o 8.
nemala by si nastavovat rezim, je to este male, navyse, ak ho rano zobudis (lebo rezim) vobec to neznamena ze sa bude vecer lahsie zaspavat.
skor ak sa pyta cez den spat, daj ho spat. ked je oddychnuty, vtedy sa lepsie vecer zaspava

hviera81
21. jún 2022

@marzuz89 a potom pride spankova regresia, alebo bude prechadzat z 3 spankov na dva a uz to cele prestane fungovat.... ja by som chcela aby moj 10m spal 3x za den, ale proste to nejde. vcera sme sa ho asi 3x snazili uspat tak ako zvykne, tzn, okolo 9-10, nezaspal, ani o 11 nezaspal. uz proste objavuje svet, chce vsetko vidiet, skusit, tak ja neviem ci ma zmysel ho do niecoho nutit. resp. ako ho uspat, ked proste neciti este taku unavu aby zaspal....
ja som nazoru, ze on si ten rezim vytvori sam, len to dieta treba sledovat....

lenka2710
21. jún 2022

@nina296 môj mal v tom veku 2 spanky, ráno staval o 7, musel, lebo som musela staršiu odprevadit do školy, bola prvacka, takže bud vstal sam alebo som ho musela budiť! Potom išiel spať o 10 do 12 väčšinou a druhy spánok bol od 15 do 16,30-17! Večer som s nim šla o 20.15, keď išla aj staršia spat, do 15 minút najneskôr do pol hodiny zaspal! Od 11 mesiaca sme pomaly prechádzali na jeden spánok, trvalo to asi 3 týždne, kým sa to tak ustálilo! Boli dni kedy spal len raz a niekedy dvakrát, ale od toho roka už spával len raz! Ja som ho mala tak od 4.mesiaca odsledovaného, kedy asi ho mam ukladať spat, to mal vtedy 3 spanky

fiafia
21. jún 2022

@nina296 moja ma 5 rokov a má svoj režim prakticky od malička. Začalo to večerným spánkom vždy v rovnakom čase, obedné spánky som kde tu poposuvala aby to vyšlo na večerné spanie a ráno sa odvíjalo od večera. Mne tento režimoch systém vyhovuje, dcére tiež. V dvoch rokoch sme posúvali režim na skolkarsky tým pádom nebol problém s ranným vstávaním, spánkom v škôlke a taktiež večerným zaspávanim ☺️

petamich
21. jún 2022

rezim u nas neznamena, ze dieta vstane v tu istu minutu rano a kazdy den je na vlas rovnaky 🙂 rezim pre mna je a tak to napr. mame nastavene uz dlho my, ze sledujem maleho bdele okna a viem, ze potrebuje ist spat napr. po 3.5 hodine = rano vstane a podla toho viem, aky bude cca. den, ze prvy spanok bude napr. 11:00 a potom spi cca. 1-1.5 hodiny a teda na dalsi spanok pojde okolo 16:00 a podla toho si potom planujeme veci a kedze kazdy den je aj tak plus minus rovnaky, lebo vstava 6:30-7:30 (nestava sa, ze jeden den 5:00 a druhy 10:00), tak plus minus to sedi a ked potrebujem, tak mu to viem trosku korigovat, ze ho napr. dam spat nie po 3.5 hodine ale 4.0 - a jasne obcas je den, co sa totalne vymyka standardom (samozrejme vzdy vtedy, ked mame nieco naplanovane) a tiez mu to obcas posuvame, aby mu spanok vysiel 19:30-20:00

mne sa proste osvedcilo sledovat tie bdele okna a ked mi zacal dlhsie zaspavat alebo odmietal spat a plakal, tak bolo na case ich upravit :D a preto my zatial s muzom nepozname "uspavala som ho hodinu" - take sa nam za rok stalo zoparkrat, nas maly zaspava instantne ale tak kazde dieta je ine

matkahelka
21. jún 2022

@nina296 moja ma 6mes. a rezim nehrozi. vecer ide spat stale rovnako, 19-19.30, ale rano vstava rozne- medzi siestou az osmou. takze co? mam ju budit chudatko vzdy o siestej, aby mala rovnaky denny rezim? 😁 a od jej ranneho vstavania potom zavisia denne spanky, niekedy su 4 a niekedy 5. mat pri takom malom dietati rezim je utopia. ja mam skusenost od starsej dcery, ze rezim sme mali pevny az po roku, ked mala 2 stabilne denne spanky.dovtedy nehrozilo.

nairia
22. jún 2022

@nina296 ako pise @petamich, tak fungujeme aj my od zaciatku. ja mam teda tiez 8m a jediny fixny cas, je vecerna predspankova rutina, o tom istom case vzdy idem obriadit na noc a uspavat. . inak vstavanie sa meni... donedavna "dlho" (par tyzdnov) vstavala okolo 6, vcera o 8, dnes bola hore od 4.30...
vela zavisi od toho, aku ma noc a bohvie co vsetko. spanky ma zatial 3, uz mala aj 2 par tyzdnov, vratila sa k 3.
neriesim to, spava v podstate fajn od narodenia, so zaspavanim nema problem, takze "rezim" zatial taky aky je a beriem, jak pride 🤷

nina296
autor
26. jún 2022

@marzuz89 ma dva spanky, rano vydrzi tak,že po 3,5 hod presne zaspinka na hodinu, potom sa snažím tiež dat po 3,5 ale už je plac a vecer či dám skôr alebo neskôr stále hystericky plac. Ja som už zúfalá z toho. Cez den je zlatunka, sikovna, ale keď ide spinkat stále plac:( únavu na nej nevidim,takze sa mi to stále ťažko. Uz ma 8 mesiacov a som smutna z toho,že stále placka

nina296
autor
26. jún 2022

@nairia takze mám stále dávať spinkat vecer v rovnakú hodinu kedykolvek vstane? Lebo ja jej to stále to mením aj keď 15 minut hore dole

petamich
26. jún 2022

@nina296 nam rovnaka hodina nefunguje - ked sa zobudi ako vcera o 18:00 z druheho spanku tak o 20:00 mi nepojde spat ani keby tanky padali a akurat by plalal a my nervozni ale tak kazde dieta je ine, za skusku nic nedas 😅 ja proste drzim bdele okna a ide spat po 3.5 hodine odkedy sa zobudil, polozim do postielky, dam mlieko, vypije si, otoci sa, spi

teraz sme boli na dovolenke, uplne cudzie prostredie, casovy posun a aj tak mi krasne spal, lepsie ako doma, lebo bol viac unaveny z vody 🙂 akurat sme proste dodrziavali tie bdele okna a funguje nam to

nina296
autor
26. jún 2022

@petamich snažím sa aj ja dodržovať bdele okna, rano 5 minut pred 3,5 hod uložím a po hojdani po ritke zaspi. Ak by som nehojdala, veľmi by plakala. Pred tým mame stále rutinu. Potom na další soanok tak rovnako a už horsie zaspáva a vecer strasne. Ja už neviem:( a ak ti malinky spi raz kratšie raz dlhsie aj tak stále rovnaké bdenie nechavas?

petamich
26. jún 2022

@nina296 ano bdenie vzdy rovnake - pred prvym spankom ma 3.5 hodiny, pred druhym potrebuje 4.0 hodiny a pred nocnym mu zasa staci 3.5

nairia
26. jún 2022

@nina296 15min hore dolu nevadi, u nas ale teda predspankovu rutinu zaciname o rovnakom case plus minus. ona uz je tak zvyknuta. ale teda my musime tak ist, lebo pretiahnut to na neskor je potom ciste peklo... niekedy sa síce stane, ze zaspi neskor, ale to je ojedinele... ja sa upokojujem tym, ze je leto- slnko vychadza skoro a aj take babatka sa riadia skor slnkom ako hodinami...

nina296
autor
26. jún 2022

@petamich aj naša 3,5 rano, poobede bola dnes unavena po 3,20 a vecer tiež tak isto, zmolila oči, nechcela sa už hrat tak sme s muzom videli,že spinkat. Dala som mliecko a opäť sa nevedela uložiť, plakala…je to narocne. Neviem kde je stále chyba, ale rozmyslam, či proste len taka nie je,že musí si poplakať a ze mozno z toho musí len vyrásť🤷🏼‍♀️ Už neviem, čo mám skusit. Dakujem vam za vaše skúsenosti,dufam,že raz sa trápiť už nebudeme

petamich
26. jún 2022

@nina296 aj to je mozne, na niektore deti ziadne tipy a triky nefunguju a sice to sama neznasam, ked mi hovoria ale "je to len obdobie", drzim paste nech to cim skor prejde a bude to bez placu

beata_k
26. jún 2022

Rezim neznamena, ze presne podla hodiniek. Ide skor o to, ze ako po sebe nasleduju jednotlive cinnosti. Vstane, nasleduje jedlo. Po jedle je bdele. Potom nasleduje spanok...atd az do vecera. Po kupeli nasleduje nocny spanok. Ono sa to potom same utrasie o kolkej sa co robi.

nina296
autor
27. jún 2022

@petamich Dakujem Ved uvidime a posledná otázka: budete maleho zo spanku? Zevraj ten prvý by mala mat kratší ako druhy, ale nám práve ten prvý vie pekne pospinkat a je mi aj luto ju budit

petamich
27. jún 2022

@nina296 nie, budim ho iba v krajnych pripadoch

hviera81
27. jún 2022

nebudim. vynimocne ked niekam mame ist, alebo tak