icon

Režim ročného dieťatka

bubu1111
28. jan 2013

Ahojte maminky, moj syncek bude mat v maji rok, preto ma zaujima rezim vasich rocnych deticiek(resp.o kolkej kupkate, ako casto papate a co...) Ide o to, ze bude leto a ja by som nerada aj tento rok, ked bude vonku krasne hnala domov o 7 na kupanie..radi by sme boli o troska dlhsie vonku..aly teraz papa cca kazde tri hodky a na veceru kasicku s mlieckom, neviem ci mu tam mam potom nieco vsunut, alebo ako....mozno si maly upravi rezim sam, ked bude vonku teplo, svetlo, ale rada sa necham poucit 😅

cerez
28. jan 2013

Letné dni sú síce dlhé, ale deťúrence majú svoje hodinky a svoj biorytmus naprogramovaný. Slniečko im tiež nepridá a unaví ich. Stravu si prispôsobíš, podľa toho kde budeš so synom. Možno mu nebude ani chutiť v tom teple.

kristina39
28. jan 2013

ahoj no on si to upravi sam casom ako to jemu vyovuje 🙂 maly ked mal rok chodil este 2 krat za den spat ale potom zo dna na den chcel spat len raz...no ked mal rok tak papkal rano ako sa zobudi nejaky jogurt alebo termix take nieco mliecne potom ked isiel spinkat o (12) nieco spapal ale to len malokedy lebo bol uz unaveny tak papt nechcel...potom ked sa zobudi (okolo 15)tak spapal obed bud to co sme mali mi alebo som mu uvarila masko a zeleninu...potom nieco dzobol lebo on neni velky papkac...a pred spanim mal tiez nieco mliecne(jogurt,puding,tvaroh) kupeme raz za 2 dni okolo tej 7...ale uvidis ako bude chcet on my sme dlho hladali rezim alebo som mu ho chcela ja urobit ale on si ho casom urobil sam ako jemu vyhovovalo...

gloria9
28. jan 2013

@bubu1111 ahoj moj synček ma rok aj 2 mesiace a spinka už len raz za den od 10 do pol jednej potom je hore až do večera kupka sa o šiestej o pol osmej je večera o osmej je v postielke

zuzu_31
28. jan 2013

Dieťa ma taký režim aký mu ho mamina spraví. My máme rok aj 2 mesiace a spinká raz za deň, a to len hodku alebo dve, ale podľa toho ako sa jej chce, niekedy si k nej lahnem a spí dlho... papame ráno ( jogurt, rožtek, syr..) medzi tým niekedy niečo zobne a obed okolo 12,13 hod. podla toho ci chce papat pred spanim alebo po... olovrat ovocie, a večera o 17-18 a o 18,30 -19,00 kupeme, pijeme mliečko v postielke a najneskor o 20,00 spíme...
a to leto --tak deti vydržia aj dopolnoci byť hore, keď mu nenakážeš aby sa išiel kupať tak on sam od seba sa nepojde kupat.. proste ma režim a može byť vonku aj neviem kto proste ide spat a hotovo..Len to zaleži na nas a na našej pohodlnosti. Neboj aj ja by som chcela byť do 21,00 cez leto s malou vonku ale mame režim a nechcem jej to narušiť, ak raz povoliš tak potom nemaš šancu, budete ti hore dlho a ty si neodýchneš už ani večer... deti majú byť o 20,00 v posteli , aj oni si potrebujú oddychnuť.. 😉

jankagun
29. jan 2013

ahoj,naša malá má 1 rok a 5mesiacov.vstavame rano o pol osmej,dame si ranajky,o pol desiatej ide Sofinka spat-na 2hodky,okolo 12tej-pol 1dnej mame obedik,o druhej poobede ide znovu spinkat a vstava okolo 4tej,napapame sa a chodime vacsinou von,o siedmej ju osprchujeme alebo okupeme a o osmej ju ukladame spat,dame jej mliecko zo sebou do postioelky a vaacsinou zaspi..ked nechce spat tak este takych 20minut je hore.aj to vacsinou listujeme v knizkach rozpravkovych a potom sa unavi a uz fakt zaspi 🙂