Režim s deťmi
Ahojte, mam dve deti 2 rocnu a 2 tyzdnovu. Chceli sme deti s malym rozdielom, ale nemyslela som si, ze to bude take narocne z hladiska rezimu, najma vecer. Prosim poradte maminy, ktore mate podobny rozdiel, ako u vas prebieha vecer a vecerne kupanie a uspavanie. Chcem sa inspirovat, lebo mam pocit, ze u nas je to momentalne jedna velka divocina. Dakujem
@pandusica ja mám podobný rozdiel, mladšia už má síce 2 roky, ale pamätám si tie začiatky. Najmä prvý večer sme mali veselý, to plakali obe asi do 11. Lebo ja v domnení, že staršej vynahradil tie dni v pôrodnici, tak som novorodenca strčila do rúk manželovi a že ja pôjdem uspať staršiu. No mladšia spustila plač a keď som ju zobrala k nám, tak samozrejme potom aj staršia. Ale teda spočiatku sme to robili tak, že sme si ich s manželom rozdelili. Buď on išiel uspať staršiu a ja som zostala s mladšou inde alebo naopak (keď si už mladšia na manžela zvykla). Resp.mne sa ich podarilo uspať aj naraz, mladsia v postieľke sama (našťastie vtedy vedela sama zaspať), ale prirazena k mnazelskej posteli a ja so staršou na mnazelskej. Manžel dočasne spával na gauči. Ale vtedy sme teda obývali len 1 izbu u svokry, tak sme boli všetci pokope. Kúpali sme obden na striedačku, jeden deň jednu, dúhy deň druhu. A teda ja som si ich najmä od začiatku učila, že idú spať naraz, či už večer alebo poobede.
Ja som bola s dvomi sama, najprv som kúpala staršiu a až potom mladšieho, ona už bola na poriadku a s malým bolo viac roboty. ON od narodenia zaspával sám, takže sa okúpal, najedol a šup spať, staršej som sa potom ešte venovala. Ale samozrejme treba zapojiť aj muža, nech pomôže, lebo je to dosť, aspoň zo začiatku. Mne sa osvedčilo zveriť krpca ocovi aspoň na prechádzku a staršej sa rátalo, že som ja bola s ňou sama.
@pandusica zapojit manzela a ucit starsiu uz samostatnosti teda ty napr.okupes starsiu a manzel ulozi a ty sa mozes venovat babatku,alebo najprv okupat babatko,ulozit.kym ukladas,manzel moze zatial starsiu okupat.a nasledne sa mozes venovat starsej(citat rozpravku,pomojkat na dobru noc).
Ja mam rozdiel presne 2 roky, sestonedelie bolo blaznive, ale spravidla novorodenec zaspal medzi 18-19 a spal do 22-23 a tym padom ja som si o 20.00-21.00 ulozila starsiu, ktora este spavala na obed 14-16... neskor vzdy bol tato s jednou, kym som uspala druhu, pripadne babo do 6 mesiacov uspal aj on na rukach (pri kojeni mi nikdy nezaspala, vzdy si chcela este grgnut). Starsiu som vo veku dva a stvrt roka prestala byt schopna uspavat na obed, lebo som na to bola sama, zaspavala velmi dlho a 3mesacna davala len 30min spanky. Starsia bola ochotna vecer zaspat s tatom vo veku 2.5 roka (to chodili spat zhruba v rovnakom case, odzaciatku kazda v inej izbe, lebo navzajom sa rusili a 6+ mesacnej uz dlhsie trvalo vecer zaspat, aj 45 min.
dievcata, dakujem za rady, ono u nas je manzel napomocny alebo teda teraz to mame tak,ze ja sa postaram o novorodenca a on o starsiu na komplet. Len niekedy on ma este jednu pracu a budem na nich vecer sama a uprimne aj pocas dna momentalne je to u mna psycho a vecervobec neviem, aky postup zvolit. Momentalne to mame tak, ze okupem malu, komplet obriadim a idem ju kojit a manzel zacne kupat starsiu a ide ju uspat a potom pripadne pridem ja podla toho,ci spi alebo nespi.Ide o to aj, ze nechcem aby sa starsia citila akoby odstrcena, ze sa jej ja vecer nevenujem.
Medzi dcerami mame rozdiel 16 mesiacov 😁 mladsia bude mat onedlho rok. Moj muz bol najprv na materskej, takze sme boli pol roka doma vsetci spolu ❤️🙏🏻 Neviem si predstavit, ako by som to pocas dna zvladala sama a nemala by som nervy na dranc…on sa prioritne staral o starsiu a ja o mladsiu, co sa tyka krmenia, kupania a pod. Ked sa muz po polroku vratil do prace, nejako sme si hladali rezim, ale vzdy som bola v jednom kole - ked jedna chcela spat, druha sa chcela hrat. Ked bola jedna najedena, druha bola hladna…🙈kazdym dnom sa to ale pomaly menilo, cim boli ale dievcata starsie, tym som viac vsetko zvladala sama…dnes ich spolu uspavam, krmim, kupem…muz mi samozrejme stale pomaha, ale dievcata si uz zvykli, ked jedna place, druha to akoby ani nepocuje, spolu sa uz zahraju a mne snad svita na lepsie casy…snad 😁 inak si to fakt aj uzivam a mam z toho radost, aj ked mam niekedy chut zavriet sa do skrine a tvarit sa, ze som zmizla 😁
Este doplnim, ze po case som starsiu na obed ulozila do postele, dali sme si pusu a mna s mladsou sestrickou poslala prec, aby sme ju nevyrusovali 🥰…inak som dovtedy behala okolo postele s mladsou na rukach, snazila sa ju kojit v nosici a starsia plakala…nejak sme si to vysvetlili a jej to stacilo, chcela spat sama🙏🏻
Mam skoro 2 apol r,3a pol a skoro 9m... Takze bud ide prva sama 2 a pol s mliekom(vela krat je velmi unavena,malo spi na obed alebo vobec a viac sa vybeha vonku) alebo ideme naraz po 19tej. Ak ideme naraz xkrat vysvetlujem,ze maju ostat na posteli...pred tym sa modlime a rozpravam alebo citam rozpravky. Najmladsi je v nosici. Niekedy uz pred 19tou...aby sa upokojil.. starsie su uz v pyzamach a len poviem odlozit hracky a ideme lahnut.. Top je vsak,ked 2 a pol r zaspi sama do tej pol 8,maly v nosici,prip zlozim a este dojcim do uspatia a po pol 8 najstarsi..s tym,ze ide sam si lahnut vedla k sestricke. xD Vacsinou medzi 20 az pol 9 spia. Vynimocne pred 20. ;P
Ked som mala novorodenca, starsi mal 3,5 roka. Jeho do postele vystrojil muz, ja zas maleho. Ked ale nemohol, najprv som osprchovala starsieho, sam sa obliekol a lahol do postele. Maleho kazdy den nekupem, len vo vani osprchujem ritku. o to su vecery lahsie a rychlejsie.
Neviem či pomôže prečítať si kto to ako ma. Ale my s trojročným rozdielom sme uspavali vždy naraz. Donedávna sme aj všetci spali v jednej izbe. A teda spolu sme okolo ôsmej zaľahli s tým že ja som kojila a manžel čítal rozprávku. A po roku a pol sme prešli na rozprávku pre oboch a v uspavani sa striedame. Je to super, ale verím že nie vždy sa to dá.

@pandusica mam 22mesacneho a 5 tyzdnoveho syna. Uprimne ti poviem ze keby moj manzel nebol 100% napomocny,moc neviem ako by som to robila. On proste vecer od vecere kupania a uspavania riesi starsieho a ja mladsieho- ten ma koliky takze je to uplne psycho. Cez den mi pomaha nosič ze tam je aspon kludny a ja mozem robit veci so starsim.
Toto obdobie len pretrpiet kym to bude lepsie a budu mat obaja nejaky “rezim”