Režim trojmesačnej
Ahojte, keď nema 3 mesačne bábätko režim, nevadi to? Papa um stále inak, každé 3 hodinky a aj spanok stále inak. Stále som neprišla ako ma buvat, spi skôr po pol hodinke 😏
@marianarem vecer chodi spat okolo 19:00 a vstáva okolo 5:00 už. A cez den spanky takéto kratke, k tomu je ešte aj nervózna nech robím cokolvek. Ja už neviem kde je chyba
Vobec to nevadi. Vsak to je este male babatko, uvidis casom. Ale akoze mam kamosky, ktore nemaju nejaky normalny rezim ani pri starsich detoch, takze bude uplne v pohode.
@nina296 Ak je nervozna, tak to je ine, tam mozno treba skusit natiahnut spanky. Ako spava - v postielke, pri tebe..?
@nina296 nie, nevadi. Moj ma 8 mesiacov a kazdy "rezim" vydrzi iba chvilku, stale sa nieco meni, posuva, malokedy mame niekolko dni po sebe rovnakych co sa papania, spinkania tyka... A chyba nie je nikde, je to male babo, stale moze mat podrazdenu centralnu nervovu sustavu. Snaz sa zostat pokojna, preniest to na babatko. Nosit ho vela v klbicku, ak sa ti da, pripadne ho tak dat cez den odpocivat na perinku. Snazit sa, aby babo nebolo prestimulovane zvukmi, vizualnymi vnemami... K tomu spanku este tolko, ze moj syn vstava medzi 4 - 5 hod rano kazdy den nech robim co robim, maval obdobia, kedy spaval po 15 min a kazdu chvilu unaveny ale vkuse sa budil, uspavanie ani nekomentujem, zakazdym fungovalo nieco ine a niekedy proste nic. Ak mozem poradit, najlepsie je snazit sa pozorovat dieta, naladit sa nan a skusat vselico, aby ste si to navzajom ulahcili. A hlavne si nemysliet, ze nieco robis zle. Robis ako najlepsie vies a z mojej skusenosti, nech je babo akokolvek nervozne, najdolezitejsie je zostat kludna a iba sa snazit ho tiez upokojit. Uplne instinktivne a prirodzene, z lasky.
@nina296 ja tymto rezimom co aj tyzdnovemu babatku tu niektore chcu nastavovat vobec nerozumiem 🤦🏼♀️ Ved aj ja chodim spat ked som unavena, jem ked som hladna a nie preto lebo je tolko a tolko hodin 🤷🏼♀️ Ja som kojila ked som videla, ze si pyta a ani spanok sme nemali presne nastaveny, ked som videla ze je unavena, tak spala a hotovo. Prvy realny rezim ma teraz ako 2 rocna v jaslickach, lebo vstavame rano cca rovnako, tam v rovnaky cas jedava a chodi spinkat.
@marianarem v noci v postieľke,vedla mna, lebo tu bocnicu mame dole. Cez den zaspí len vonku v kočíku a nemozem zastavit, inak je hneď hore. O siedmej pije mliecko a ide spinkat. Myslis,že mám ju skusit uspavat neskôr?
@nina296 no mna zneistila aj moja vlastna mamina, ked mi rozpravala, ako vselico tvorive stihla porobit, kym ja som tisko odpocivala pri nej v koliske (a to uz maka dve deti). Ja som rada, ked stihnem povesat pradlo a rychlo nieco zjest za cely den. Moje dieta sa nezastavi ani v noci, keby som ho nestrazila, rano by bol urcite niekde v kuchyni alebo u susedov v obyvacke 😂🤷🏻♀️.
@nina296 Neviem, mozno by som sa snazila trochu natiahnut tie denne spanky. Ak hovoris, ze je nespokojna, mozno jej take kratke nestacia. Nas v tomto veku spal bud v kociku alebo pri niekom z nas, aj cez den. Kazdy spanok si s nim musel niekto lahnut a obcas sa ho po tych 30-40 minutach este podarilo uchlacholit na dalsie kolo a to uz bol taky tvrdsi, vydatnejsi spanok.Vtedy sme uz mohli aj odist od neho.

@nina296 U nas to bolo rovnake. V tomto veku mal aj 5-6 spankov denne, dlzka 30-40 minut, jeden-dva byvali niekedy aj dlhsie, ale nikdy som nevedela, ktory to bude. Rano vstaval tak medzi 7 a 9, takze o rezime sa hovorit nedalo. Vecer chodil spat vzdy rovnako, o 21:30, ale zvysok rozhadzany. Tieto kratke spanky mal az do nejakych 5 mesiacov, vsade som citala, ze sa musim snazit o dlhsie, lebo mu to nemoze stacit. Ale on bol spokojne, dobre naladene dieta, takze som neriesila. Okolo tych 6 mesiacov zacal tahat dlhsie sam od seba. No a rezim mu vykrystalizoval az okolo 8-9m.