icon

Čo robiť, keď mladšie dieťa ubližuje staršiemu súrodencovi?

Včera o 19:17

Ahojte možno mi budete vedieť poradiť mladšia dcéra skoro 3 ročná začala starsu sestru skriabat , ťahať z vlasy do teraz to nerobievala ... robí to hlavne kým zaspia v izbe ... staršia ma momentálne dlasi škrabanec na tvári . Dakujem za radu

anonym_98d813
Včera o 19:58

No raz to muselo začať. Aj moje deti sa pobijú, aj ja so sestrou sme si vleteli do vlasov, keď sme boli deti. Asi tomu nezabrániš, hoci budeš vysvetľovať donekonečna.

vilma7
Včera o 20:54

Dovolila by som staršej nech jej to vrati a tej mladšej sa opytala, že aké to bolo.
Neviem, moje deti maju 9 a takmer 7 ale este som niečo podobne riešit nemusela.

roja01
Včera o 21:00

@anonym_autor nie je to sposob ako si vynutit pozornost? Hraje si s nou starsia sestra, alebo ju skor ignoruje? Nasa cca 3r caka cely den nez sa 5r sestra vrati zo skolky a bude sa s nou hrat.

autor
Včera o 21:06
@roja01

@anonym_autor nie je to sposob ako si vynutit pozornost? Hraje si s nou starsia sestra, alebo ju skor ignoruje? Nasa cca 3r caka cely den nez sa 5r sestra vrati zo skolky a bude sa s nou hrat.

@roja01 no práveže aj u nas je to tak ze čaká kým pôjdeme pre sestru do skolky . A ano hrávajú sa spolu . Ale táto situácia väčšinou nastáva len pre spaní (zápasním) .

autor
Včera o 21:10
@vilma7

Dovolila by som staršej nech jej to vrati a tej mladšej sa opytala, že aké to bolo.
Neviem, moje deti maju 9 a takmer 7 ale este som niečo podobne riešit nemusela.

@vilma7 no uz som jej to povedala ... aj jej to vráti.. no mladšia je od malickataky nervak a za každú cenu si musí vyrobiť svoje .. ale pritom sú tak rovnako vychvavane .

roja01
Včera o 23:03
@anonym_autor

@roja01 no práveže aj u nas je to tak ze čaká kým pôjdeme pre sestru do skolky . A ano hrávajú sa spolu . Ale táto situácia väčšinou nastáva len pre spaní (zápasním) .

@anonym_autor, ked sa malej ta starsia venuje, neprovokuje ju ani jej napr. potajmu neublizuje, asi jedina cesta je po kazdom incidente zakazat (a dodrzat) tv, ci rozpravku pred spanim a podobne. Vysvetlit strucne, ze je zakazane ublizovat sestre.