icon

Ročné dieťa spí iba 10,5 - 11 hodín za celý deň

alex666
30. apr 2021

Ahojte, mám syna, ktorý onedlho bude mat rok a od narodenia zle spáva. V poslednom čase som si to presne zapisovala a vyšlo mi, že spí iba 10,5-11 hodín za 24hodín (den+noc spolu). Zdá sa mi to strašne málo, premýšľam, či to vôbec stačí pre jeho vývoj.
Viem, že je to rôzne, ale všade čítam, že v jeho veku by dieťa malo prespať tak 12-14hodín denne a on nie je ani len na tej spodnej hranici.
Máte skúsenosť s podobným typom dieťata?

staskadexter
30. apr 2021

Ahoj, spi sam v izbe ?

alex666
autor
30. apr 2021

@staskadexter Nie, spi so mnou v posteli, kedze v noci sa vela budi na kojenie.

patka06
30. apr 2021

Každé dieťa je iné - na tabuľky by som sa vôbec nespoliehala, myslím, že spí dosť ..ak je dieťatko spokojné a prospieva tak mu to stačí.
Uložila by som ho do vlastnej postieľky

janickacrazy
30. apr 2021

@alex666 samozrejme, že mu to stačí, moj prostredný syn v tom veku spal iba 9 hodín za celý den + noc, každé dieťa nie je spachtoš, inak syn je nadpriemerne inteligentný, takže určite mu to stačilo, aj ked ma každý strašil, že to je málo 😀

elizabet173
30. apr 2021

@alex666 deti su malokedy tabulkove, moj tiez viac nespal, ale spal v noci tych 8-9 hodin bez zobudenia, tak som to neriesila

00ivi00
30. apr 2021

Môj bude mať 15 mesiacov a od narodenia spí veľmi málo a stále sa mu tie spankove režimy menia. Tiež spí somnou v postely a je kojený.

jankapepe
30. apr 2021

@alex666 ročnému dieťaťu zrus nočné dojčenie, ulož ho do jeho vlastnej postele a vyspíte sa obaja.

alex666
autor
30. apr 2021

@00ivi00 a kolko hodin asi prespi?

tulipanicek
30. apr 2021

@alex666 Aký máte denný režim? Kedy vstáva, kedy cez deň spi a koľko, kedy ide večer spat?

martinoocka
30. apr 2021

Ja som zrušila kojenie nočné a spí ešte menej lebo ráno keď si dala mlieko ešte aspoň hodinu potiahla teraz vstane skôr lebo je hladná. Tiež spí 10-11 hodín. Neviem či je to dosť ale neviem ako by som ju donútila späť viac. Predpokladám že jej to stačí keď má ticho kľud a sama sa zobudí 🤷

00ivi00
30. apr 2021

@alex666 tak do 12 hodín, ako kedy

ivangeline
30. apr 2021

Podla mna spi brutalne malo. Moja je tiez nespavec alevo skor tazky zaspavac.. od roka spi len na obed ..ale spi od cca 19tej (hej,niekedy hodinu som s nou pokym zaspi) do 6tej rano..niekedy je hore pred 6. A na obed ide spat pol 11 az 11tej..kedy spi rozne. od 45min do 3 hodin!!!
Podotykam,ze na nej vidim unavu. Vidim,ze trie oci. Ze zivne si... ale zaspat je pre nu neskutocne tazka vec.....