Ročné dieťa spí iba 10,5 - 11 hodín za celý deň
Ahojte, mám syna, ktorý onedlho bude mat rok a od narodenia zle spáva. V poslednom čase som si to presne zapisovala a vyšlo mi, že spí iba 10,5-11 hodín za 24hodín (den+noc spolu). Zdá sa mi to strašne málo, premýšľam, či to vôbec stačí pre jeho vývoj.
Viem, že je to rôzne, ale všade čítam, že v jeho veku by dieťa malo prespať tak 12-14hodín denne a on nie je ani len na tej spodnej hranici.
Máte skúsenosť s podobným typom dieťata?
@staskadexter Nie, spi so mnou v posteli, kedze v noci sa vela budi na kojenie.
Každé dieťa je iné - na tabuľky by som sa vôbec nespoliehala, myslím, že spí dosť ..ak je dieťatko spokojné a prospieva tak mu to stačí.
Uložila by som ho do vlastnej postieľky
@alex666 samozrejme, že mu to stačí, moj prostredný syn v tom veku spal iba 9 hodín za celý den + noc, každé dieťa nie je spachtoš, inak syn je nadpriemerne inteligentný, takže určite mu to stačilo, aj ked ma každý strašil, že to je málo 😀
@alex666 deti su malokedy tabulkove, moj tiez viac nespal, ale spal v noci tych 8-9 hodin bez zobudenia, tak som to neriesila
Môj bude mať 15 mesiacov a od narodenia spí veľmi málo a stále sa mu tie spankove režimy menia. Tiež spí somnou v postely a je kojený.
@alex666 Aký máte denný režim? Kedy vstáva, kedy cez deň spi a koľko, kedy ide večer spat?
Ja som zrušila kojenie nočné a spí ešte menej lebo ráno keď si dala mlieko ešte aspoň hodinu potiahla teraz vstane skôr lebo je hladná. Tiež spí 10-11 hodín. Neviem či je to dosť ale neviem ako by som ju donútila späť viac. Predpokladám že jej to stačí keď má ticho kľud a sama sa zobudí 🤷
Podla mna spi brutalne malo. Moja je tiez nespavec alevo skor tazky zaspavac.. od roka spi len na obed ..ale spi od cca 19tej (hej,niekedy hodinu som s nou pokym zaspi) do 6tej rano..niekedy je hore pred 6. A na obed ide spat pol 11 az 11tej..kedy spi rozne. od 45min do 3 hodin!!!
Podotykam,ze na nej vidim unavu. Vidim,ze trie oci. Ze zivne si... ale zaspat je pre nu neskutocne tazka vec.....

Ahoj, spi sam v izbe ?