icon

Ročné dieťa zjedlo čokoládu

20. aug 2020

Ahojte. Strasne mi je blbo kedze som nedavala pozor a dcera jedla cokoladu tak dala aj malému. Citim sa hrozne. Riadim sa podla Co jedia zdrave deti a trz toto. Malá dostala cokoladu na sviatok tak sem tam kusok dostane ale maly este nemal a trz toto je mi strasne z toho 😔

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
kristina100
22. aug 2020

@ptmt1011 presne tak moja reč

rubinka
22. aug 2020

@stanislavicenka - no tak našli sa 2 z klubu cjzd tak si môžte podiskutovať a vec vyriešená. 😂

stanislavicenka
22. aug 2020

@ptmt1011 tak chodis do zleho obchodu. Jeme sezonne, v lete mrazime, sterilizujeme, co sa da. Robim dzem, kecup, leco, na zimu. A co sa tyka vyssie spomenutych potravin, tak niektore, ani obcas

autor
22. aug 2020

@ptmt1011 neprehanam. Jednoducho bola som na webinaroch a naozaj tam mudro vravia ale pravda nie kazdy suhlasi s niecim novym ...

autor
22. aug 2020

@henka123123 deti trba od mala ucit ako jest. Toto moje nikdy s jedlom nespravili

henka123123
22. aug 2020

😅😅😅

ktochytavzite
22. aug 2020

ale si nam este nenapisla ako ti zle prislo,co si dostala hnacku alebo si omdlela?Lebo to tam dost vazne opisujes.

maggie1978
22. aug 2020

Baby nemá zmysel sem nič písať, autorka si aj tak myslí svoje a je presvedčená že CJZD je to naj pre jej deti. My čo nezdieľame jej názor,sem píšeme úplne zbytočne. Má výčitky, ale asi mala písať priamo do skupiny CJZD, tam by určite našla podporu. Tu medzi nami inak zmýšľajúcimi 😂 ju nenájde. Priznám sa, chvíľu som v tej skupine bola aj ja, ale rýchloooo som skupinku opustila.

miskooo1987
22. aug 2020

@maggie1978 ahoj, čo je cjzd? 🙂

viestta
Odpoveď bola odstránená
autor
22. aug 2020

@miskooo1987 čo jedia zdravé deti ... je tam super vysvetlené, ako treba deti stravovať, že treba čítať etikety atď. a že treba začínam zeleninou a nie pribináčikmi atď. majú super webináre kde je všetko vysvetlené. jeden tuším stojí cca 25€ pre niekoho veľa ale kvôli deťom nemienim šetriť

maggie1978
22. aug 2020

@miskooo1987 skupinka na FB Čo jedia zdravé deti 😀

rubinka
22. aug 2020

Tak to že sa začína zeleninou je všeobecne známa vec, neobjavili Ameriku

miskooo1987
22. aug 2020

@maggie1978 aha... oki... teda niečo čomu sa hovorovo nadáva biomatky... teda už chápem ten stres Z čokolády
@rubinka neviem... my sme dosť začínali pečivom a mliečnymi výrobkami...ale sme sa dosť nesrali odporúčaniami... starší už v niekedy pred 2 narodeninami aj guláš dával...

rubinka
22. aug 2020

@miskooo1987 - ja od roka dávam všetko, zo začiatku samozrejme menej korenené ale od 1 roka som už nevarila osobitne.

tominko2612
Autor odpoveď zmazal
miskooo1987
22. aug 2020

@rubinka akoze áno, menej solene a menej korenené, ale niekedy v dvoch rokoch bezproblemov štipľavý guláš... veľmi mu chutilo, len som mu musel soplik utierať... akoze začiatky boli že popri UM nejaký ten rohlicek, potom rohlicek s nátierkou, potom nejaký jogurtik, termix, pribinacik... a nejako veľmi rýchlo asi v priebehu mesiaca to bol rohlicek so salamikom, so suncickou, s paprikou, s paradajkou... ako je pravda že som bol trosku biomatka... teda suncicka nebola hocijaká... ale proste nejaké gazdovského stehno bez dusičnanov a s minimom ecok... ale nejako, keď mal 2,5 tak bezproblemov na Vianoce dával údené s chrenom....

rubinka
22. aug 2020

@miskooo1987 - môj nemá ani 2 roky a zje všetko aj guláš, sladké, slané, horké kyslé, nepohrdne ničím 😂

miskooo1987
22. aug 2020

@rubinka ono zase mám v rodine aj biomatky... a ten guláš bol kotlíkový na ohni... a bolo vidieť od nich odsudzujúceho pohľady... najmä aj keď niektorí chlapi vraveli, že “ale riadne stipe”

miskooo1987
22. aug 2020

@rubinka Tak práve mi žena vypínala, že tie rožky boli už od 6 mes, a ten guláš bol že 16 mesiacoch a vraj preto na mna zamerali všetky matky naokolo...🤣

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
viestta
Odpoveď bola odstránená
autor
22. aug 2020

@rubinka nie ale davaju napr batat alebo basmati ryzu kt su zdravsie ako klasicke ... krupica nie klasicka a hlavne rano kaše davame. Mala niekedy frfle ale ma smolu

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
miskooo1987
22. aug 2020

@ptmt1011 sa nečudujem🙂 ten môj tiež rovno nesie tanier keď začuje slovo guláš🙂

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
oblecenie99
22. aug 2020

Verím,že zdravá zelenina je max.ta,ktorú doma vypestujeme.Nechcem kaziť nikomu ilúzie,ale to,čo sa predáva na trhu je na 95 percent dovoz (Maďarsko,konkrétne na východ nosia z Nyíregyházi a Poľsko).Viem to preto,lebo kedysi dávno dávno naši chodili s vlastnou zeleninou na trh predávať.Uz pred desiatimi rokmi tam skoro nikto nemal domáce.Schvalne si dajte tu námahu,kuknite najbližšie na trhu,kto tam stojí dennodenne a s akým tovarom.V apríli má hrušky,jablká,čerešne,marhule,slivky,papriky,paradajky,zemiaky,kapustu,kukuricu..každý deň stíha všetko pripraviť,odviezť na trh,ešte aj vypestovať,nie?Na tých zvyšných 5 percent by som sa nespoliehala tiez,lebo ruku na srdce:ak z toho žijú,resp.si privyrábajú,a chcú z toho mať peniaze,tak asi sa nebudú dívať, ako tá úroda hnije,napádajú ju škodcovia a budu striekať.Bio to potom už tiež nie je.Nasi kvôli mne minulý rok,keď som bola tehotná,nepoužívali žiadne postreky,teraz detto kvôli malému,no a tá úroda aj tak vyzerá...veľa z nej nie je,ani nebude,ale aspoň vieme,že je to "bio".Nepoznám stránku CJZD či komunitu či čo to je,a podľa toho,co tu čítam,tak si ich nedám do Googlu ani náhodou..z prevencie.Dospele ženy nedokážu samé od seba posúdiť,aká strava je pre dieta vhodna?Batat,tak ten je fasa,síce prešiel polku sveta,ale podľa CJZD je dobrý,tak môže byť..