Ročnej dcérke premokli topánky
Strazim si ju ako oko v hlave a ako každá mamka sa snažím pre nu urobit vsetko najlepsie ako viem. Kúpili sme jej barefoot čižmy. Striedame s klasickými dnes sme isli s barefoot a celu 45min prechádzku chodila peso. Ked sms isli dnu, plakala , chcela ešte ostať. Ked som ju vyzula, pančuchy zmocne, ľadové. Okamzite som ju vyzliekla, prsty uz pomaly bordové. Okamzite som ju supla po perinu, a kadejak sa ju snažila zahriat. Ok, podarilo sa, nozky sú v teple. Uz spinka. A teraz začínam mat paniku ako dlho ich mala mokre? Ced cesty boli skoro suché, nechodila po snehu, len po chodníkoch. Bude mat zapal močových ciest? Co nám hrozí? Co mozem ešte urobit? Strasne sa bojím. Tak si vyčítam, prečo mi nenapadlo skontrolovať ich? Ako mohli až tak premoknut ZIMNÉ CIZMY???? stalo sa to niekomu?malo to následky? Dcerka mala včera 1 rok
Ďakujem za každú radu, info,....
Nie nic jej nebude, ale tie topanky si nechajte uz len na cas "sucha"... su cizmy co ti nepremoknu, ked s nimi dieta skoci do vody po clenky. Urcite si zaobstarajte take... ale su aj impregnacne spreje na cizmy, treba vyskusat, mozno im pomozu 🙂 Myslim ze ani nejde o to ci su barefoot alebo nie su.. ale aky je to material.
Inak ona si ani mozno nevsimla ze jej je zima :D len ty robis vacsi stres.
@hennyinnsbruck jedine že by si mala na chodidlách niečo "navyše" 🤣 juuuj to moja tiež vždy na mňa takéto rady z bytovky z balkona vykríkala🤣 a furt tomu verí 😁
pripominas mi mna a moje prve dieta. Tak stresne som sa na svokru hnevala, ze dala synovi cestovinu s omackou, co bola cez noc vonku, ni e v chladnicke. Teraz by som nad tym mavla rukou.
Hej zápal močových ciest je spôsobený baktériou Escherichia coli (v 80 až 90% prípadov) ktorá sa musí doň priamo dostať. Musí sa usadiť v jednej časti a mať podmienky na to sa dostatočne "rozmnožiť" čomu ide inak zamedziť ak sa veľa pije vody takže sa baktéria "vyvolá" , preto ten čajík som ti písala , ten je močopudný. 🙂 Inak len okolo 5% dievčat do 1 roka je s týmto ročne diagnostikovaných až u starších dievčat je to častejšie. Ale ak sa toho bojíš dávaj jej veľa tekutín a vitamín C . A osobne na barefoot obuv nemám dáko vytvorený názor. Ani u jednej malej nekupujeme takže nechcem recenzovať niečo čo nepoznám 🤗 ale je tu mnoho mamičiek ktoré majú s barefoot obuvou isto veľa skúseností
V úvodzovkách malo byť " vyciká" 🤦 autokorekcia 🤦inak pridala by som sem fotku o aké čižmičky ide .aspoň sa druhé poučíme z tvojej skúsenosti a vyhneme sa im 👍
@diusqa761 😂😂😂 Už jej môžem protirecit
Aké má tie topánky? Moji nosia barefoot roky a nemajú problém ze by premokali. Niekde bude problém.
Nejde mi dat 👍 ku komentárom ale každej jednej z vas dakujem
Zľakla som sa proste a hlavou mi prebehli rôzne katastrofické scenáre
@simca06022011 vyznate sa v barefoot?
Ja osobne som za klasiku. Ale keďže skutocne vidím rozdiel ako chodi v klasike a ako v tých, tak naozaj je to rozdiel . Len ona je začínajúci chodec- teda chodi uz pomaly 2 mesiace, tak neviem do kedy sa berie ze je začínajúci . A odporučili mi tie s makkou podrážkou pre prewalkers a to sú tie uplne gumené podrážky... tak naozaj tie co mame uz len do suchej zimy. A radšej klasiku do snehu s poriadnou poctivou podrážkou
@hennyinnsbruck veľa šťastia. Ja som to mojej vysvetľovala x krát a aj tak si stále ide svoje že cez nohy sa to tam isto dostane 🤣
@diusqa761 😂😂😂😂😂 najlepšie asi nepočuvat🥴
@hennyinnsbruck na mňa mamina bola ako na decko schopná takéto veci vykrikovať z balkónu našej bytovky keď sme sa pod bytovkou hrali 🤦 to som nemala šancu preslechnúť ani ja ani polovica dediny 🤣
Pre walkers froddo? To nie sú topánky do clapkanice. Impregnovali ste ich? Oni sú super, ale naozaj do suchého prostredia. Bf topánok je x druhov, naozaj to nemá žiaden súvis s premokanim ci je bf alebo nie. Keď chodí 2 mesiace, tak to je začínajúci chodec. Sama vidíte že je to rozdiel oproti klasike kde dieťa chodí ako v lyžiarkach. Pre staršie dieťa by som vám odporučila do mokrá nejaké snehulogumaky ale takýto drobec by v nich ani nemohol poroadne chodiť. Skúste dobrú impregnácia a do vyslovene mokrá radšej nedávať. Možno niečo ako d. D. Step barefoot rada by mohla byt pre ňu schod na. Uvidíte ze buduci rok už to bude iné, keď už bude vedieť poriadne chodiť, tak už aj snehule znesie.
@ina7 jej dakujem, ja som aj po nich pozerala
Tak uz prežijeme tuto zimu nejak
Keďže tieto sú do suchej zimy tak musím pohľadať niečo do mokrého. Alebo vydrzime tuto zimu s klasikami
O rok uz hádam aj povie, ze je jej zima 😆🙋♀️
ešte veeeľakrát bude mať premočené topánky... bolo obdobie, kedy mali deti ešte jedny čižmičky na prezutie, lebo nemali v čom ísť zo škôlky domov, takí boli mokrí 😀 teraz mám ako náhradu turistické gora-tex boty
@diusqa761 juuj😂😂😂😂
To ze su topanky do zimy vobec nezarucuje, ze su nepremokave. A ci su barefoot, alebo nie, tak to s tym nema absolutne nic.
@ina7 ou zle som pochopila príspevok. Nie nie tieto. Liliputi. Tak teraz čítam ze po dlhšom čase mozu prepúšťať vodu :(
Som riadna koza
@margaretka_ no uz to viem aj ja hahhh
Bublinka uz vstala. Vyzerá byt ok, vysoata do ružová 😆
Ďakujem všetkým ešte raz!!!
Peknu vecer
to nefunguje tak, ze kazdy, kto bude mat mokre nohy musi mat zapal moc. ciest. ako dieta som ho mala, lebo som sedela na studenom a niekedy aj na vlhkom. no ako strdoskolacka som isla domov z intraku, premokli mi cizmy, bus ma nezobral a ja som aj neikolko hodin behala s mokymi nohami. a nic mi nebolo.
raz ako decka sme s brantrancou a sesterkou boli "strasne mudri" a presli sme na taky ostrovcek v rieke. ked sme chceli na breh prejst po spadnutom strome, tak sme sa vsetci komplet namocili. bratranec po clenok, ja po koleno a sesterka po pas. bolo urcite pod nulou. este sme sa zrziavali, ze aby to vyschlo. no jasne v zime to aj vyschne 😀 a nic nam nebolo. vecne som mala namocene nohy, co som vbehla do diery pri potoku, ktore boli naplnene blatom a vodou a potom som si nohy umyvala v potoku,a by mama nevedela a snazila sa to vysusit, nez som isla dnu 😀
och, tolko spomienok 😀 to uz je riadna historia.
a deti pri sankovacke sice su v pohybe,a le teplo si vyrabame aj metabolizmoom a clovek do 1r ma narychlejsi metabolizmus z celeho svojho zivota, cize je schopny vyrobit vela tepla, aj ked to nezarucuje to, ze neunikne.
Mojej malej omrzli skoro nohy v obyčajných práveže ...asi preto že sa malo hýbala, zle sa jej v tom chodilo , mala stlačené prsty alebo ja neviem...ale začala plakať,nechcela sa ani postaviť na nohy,sadala si ...tak sme isli domov a nohy zmrznuté , ako cencule. V barefoot máva nohy teplé, len vtedy akurát som zistila že sú jej malé a nestihli prísť druhé....
Neviem, ktoré liliputi, ale všetko, čo som od nich videla sú skôr capačky. Totálne nevhodné na sneh. To nie je o barefoot, dobre impregnovany bf normálne drží sucho a teplo.
nic malej nebude. Maximálne sa otuzi. Co si pamatam, skutocne nepremokave topanky, cizmy som ako decko nikdy nemala a prezila som v zdravi. Tie barefooty nevyhadzuj, skoda penazi.
Liliputy su na uplne sucho. Su idealne pre zacinajucich chodcov. Neodporucam striedat klasicke topanky s bf. Kazde si vyzaduju iny typ chodze. Ak sa dieta nauci dupat na patu pri klasickych topankach, tak to je potom velmi nevhodne pre bf. Skor odporucam pozriet bf s gumovou podrazkou. Napr. aj protetika take robi, len neviem ci by spravne sedeli na nohu. Bf je pre mna vyber topanok na mieru. Co sedi jednemu dietatu, tak druhemu moze byt maximalne nevhodne.
@majamat jaaaj, to ako ja. Zbierali sme na lade skeble a jasne, ze sa na kraji podo mnou prepadol. Po stehna vo vode a este niekolko hodin som bola vonku, ze kym neuschne. No neuschlo, ale domov som musela. Najhorsie, ze nebol ani sneh, z ktoreho by som bola mokra a vyhovorila sa.
@diusqa761 a presne, u deti je najcastejsi vyskyt kvoli bakterii, nasa si tym presla v 9 mesiacoch.
ja uz ked kupujem topanky do zimy tak specialne treba pozerat ci su vodeodolne, najlepsie bud gumaky alebo TEX vrstva. slovenske zimy mi vobec nepridu vhodne na taketo barefoot topanocky s tenkou podrazkou, ved skoro stale je bud mokro, sneh alebo daco.
Keď si uvidela tú mokrú nohu, prvé čo ťa napadlo, bolo vyfotit to? A nie dať dole????
@katulienkax nehnevaj sa, ale asi nevieš čo pises. Barefoot topánky sú na sk zimy úplne v pohode, ved ich nosia aj deti vo Fínsku, Švédsku. Ide len o to kúpiť vhodné topánky a zrovna tie co ma zadávateľka sú naozaj len do sucha, sú to take zateplene capacky.

@diusqa761 a môžem sa ta ešte opýtať na názor na barefoot?