icon

S 2-ročnou sme v nemocnici

ramona7
15. sep 2020

Ahojte, môžte mi poradiť aké vyšetrenia môžu urobiť lekári, aby som zistila príčinu. Od včera sme s 2-ročnou dcérkou v nemocnici, prestala úplne jesť (pritom to bola jedáčka), stále je unavená, nervózna, stále plače, začala chudnuť, nôžky a rúčky má chudké, len bruško veľké. Krvný obraz má všetko dobre, železa dostatok, ultrazvuk brušných orgánov tiež v poriadku, čakáme za stolicou a močom. Cítim, že niečo nie je v poriadku.

evkakozickova
15. sep 2020

@ramona7 nemá náhodou afty ?

budemmamca
15. sep 2020

@ramona7 Držím palce aby to bola len nejaká banalita

nikuska744
15. sep 2020

@ramona7 dajte potom vedieť ako to dopadlo. Aj mňa to zaujíma

lenka_matko
15. sep 2020

@ramona7 a robili jej testy na celiaku? Jedna známa mala takéto príznaky a na koniec jej toto zistili. Držím palce nech to nieje nič vážne

janinah
15. sep 2020

Chápem,že sa bojíš,ale ste v nemocnici,lekárov je tam dosť,postupuje sa od zakladných vyšetrení k zložitejším a špecifickým,nikde nikde sa nezačína napr. celotelovým CT......takže pýtať sa tu na nete laikov nieje rozumné,napíšem,že rýchlo bežte na MR mozgu,to budeš uháňať lekárov,kým to neurobia? a teda neurobia,nieje dôvod.....tu ti budú laici písať svoje dohady,len z toho budeš v strese....spolupracuj s lekarmi,nie s nami,tu nik /málokto/ študoval medicínu a nik tvoje dieťa reálne nevidí,čo je prvý predpoklad k úspešnej liečbe

mogaa
15. sep 2020

@ramona7 hlavne sa nestresuj, lekári určite vedia lepšie aké vyšetrenia treba robiť, nie ženy na MK....ono postupne sa ide vylučovacou metódou - základ bol krvný obraz a sono, pravdepodobne zajtra jej vezmú znovu krv či nevyskočilo CRP ....u našej to tak bolo - doma v noci len vracanie, z pohotovosti si ju nechali hned v nemocnici, krv bola v poriadku, sono tiež a až o 2dni jej vyskočilo CRP- primár povedal že u malých detí je to bežné, že až neskôr vybehne...rovnako to môže byť vírusová infekcia,ale môže to byť naozaj niečo so žalúdkom, tá celiakia, možno jej budú musieť robiť gastro...neboj sa, tí lekári aj keď sú mladí, je tam primár s ktorým všetko konzultujú a ten už má dostatočné skúsenosti....len musia ísť postupne aby vylúčili jednotlivé diagnózy, nebudú robiť hneď po príchode gastro- to sa robí až keď je ostatné ok,,,

yonce
15. sep 2020

neboj sa uz ked ste v nemocnici, tak si myslim, ze jej tam isto pomozu. bodaj by to ale bolo len nieco take nie moc vazne. inak tiez ma napadla celiakia, to by bolo aj take priznacne, podla toho, co si napisala o jej problemoch

ramona7
autor
15. sep 2020

@evkakozickova nie, to nemá

ramona7
autor
15. sep 2020

@lenka_matko zajtra budú výsledky z celiaky

ramona7
autor
17. sep 2020

@nikuska744 takže potvrdená celiakia, zisťujú ešte laktózu a vyzerá to aj na crohnovú chorobu, v pondelok sme už na gastro objednané 😔

budemmamca
17. sep 2020

@ramona7 to ma mrzí..😞

lenka_matko
18. sep 2020

@ramona7 to mi je ľúto 😒 držte sa