icon

Škôlka a hygiena

lenka58
Včera o 18:47

Baby mám syna pol roka v škôlke je nonstop chorý, chápem buduje si imunitu ale v triede majú poháre neoznačené kde im dávajú učiteľky piť ... Pijú tým pádom po sebe potom sa prenášajú choroby ... Ako to riešiť a je to vôbec riešiteľné 😞

veronika_sk000
Včera o 18:50

@lenka58 nasi maju nejake nalepky, ci co, mam syna v triede zabiek a pohar ma kazdy oznaceny svojou zabkou, ktoru ma aj pri vesiaku, aspon tak mi hovoril

majlo1234
Včera o 18:50

U nas si nosia vlastne flase. A syn je aj tak chory vkuse, odkedy nastupil, tak to mas asi zajedno. Tie deti si kaslu do vsetkych sliznic z 10 cm vzdialenosti cele dnk proste

mamickalisticka
Včera o 18:52

@lenka58 za mňa prvý rok najhorší, naši boli vkuse chorí, myslela som, že sa zabijem.. druhý rok bol oveľa lepší (teda aj druhý polrok prvého roka) ..len vydržať. Môj syn druhý a tretí rok v škôlke vymeškal len týždeň dokopy. Raz mal črevnú chrípku a raz kašeľ. Inak zdravý.

anonym_9eec75
Včera o 18:54

To je somarina ze maju neoznacene pohare v triede a kazdy pije po kazdom. To by si ziadna ucitelka nezobrala na zodpovednost.
Deti v skolke pocas prveho roka byvaju najviac chore. My sme zazivali prve dva roky pekla. Vecne doma.

lenka58
autor
Včera o 18:55
@anonym_9eec75

To je somarina ze maju neoznacene pohare v triede a kazdy pije po kazdom. To by si ziadna ucitelka nezobrala na zodpovednost.
Deti v skolke pocas prveho roka byvaju najviac chore. My sme zazivali prve dva roky pekla. Vecne doma.

@anonym_9eec75 videla som to na vlastné oči ...prečo by som to inak písala či len tak pre srandu 🙉

minesasubu
Včera o 18:59

u nás v školke majú poháre čiste na tácke pri vode kde si ju čapujú
vedľa je tácka kde sa dávajú špinavé
ak chce dieta pit napije sa a pohar odloži na tácku s použitými
ešte som nevidela aby bol pohár mimo tácky , určite im nedovolia chodiť s nim po triede a dávať ho kam chcú

anonym_c9184a
Včera o 19:01

@lenka58 tomu nijako nezabranis. Tie deti su cele dni v uzkom kontakte. Moje deti takmer nikdy nic nechytia a do roka vymeskaju skolku max 10 dni, ale su fakt jedine, inak su tam tie deti vsetky doradu chore. Je to cisto len o imunite.

lenka58
autor
Včera o 19:02
@minesasubu

u nás v školke majú poháre čiste na tácke pri vode kde si ju čapujú
vedľa je tácka kde sa dávajú špinavé
ak chce dieta pit napije sa a pohar odloži na tácku s použitými
ešte som nevidela aby bol pohár mimo tácky , určite im nedovolia chodiť s nim po triede a dávať ho kam chcú

@minesasubu prišla som pre syna keď pili vodu z neoznačených pohárov sklenených ... Keď sa napili odložili na tácku mali tam len jednu ... Deti ktoré išli piť po synovi si zobrali jeho pohár a učiteľka mu tam doliala vodu ... Robím v školstve ja také veci nerobím ale inde zjavne áno

lenka58
autor
Včera o 19:03
@anonym_c9184a

@lenka58 tomu nijako nezabranis. Tie deti su cele dni v uzkom kontakte. Moje deti takmer nikdy nic nechytia a do roka vymeskaju skolku max 10 dni, ale su fakt jedine, inak su tam tie deti vsetky doradu chore. Je to cisto len o imunite.

@anonym_c9184a je iné byť v kontakte a piť z jedného pohára... Vy tiež v práci nepijete s kolegyňou kávu z jednej šálky si myslím ....

minesasubu
Včera o 19:09
@lenka58

@minesasubu prišla som pre syna keď pili vodu z neoznačených pohárov sklenených ... Keď sa napili odložili na tácku mali tam len jednu ... Deti ktoré išli piť po synovi si zobrali jeho pohár a učiteľka mu tam doliala vodu ... Robím v školstve ja také veci nerobím ale inde zjavne áno

@lenka58 treba to riešiť s triednou učitelkou , u nás majú plastové v triede a v jedalni keramické
ak nepomože tak za riadktelkou
ved je to normalne ak je dieťa často choré
aj taketo pitie moze byt pričina

anonym_dd0ee7
Včera o 19:14

@lenka58 never tomu, že pijú zo špinavých pohárov. Uvedom si, že tie učiteľky majú tiež svoje rodiny a všetky choroby co tam kolujú, si nosia domov. Ani jedna z nich nie je taká hlúpa aby deti pili po sebe z pohárov 🙄 napr. u nás to fungovalo nasledovne. Ráno sa priniesli do triedy čisté poháre, deti boli naučené, že sú položené vždy opačne a teda čisté. Keď sa z volaktoreho napili, položili ho už normálne, neotočeny.
Ráno dostali piť pri raňajkách v jedálni, potom o 10h pred odchodom von som hramodne nalievala a každému pri odchode z triedy podala pohárik do ruky. Keď sme prišli z vonku, už boli poháre poumývane a naukladane opačne. Proste v každej triede majú svoj režim a zvyky.
A nonstop choré deti v škôlke prvý rok je úplne prirodzená vec, nehľadaj dôvody v hlúpostich.

jaskolka
Včera o 19:26

Deti v škôlke bývajú najmä na začiatku viac choré.Tomu skrátka nijako nezabránis,sú stále v úzkom kontakte,kým deti neziskaju imunitu na tie "škôlkove"vírusy,tak choré budú,aj keby si neviem čo urobila.
Sú deti,čo získajú odolnosť skôr a iné ju získajú neskôr.

13uzivatelka11
Včera o 19:42

A čo ti na to povedala učiteľka, prečo takto pijú? U nás si deti nosia svoje fľašky, veď mu daj aj ty..

simona20201309
Včera o 19:45
@anonym_9eec75

@anonym_9eec75 hahahahahhh.... jasne že vzala... ach, .... chceš počuť príbeh ako utieraju jednou vreckovkou všetky nosy zaradom? Piť z jedného pohára je slabý odvar čoho sú niektoré schopné ☝️

sticker
simona20201309
Včera o 19:47

@lenka58 naozaj to nie je pohármi, ale samozrejme, sú povinné predchádzať prenosným chorobám. Prines pohár z domu, alebo rovno nálepku s menom a slušne popros ci by mohol mat synček označený pohárik lebo nevie ktorý je jeho- vyhnes sa tým obvineniu učiteľky a následným konfliktom. Ak odmietnu tak sa opýtaj ako dozeraju na to, aby deti po sebe nepili?

kapanek1
Včera o 20:37
@simona20201309

@anonym_9eec75 hahahahahhh.... jasne že vzala... ach, .... chceš počuť príbeh ako utieraju jednou vreckovkou všetky nosy zaradom? Piť z jedného pohára je slabý odvar čoho sú niektoré schopné ☝️

@simona20201309 tak to su potom "vyberove" skolky.

marianarem
Včera o 21:17

@lenka58 Z mojej skusenosti, poharmi to nie je. U nas maju pohare oznacene a nebolo to 3 roky o nic lepsie. Mnohi skolkari este davaju veci do ust, aj spolocne hracky, alebo si cucaju prsty, sparaju sa v nose, potom s tym vsetko pochytaju, hygiena na zachode tiez este nie je dokonala, ked kychnu, zakaslu, ruku si pred usta nedaju, casto su nalepeni jeden na druhom...

ukulela
Včera o 21:28

@lenka58 opýtaj sa na to učiteľky a riaditeľky. U nás mali plastové farebné so svojimi nálepkami a upratovačka ich cez obed umyla. Dokonca určitý čas mali jednorazové plastové. Aj za cenu odpadu a nakladov .... také pitie ako u vás je na kontrolu z hygieny...

anonym_0cd5b0
Včera o 22:40
@lenka58

@anonym_9eec75 videla som to na vlastné oči ...prečo by som to inak písala či len tak pre srandu 🙉

@lenka58 tiež tomu neverím, že by pili z neoznačných pohárov, prečo si nezareagovala v škôlke okamžite, keď si to videla? Inak, aj keby pili každý zo svojho, nezabrániš tomu, aby v zápele hry nedalo jedno dieťa druhému do úst olízanú lyžičku, alebo si neutrelo rukou sopel a vzápätí nechytilo tou rukou hračku, ktorú potom chytajú iné deti. O tom, že také malé deti si nevedia dôkladne umyť ruky, zakryť ústa pri kašlaní a kýchaní, ani nehovorím