icon

Skoré vstávanie 9 mesačného bábätka

sonapalagyova
5. feb 2015

Dobrý deň, ..Mám taký problém , že moja dcéra začala strašne skoro vstávať okolo 4 tej a neviem čo može byť dovod. Trvá to už asi týždeň , zobuidí sa o 4tej a už nie a nie zaspať. . Neviete mi poradit , že čím to može byť? Ďakujem ...

Strana
z2
sense
5. feb 2015

@sonapalagyova tak to ti verim...my sme tento problem nemali ale zas ona v tom veku spavala len dvakrat uz a od 12-13 mes. len raz...

sonapalagyova
autor
5. feb 2015

@sense a prosim ta v akych intervaloch chodila cez den tvoja malicka spinkat?ze kolko cca ju mam nechat hore ...mozno ju casto davam spat..ale ked ona si zacne po hodinke a pol -dvoch suchat ocka tak mi pride ze chce spat

sonapalagyova
autor
5. feb 2015

@sense mozno pretp ze ju dam spat skoro si vyzaduje take dlhe hompalanie v kociku.ci?!

sense
5. feb 2015

@sonapalagyova ja som ju davala pravidelne po 2.5 max. 3 hod. spat, ak nezaspala do pol hodiny napr. v kociku tak spat nesla skusila som zas az o 2.5 hodiny...a vzdy som sa ju snazila davat v rovnakom case ...ked mala tri spanky spala do piatej rano , potom medzi 7.30-8.00 (spanok cca 30min) potom 2.5-3 hore ale nie odkedy sa zobudila ale odkedy zaspala, potom o 11.00 a este jedne polhodinovy medzi 16.30-17.00 a o pol osmej vecer spat...potom sme vylucili ten posledny spanok o 16.30 a isla spinkat o 19.00 a rano pootm zacala vstavat namiesto o piatej o siestej, potom sla spinkat az o 10.00 a o 13.30 a teraz ked ma len jeden spanok ide o 19.00 spi do 06.00-07.30 ako kedy (ale v noci je aj dva krat hore a doteraz davame nadranom mlieko aj plienku menime) a cez den spi od 12.00 ale velakrat vecer pride uz o polsiedmej a povie ze spinkat, tak ju dam skor...zaspi ako kedy niekedy hned niekedy jej to trva 30 min.

klaudise
5. feb 2015

@sonapalagyova ja mám staršie dieťa, ale tiež spime cez deň LEN v kočíku a to 2X. Najprv som ju tiež dlho uspavala ako ty, ale potom som zistila, kde robím chybu. Moja keď vstane, do troch hodín musí spať, tzn. vstavame ráno o cca 7:00 a o cca 9:30 ju beriem do spálne, chvíľu sa hráme a potom mliečko a šup do kočíka, dám jej do rúčky hračku a ona ju cmula a chytro zaspí max. do 15 min. spinká. Poobede ju dávam spinkat o cca 14:30, keďže doobeda pospi aj 2 hod., doma V kočíku, nemusíme ísť von, už si na to zvykla. A večer ju ukladam o cca 19:00. My sme však dojčene, takže sa budime na mliečko.

lucya87
6. feb 2015

@sonapalagyova dali sme ho vecer do postielky a odisli. Kedze plakal chodili sme za nim postupne po 1,2,3.....minutach vzdy pohladkali povedali ze je vsetko v poriadku a odisli. U nas to trvalo 4dni kym sa naucil zaspavat sam. A ked uz vedel spat sam vecer tak sme ho tozacali ucit aj cez den.. cca tak po mesiaci.

sonapalagyova
autor
6. feb 2015

@klaudise no to ja ju davam spat po cca 1,5-2hofdinkach lebo zacne si ocka pretierat a byt taka nervozna...no nasa chce spat len vonku v kociku cez den, vo vnutri nezaspi v nom lebo vsetko ju zaujima tak pozera...aj jej dam plienocku cez kocik a tu strhne aby videla...takze tak... Niekde robim chybu a neviem kde...zo zaviatku jej stacilo pohojdat v kociku 5minut , teraz velakrat ju hojdam aj hodinu aby zaspala...a to vonku na terase ked mrzne veru neni bohvieco 😂😂😂 mne nevadi ze spi v kociku ale keby nepotrebovala take dlhe hojdanie v nom a keby zaspanala v kociku aj vo vnutri..nie ze herecke sa dobre nababusenej vonku zaspava a ja mrznem 😂😂😂

sonapalagyova
autor
6. feb 2015

@sense ako ze ked to nezaspala do polhodky zas si ju nechala hore 2,5hodiny?? A este si tam pisala ze nie 3hodiny odvtedy ako vstane ale ako zaspi...to ako ked mi dnes zaspala o 9iatej tak by som ju mala dat opat spat o 12?!nejak tomu nerozumiem preto sa pytam

sense
6. feb 2015

@sonapalagyova ano presne tak...ked zaspala o deviatej sla opat spinkat medzi 11.30-12

sense
6. feb 2015

@sonapalagyova a ano ked sa mi nepodarilo uspat ju do polhodiny tak som ju dalej uz neuspavala a pokusila som sa ju uspat az na dalsi cyklus...obcas sa jej podarilo od unavy zaspat samej alebo som sa ju snazila nejako zabavit aby vydrzala...ono to trvalo asi tyzden kym si na to zvykla ale zvykla....a teraz ked je vacsia a je unavena a nieje jej cas povie spinkat, aj ked vela krat nespi len lezka ticho...

sonapalagyova
autor
6. feb 2015

@sense aha ... Inak dneska spala do pol 7mej a zapareniny su fuc..chapes to z nicoho nic zmizli...

ludmilqa222
9. feb 2015

@sonapalagyova no my sme na tom podobne...mala (takmer 10 mesacna) chodi spavať o siedmej večer, tiež ju uspava ta lienka, teda vlastne mi mame taku korytnačku, a pekne mi spavala do 8:15. Pred týždnom začala vstavat pred siedmou a teraz tiež sa zobudi o stvrtej a stoji v postielke čaka že ju vyberiem a budeme sa hrať...tak jej dam sunar, a ona sa zase postavi, tak ju necham trochu vyravať a zaspi, ale tiež neviem čo tak z ničoho nič sa zmenila. už 3 mesiace mame 8 zubov... neostava nič ine len dufať že to čoskoro prejde 🙂

sonapalagyova
autor
9. feb 2015

@ludmilqa222 no ved toto ze nic ine neostava len dufat ze bude lepsie...u nas bol dva dni klud a dneska bola cez den strasne uplakana, taka nesvoja..nebyva takato...ja si ju neucim moc na ruky leno ju nevladzem nosit a dneska stale chcela byt na mne zavesena ...tak som ju dneska nosila lebo vtedy nemrnkala...

Strana
z2