Skoro dvojročné dieťa samé v byte
Ahojte,
len mi povedzte ci som ja normalna alebo uz ozaj neviem. Kamoska sa urazila ze som s nou nesla dole pokecat k schranke a chcela som nech mi to len hodi a pridem si po to neskor. Mam 1r11m dieta a ze sak nech zbehnem a necham malu doma, ona to tak robi furt napr. kos vynesie aj do obchodu co ma pod barakom.
Mne to pride na hlavu padnute a nebezpecne, obcas len z wecka dojdem a uz vymysla.
@diusqa761 sa ta to celkom dotklo - aspoň si sa nad tým zamyslela... V škôlke stojí nad deťmi učiteľka + pomocná sila/kuchárka. V prípade zabehnutia zasiahnu. Ty kým vlecies 30kg balíky asi ťažko.... Ale tvoje deti sú to, ty si za ne zodpovedná. A neboj, nie si len ty matka - mám 3 deti, bývame pri hlavnej ceste a kuriér chodí aj ku nam. Šli do ohrady, s hračkami, jedlo voda bez dohľadu nikdy.
@jasminet skôr je mi to trochu k smiechu keď niekto sa rozčuľuje nad tým že sa dá dieťaťu 3 ročnému mesiačik jablka. 🤣ale teda to je také klasické koníkovské urážať druhých takže to už tu ani vážne nejde brať . V tej škôlke je 5 Max 10 učiteliek na 30 detí a viac takže ťažko stoja nad každým 🤭. Myslíte si že 10 báb naraz pozerá 40 detí? By z toľkého škúlenia mali zachvilu diagnózu 🤣Ja skôr tŕpnem keď čítam ako niekto nechá radšej ročné dieťa v postieľke odkiaľ v pohode dieťa vie vyliezť a spadnúť na tvrdú zem a teda to je omnoho väčšia výška a nieje nijak zaistené. Viete koľko bolo na pohotovosti úrazov detí čo takto spadli? Moja staršia vedela z postieľky vyliezť už v 11 mesiacoch takže by ma niečo také ani nenapadlo ale za to tu neskáčem do druhých mamičiek čo napísali že by dieťa nechali v postieľke nakoľko nepoznám okolností ako vek dieťaťa a podobne a aj kebyže viem, tak každá jedna je tu zodpovedná sama za svoje dieťa tak načo tu rýpať do druhých? ☺️ A nepíšem nikde že iba ja som matka ukážte mi kde to píšem prosím 🙏 lebo asi sa mi zhoršuje zrak že to nikde nevidím. A myslíte že v ohrádke sa im nič nestane? Ohradky sú nízke a niesú v nich deti nijak zabezpečené , ľahko ich dieťa prelezie. Ak máte drevenú môže sa udrieť o hrany ohrádky a nevidím že by som sa kvôli tomu do vás navážala. Takže ďakujeme za "starosť" ale nebojte, ročná sa nastrúhaným jablkom a trojročná jedným mesiačikom isto neudusia. 🤣
@diusqa761 juuuj nerozculuj sa. Ja som myslela, ze sa jedna o dieta do 1roka, ked ho priputavas v stoličke. Skor islo o to, ze ak mu zabehne, a nebudeš hned pri nom, môže to dopadnúť zle. V škôlke je 1 učiteľka na 25 deti, nie 10 na 30 😅 ale aj ta jedna zareaguje okamzite , pretože sedi pri nich. A jablko sa v škôlke deťom nepodáva- len na domov, dostanú k obedu a berú si ho domov - mozno aj z tohto dôvodu. Ak ideš pre 30kg balík tak určite to netrva 3min... a pises ze takto chodievaš dost často, takže riskujes pravidelne. Ja by som tuto situáciu vyriešila tak, ze by som si dala posielať balíky na inú adresu - k svokrovcov, rodičom, kamarátke.... a isla by som si to vyzdvihnúť, ked budem mat pri deťoch dozor, alebo by mi ich vyzdvihol niekto blízky. Nikto z teba nerobí nezodpovednu, ani ta neurazam, prosím neber to tak🙏 len naozaj je to veľký risk a skutocne aj za minútu moze aj 3r dieta napadnúť taka konina, ze by sa ti ani nesnívalo.... ja by som ani v ohradke nenechala same.
Smrť udusenim je veľmi veľmi veeelmi casta!!! Takže netreba to brat ako nejakú prehananu blbost. V mojom okolí takto zomreli 2 deti - 1rocne - syrom, druhe slivkou, a 3r chlebom- záchranka ho dokázala oživiť a zachrániť, ci je bez následkov, nepýtala som sa. Takže vzdy je lepšie preháňať, ako potom ľutovať. Ale je super, ze tvoje deticky vedia pekne jest . Moja sa dusi aj so slinkou 🙄🙄🙄🙄 a kazde kŕmenie trpnem 😏
Raz sa mi stalo, ze mi maly zabuchol dvere jak som davalq kos na chodbu a som myslela, ze sa zoserem. A nie to este nechat decko robrovolne. Ako ked spal v postielke, tak som vybehla napr. Kos vysypat. Ale toť vsjo.
@maximilie mne je to iba k smiechu toto sa vážne brat ani Nedá 🤭 no tak ja keď som bola dieťa tak v škôlke som sa na obede dovracala a učiteľky si teda rozhodne hneď nevšimli až keď ostatné deti na ne volali . 🤦tiež si pamätám ako jedna kamarátka keď sme boli na obede maketu Pepsi snehuliaka na seba zhodila a hrču mala z toho a tiež učiteľky dobehli až zle bolo ... A kam mám asi tie balíky poslať? Rodičia majú 60 rokov, obaja pracujúci žijú ešte vo vyššej bytovke ako ja takže aj keby boli zrovna doma tak nechať 2 šesdesiatnikov s diagnózami na chrbticu, koleno, srdce , tlak atď naťahovať sa s dvojmetrovou posteľou na 3 poschodie je trochu nereálne. .
Kamarátkyy čo tu mám sú väčšinou pracujúce ženy takže ťažko keď mi kuriér o 12:00 volá že vezie balík ho tam dá mám pár čo sú aj na materskej ale potom by oni museli utekať rovnako tak od ročných detí a ťahať sa s tým čo by som nedovolila aby sa ťahali s takou váhou ... A aj keby mi to doviezol inde ako si asi pre to prídem bez auta? Alebo mám ťahať cca 6 balíkov z 2 metrovej posteľe a k tomu 2 obrovské matrace cez polovicu dediny? To je trochu nereálne.... Každá si poznáme svoje dieťa a áno ja som zdravotná sestra takže takéto veci viem. Môžeme sa baviť koľko detí prišli na pohotovosť po páde z postieľky/preliezačky na ihrisku atď tam tiež nemáte ako nonstop byť s ním ak teda s ním po tej preliezke určené pre deti aj neleziete s ním . Ale chápem a naozaj neberiem to v zlom. Moje deti obe v roku vedeli samé už veľké kusy jesť , moja ročná ma nenechá jej ani jedlo nakrájať, zoberie do ruky a kušká. Ale chápem že u detí sú tieto veci individuálne. Ja zasa viem že moje deti by sa v postieľke alebo ohrádke zabili nakoľko lezú ako malé opičky 🙈 ani zavrieť v izbe pre nás by nebolo bohviečo nakoľko tam majú šuolíkovú skriňu napr kde by si vedela mladšia prsty pricvaknúť.
no, baby, na margo toho vymknutia, nas dnes v spalni vymkol moj drahy 😂 siel rano do roboty a kedze spalnu zamykame, zvonka zamkol, ale kluc nechal vo dverach 🙈 stastie, ze sme mali kluc aj vnutri, cize stacilo pohladat nozik a vystuchat kluc zo zamky von a odomknut. deti mali aspon zabavu.

@jasminet a len k tomu ešte že zobrať deti na chvíľu "nieje problém". Ja bývam na bytovke , hneď vedľa je hlavná cesta na TT , doslova 10 krokov od chodníka , nijak ohraničené, nič. Kočík keď chcem musím ho trepať z pivnice rozložený hore schodami čo mi zaberie nie málo času takže ten padá. Jazdia tu stovky áut, nákladiakov, kamiónov od rána do rána. Tak mi teraz vysvetľuje či je "rozumnejšie" a ako sa v "pohode dá" zobrať dve deti von (z čoho musím mať jedno na rukách a druhé držať aby sa neušlo zabiť dobrovoľne na cestu) a zobrať balíky od váhy 5 kg až do 30kg naraz. Iba minulý rok sme kúpili 2 plazmy, knižnicu, stoličky, obývačkový stolík, police, detskú dvojposteľ 2 metrovú , priateľ normálne objednáva aj 10kg balíky proteínov a jeho hovadín, došli činky, 30kg vak na cvičenie... A vďaka korone a že je partner mesiace v zahraničí som všetko musela nechať doviezť. Tak ma prosím poučte ako by ste niekoľko balíkov z 2 metrovej dvojpostele, matrace, televízore, stoli a pod odniesla cez niekoľko poschodí, sama, s jedným dieťaťom v rukách a druhé držala za ruku nech nevbehne na cestu a nezabije sa. Na hlave ?