Skoro trojročné dieťa ma ignoruje
Dobrý večer začnem tým že dcérka sa mi narodila predčasne, zo začiatku sa mi zdalo všetko v poriadku ale čím je staršia tým si vyžaduje viac pozornosti. Nevie sa skoro s ničím zahrať, všade potrebuje mňa. Posledné dni keď ju obliekam tak začne utekať a skáče po posteli a keď sa jej niečo pýtam aj 5x tak nereaguje a spieva si niečo alebo bľaboce svoje veci. Niekedy mi krásne odpovie a posledné dni akoby ma ignorovala tak isto aj manžela. Bude mať teraz vo februári 3 roky, do škôlky ešte nechodí. Celkom ešte dobre nehovorí, ako vie hovoriť ale nie je jej stále rozumieť. Chcem sa opýtať či aj vaše deti vás ignorujú aj sa ich niečo pýtate je to normálne ? Alebo sa môže jednať o autizmus či inú poruchu?
@kandelabra ten opis čo si dala tu svojej dcérky je presne ako by som čítala o mojej. Celý deň si dokáže tancovať a vyspevovať, hračky ju veľmi nebavia pohrá sa s nimi tak 10 minút a dosť .Ale pri počítači vydrží sedieť aj hodinu, čo mne veľmi vadí takže to je iba zriedkavo. Mám ju za zadkom stále ešte aj keď idem na WC či do sprchy.
presne, ja si už ani nepamätám, kedy som bola naposledy v kúpeľni sama 🙂 ja si tiež myslím, že v škôlke to rozprávanie dobehne, tam veľa odpozerá od ostatných detí. A podľa mňa sa naučí aj inak hrať, predsa len kolektív je iné ako keď je dieťa samé.
ja mam tiez trojrocnu a sama sa nezahra len so mnou a len ked ma naladu inak stále skace pisti lozi ako opica 😃 a visi na mne a huba sa jej castokrat nezavre ale ja ked sa nieco pytam sa mozem aj 10 krat a ona si robi svoje ani na mna nekukne a ja uz po 11 krat halooooo pocujes ma a vtedy zdvihne oci ale inak dalej ignor, takze neboj nebude to porucha ona ta len ignoruje lebo to o com sa chces rozpravat ju nezaujima
Ďakujem žienky a teraz ma napadla aj taká vec, že moja pozerá fotky z leta a vidí že v lete mala sukňu, tak začne že teraz chce sukňu. Ja jej vysvetľujem že, ale v lete bolo teplo, svietilo slniečko tak si mala sukňu, ale teraz je zima. A ona dookola aj 10x že chcem a chcem sukňu teraz. A proste je viac takých vecí že príde na ňu že chce tričko s krátkym rukávom a dookola svoje ja jej pekne vysvetlujem a ona začne revať a aj 10x to isté že chce to tričko. Tiež si myslíte že to je OK?
Nas bude mat 5 a pravidelne ma ma v prdeli a si ide svoje a je uplne zdravy vyrecny a sikovny. Sory, ale fakt neviem, co uz by ste nechceli od tych deti… mna ignoruje hocikedy aj moj 40 rocny muz. Zeby autista?
tiež podľa mňa ok, oni ešte nevedia, že sa treba primerane obliecť. A reve, lebo nie je po jej. Myslím, že bol jeden diel Bambuľky, kde sa poobliekala do toho, čo chcela ona, a potom jej vonku bolo zima. Ak ju už také rozprávky zaujímajú, možno by pomohlo pustiť jej to. Moja je v tomto flegmoš, je jej úplne jedno, čo jej oblečiem.
to bude to obdobie vzdoru este,u nas tiez nieco zakazem a odpoved je ale ja chcem a ide si to zobrat a ked trvam na tom ze nie tak vreskot lahne na zem a tam trucuje 😃
@kandelabra No moja si veľmi vyberá čo si vezme a potom pri zrkadle na seba pozerá. Ak nie je spokojná so sebou tak ide do skrine, jasné že tam musím byť aj ja a chce aby som jej vybrala niečo iné. Aspoň že tvojej je jedno čo na ňu dáš, s mojou musím bojovať aj pre toto :/
@w123 Ano presne ak poviem nie, ona povie áno a robí si po svojom a ak nie je po jej tak začne revať.
Nič vážne, len ťa ignoruje 😂😂 moja ma má poslednú dobu tiež silno na háku, odpovie keď chce, že ja ju chcem obliecť ju nezaujíma, radšej skáče a tancuje, upratovať hračky ide občas keď má náladu, tiež jej občas nerozumieme či chce hrozienko alebo hovorí hovienko 😂😂 a sluch má perfektný (počuje nenápadné otvorenie horalky z poschodia) 😂😂
Autorka, myslim ze vsetko co si opisala su zdrave reakcie. Ale ak chces mat klud kludne ju zober na vysetrenie sluchu aj na ten autizmus. Kludna mama je to najdolezitejsie.
Aby ta neignorovala skus zmenit pristup. Ona vie ze ty si silnejsia a ze otvoreny zapor by nemal uspech a a tak skusa metody slabsieho a ta ignoracia jej zatial funguje.
Ked si chce obliect suknu, vysevetli ze je na to zima a ak neprijme tvoje rozhodnutie, nechaj ju ist von v sukni... po 5 minutach sa bude pytat naspat. Alebo jej oblec suknu a na to oteplovacky.
U nas najlepsie funguje NEPOVEDAT NIE. Tym jej davas najavo ze rozumies co ona chce a umoznis jej to splnit.
"Chces zapalit vianocne svetielka? Jasne, zapalime o 11 mesiacov ked budu zase vianoce".
"Chces soferovat auto? Samozrejme, hned ked budes mat 16 rokov pojdeme do autoskoly a zapiseme ta.
Ale to deti robia...zistia ze nemusia vzdy reagovat a ze je zabavne sledovat reakcie rodicov (hnev,frustraciu zufalstvo,strach...) aj ked oni tieto pocity nevedia pomenovat a nevnimaju ich ako negativne,no paci sa im ich vyvolat lebo je to ine a nove...moje deti tiez: co bolo v skolke ? A nic hlucho..u starsieho to uz je pomenej, skor namna vysype miesto pozdravu cely den aj s jedalnym listkom ..bude mat 6..dcera 3rocna,tam je zazrak ked zareaguje.sj on bol taky v jej veku. Neboj to nieje priznak autizmu ale primerane veku
Podobneee bojujem s dcerou,je schopna si vybrat totalne nevhodne (pocasiu,rocnemu obdobiu atd) tak to robim tak,ze jej zamerne dam kopku triciek,kopku nohavic atd. (Samozrejme v kopkach ma len to co ja vyberiem ja) ona si z toho vyberie. Ona je spokojna ze si vybrala SAMA a ja som spokojna ze nejde v lete v zimnej bunde v zime v tielku atd. Zatial teda vyhravam ja.
Naco vysvetlujes...ziadna sukna a basta,,poreve,potrucuje a je dobre,,alebo ked nato nemam nervy obleciem ju teplo natiahnem nato suknu a rychlo sa rozlucim (manzel vodi do skolky) a potom vymazem ten cirkusantsky vzhlad z pamati..take kraaasne dievcatko...😖😖😖😖 jezis neraz bolo kriku pre tieto blbosti..syn ten nerobi z obliekania vedu ale ona ? Peklo. Ja aj schovavam veci oktorych viem ze ju zaujmu ale neni vhodny cas nato aby si to obliekla a najradsej by som zavrazdila kazdeho kto nieco take donesie a ona to vidi...do pr.. aj stym potom ooooo Takze mi v zime chodi do skolky v suknach a satach blbo zladenych so zimnymi veczmi, po dobe v indickej strngotavej suknicke z karnevaloveho kosthmu, a minule chcela do skolky bundu,co mi poslala sestranka po dcere velkost 120 nasa este velkost 104..
Uplne normalne tvrdohlave dieta co si chce presadit svoje . Moja v 3r chcela byt v zime doma v plavkach “Lebo miluje plavat a v plavkach sa citi ako na dovolenke. “ aj von chcela ist polo naha. A dodnes nenosi skoro nikdy capicu moze byt aj -15C ak jej ju aj nanutim v skole si ju strci do tasky. Tielko uspesne nosi v zime posledne 2roky. Ked bola mala to bol boj ist von dat si bundu topanky rev x krat . Maly je uplne ina povaha ten mi este hovori Ze chce capicu 🤣. To je proste žena ! Si zvykaj to je proste drama. Jej kamoska je este horsia ked chyti drama queen scenu tantrum ( co moja nastastie nerobi ) a jej mama je taka zeby som sa bala ju nasrat 🤣 poznam aj Kludne dobre dievcata ale tych je menej 😅nic mas uplne normalne zdrave len vzdorovite tvrdohlave dieta. A vela vela bojovania s veternymi mlynmi pred sebou 🤣
A hovorit vedela velmi dobre to stym nic nema. Proste sa snazi presadit si svoje. A ty sa len Musis naucit ze si presadis svoje a kde sa neoplati bojovat tam mozes polavit. A Inak nic len milion billion x opakovat nie nemozes ist v tomto Lebo nie je leto je zima mrzne a bolo by ti zima. A ked neveri tak len otvoris dvere nech ju ofukne chlad a hnet pochopi. ; alebo jednoducho das vsetko take letne mimo jej dosah a nebude mat sancu )
@miadi Ďakujem.
Ďakujem dievčatá za odpovede aj ste ma potešili lebo vidím že moje dieťa sa chová tak ako ja vaše detičky.
Môj má ignoroval tiez v tom veku a vydržalo mu to celých 22 rokov 🤣.
Prečo ju obliekas? Nechaj to na nej predsa....nemusíš potom bojovať.
Inak to utekanie, skákanie máme rovnaké 😀 tiež máme trojrocnu
Ako by si písala o mojej dcérke.No ona už bude mať 3 a pol.Riesime psychológa aj neurológa.
@anitu my to už máme ok, ona to robila nárokom.
@anitu a rozpráva? Dajte jej ešte čas...
Áno rozpráva.Uz ako dvojročná spievala kolo kolo mlynské.Len nekomunikuje tak ako by mala.Nieco sa jej spýtame,hlavne cudzí,a ani sa na dotyčného nepozrie.Ale nie je to vždy.A väčšinou si len tak sebe rozpráva,90%take nezmysli
@anitu no moja tiež cudzím neodpovie ale to skoro všetky deti, to že komunikuje sama so sebou to je ok tak sa hrá.
@anitu moja už odpoveda na otázky, niekedy sa stane že niečo zopakujem aj 2x ale odpovie. Napríklad keď nechce mikinu a pýtam sa jej či jej ju môžem dať tak povie raz nie a potom ignoruje, ale to viem že ju nechce. A ak dám otázku či chce čokoládu hneď povie áno.
Takto aj moja.Na také kratšie otázky odpovie.Ale rozprávať sa s ňou nedá ešte.Ze by mi začala hovoriť čo bolo v škôlke napríklad.
@anitu tak moja nechodí do škôlky ešte, ale keď sa opýtam ako bolo pri babke povie že dobre a že babka jej dala lízatko a že dedo má veľké bruško. Myslíš že také dieťa má už normálne komunikovať aby sa s ním dalo riadne pohovoriť?
@anitu a dáva ti otázky prečo toto čo je to??

@kandelabra tak moja tiež rozumie, no keď si odmyslím to ignorovanie, ale tak skomolene kecá ešte nechodí do škôlky tak spolieham sa nato, že tam to dobehne. No ak ma bude ignorovať ďalej tak určite jej dám skontrolovať sluch.