icon

Som jediná, ktorá si nepamätá, kedy jej dieťa začalo sedieť?

27. okt 2023

Boli sme u logopedičky, syn má 6 rokov, zdr.záznam sme mali so sebou, ale pýtala sa aj na to, kedy začal sedieť, štvornožiť a chodiť.
Chôdzu som vedela, ale lezenie a sed som sa nechytala absolútne. Bol narodený o šesť týždňov skôr, bola som rada ze je zdravý a nemá žiadne následky, viem ze sed aj lezenie bolo v norme, len nepamätám, v ktorom mesiaci 🤦
Naproti tomu počúvam matky, ktoré sypú z rukáva históriu zubov, čo komu doniesla zúbková víla si pamätajú tuším aj desať rokov...ani neviem kedy bol odplienkovaný, tiež to bolo v norme, tak sa tým nejak chorobne nezaoberám, aby som sa porovnávala a súťažila s inými matkami...
Samozrejme je to vsetko napísané v zdr.zázname, dá sa to dohľadať.
Je tu ešte niekto taký? 😃

Strana
z3
martul
27. okt 2023

Ja, neboj.

minenkak
27. okt 2023

Ani ja neviem a ani aké bolo prvé slovo

dskjhfdlkdjhl
27. okt 2023

Nie si jedina. Kazda si nieco pamata lepsie a nieco horsie a potom su take premotivovane, ktore musia neustale kvakat o kazdom prde spred 10-tich (a mozno aj viac) rokov.

masinka
27. okt 2023

Pri najstarsej mam podrobne zaznamy, pri prostrednej matne tusim co kedy ako, pri najmladsej uz len tipujem 😀

jj298
27. okt 2023

Moj nema ani rok a neviem kedy sa pretocil, kedy si sadol, kedy zacal stvornozkovat. Nic. Duta hlava🤷‍♀️

autor
27. okt 2023

@dskjhfdlkdjhl 😃😃😃👍

anjelicek26
27. okt 2023

Ja to mam zapisane😁😅

judit47
27. okt 2023

Ja si to pamatam ale nie preto,ze by som sa chcela porovnavat s nejakymi matkami alebo sutazit😀😀

Rovnako si pamatam kde a kedy som bola v zahranici ake znamky som mala na statniciach kedy som zistila ze som tehu apod. moj mozog to proste nezabudne🙂

nairia
27. okt 2023

ja si pamatam priblizne mesiace. asi jedine, co si pamatam presne je, kedy sa sama vybrala po vlastnych do priestoru. zuby a podobne zalezitosti velmi orientacne 😅🙈

autor
27. okt 2023

@anjelicek26 ja asi tiez, ale nevedela som, ze si to mam dopredu pozriet k tej logopedicke 😃
Mam to v takej tej pamatnej knihe. Ale naspamat, ani tuk.
A to si pamatam ako sa volali deti v skolke pred 40 rokmi 😃

ptvw
27. okt 2023

Neboj sa ani ja neviem ani jedno, ani zub kedy mu vyšiel 😅

hederamonstera
27. okt 2023

Moj ma 20 mesiacov a uz si skoro nic nepamatam a vobec ma to netrapi

rakywanda
27. okt 2023

Ja som včera vypisovala do školy nejaký súhlas pre dcéru a že dátum narodenia...no, tuho som sa musela zamyslieť🙂 Kde by som si pamätala hentake prkotinky.

mircalla
27. okt 2023

To je nic. 90% chlapov nevie ani svoju krvnu skupinu. Pripad

ivangeline
27. okt 2023

4 deti...nvm...mam zapisane xD

zuzanka.zuzu
27. okt 2023

nemám šajn, čo sa dalo to máme vyfotene a nafilmovane, tam sú dátumy, život rýchlo letí, to sú pre mňa prkotiny 😉 ale tak ja som nerobila ani tie mesačné fotky po narodení, kde niektoré to plánujú dať teenagerke na deke k 18tke 🙈

tetapetra
27. okt 2023

Prelistuj mobil 😉 alebo FB. Ja som potom tiež múdra

macilaci
27. okt 2023

Moja. Ja mam dvojičky. Neboj. Nie si jediná 😚

matkav21
27. okt 2023

ja mam casto problem aj ked sa ma doktori pytaju na aktualnu vahu dietata a te co uziva a uzival, vsak v tom momente si spomenut a kde este take ze kedy zacali sediet. Viem kedy prvy syn zacal chodit, lebo sa to lahko pamata. Ostatne len tak matne viem.

jana_eyre_2
27. okt 2023

Ja si mnoho veci pamätám, mnoho veci si nepamätám vôbec a mnoho veci si len myslím že si pamätám a pritom je pravda niekde úplne inde 🤣

Taktiež sa mi stáva že som presvedčená o niečom čo dokázal napr. môj prvý syn a nakoniec zistím že to druhá dcéra.. alebo že tretí syn a potom vysvitne že to prvý syn.. jednoducho sa mi zlievajú spomienky, ja som niekedy rada že si pamätám ako sa volám a kde bývam.. 🤪

reanda
27. okt 2023

nic si nepamatam.. a nemam to ani zapisane 😀

drakvak
27. okt 2023

Mám albumy do 1 roka s podrobnými zápismi, ale v hlave to nedržím… deti už majú 13 a takmer 15 rokov, tak asi aj preto, prišli iné životné míľniky 🤷🏻‍♀️😉

autor
27. okt 2023

Ďakujem vám, ženy 😃👍

anavixy
27. okt 2023

Moja bude mat 2 roky o mesiac a asi nic z toho neviem 😂🙈🙈🙈

viestta
27. okt 2023

Mesiace si nepamatam, pamatam si co mal oblecene, ked sa vybral sam chodit. Ja mam vo vseobecne inac vystavanu pamat

martinkatinka
27. okt 2023

Ja neviem kedy mu zuby vysli 😆 akurat kedy zacal chodit, to si pamatam.

0silvia0
27. okt 2023

Ja som si velmi dlho nevedela zapamatat, kedy ma dcera meniny. Uz som si to konecne zapamatala 🙈

jaja066
27. okt 2023

Mam to rovnako, ani nemám zapísané,akosi to neriesim🙂

nevenka
27. okt 2023

@ivangeline ja nemam zapisane a neviem uz pomaly...🤯

simca06022011
27. okt 2023

ja to tiez neviem, aj som si kupila knizku kde som to mala pisat.. do dnes v nej nie je takmer nic napisane okrem prvych dvoch stran :D viem kedy zacala samostatne chodit a aj kedy vysiel prvy zub :D bolo to totiz dost neskoro alebo za zaujimavych okolnosti, ktore si pamatam.
ja som bola prekvapena, ked na mna kukali u zubarky, ze neviem dcerine rodne cislo naspamat :DDDD no neviem.. kolkokrat za zivot som ho pouzila? :D malo...

Strana
z3