icon

Som jediná, ktorá si nepamätá, kedy jej dieťa začalo sedieť?

27. okt 2023

Boli sme u logopedičky, syn má 6 rokov, zdr.záznam sme mali so sebou, ale pýtala sa aj na to, kedy začal sedieť, štvornožiť a chodiť.
Chôdzu som vedela, ale lezenie a sed som sa nechytala absolútne. Bol narodený o šesť týždňov skôr, bola som rada ze je zdravý a nemá žiadne následky, viem ze sed aj lezenie bolo v norme, len nepamätám, v ktorom mesiaci 🤦
Naproti tomu počúvam matky, ktoré sypú z rukáva históriu zubov, čo komu doniesla zúbková víla si pamätajú tuším aj desať rokov...ani neviem kedy bol odplienkovaný, tiež to bolo v norme, tak sa tým nejak chorobne nezaoberám, aby som sa porovnávala a súťažila s inými matkami...
Samozrejme je to vsetko napísané v zdr.zázname, dá sa to dohľadať.
Je tu ešte niekto taký? 😃

Strana
z3
silvia31
30. okt 2023

Ako tu ženy píšu 🙂 mame knižku, zapísala som prvé dve strany, odvtedy .....ma 13rokov! 🙈 ešteže som vtedy dávala veľa vecí na FB, aspoň sa teraz na tom bavíme aj s puberťákom ❤️ ale napr moja mama si nepamätá tiež skoro nič z detstva, pôrodu a tak, viem, ze som bola dosť smutná, keď mi nevedela nič povedať...odkedy mam deti ju chápem 😀 moja pamäť si vzala dovolenku už dávno..

mclissa
30. okt 2023

Mna ked sa nieco Dr pytala tak som vzdy hladala vo fotkach 😂 podla toho som jej povedala.

mikadooo
30. okt 2023

Nie, neviem. Jediný dátum čo si "pamätám" je že prostredná dcéra začala chodiť jeden deň pred svojimi narodeninami, lebo som si to natočila na video a v tomto videu to hovorím 😂. Ostatné dátumy si nepamätám, presne ako ty - bola som rada, že sú deti zdravé.

matamato
30. okt 2023

Ani ja neviem 🤣 ani u tohto 2,5roc si nepamatam ma prvy zub 🤣

tamitamitami
30. okt 2023

Z hlavy to neviem ani ja presne ale mám to napísané v knižke. Skôr si pamätám tie momenty ako sa to stalo ale aby som si pamätala presne dátum (mesiac) to vôbec.

ivuska444
30. okt 2023

presne toto sa mi tiež stalo u logopedičky, pýtala sa ma takéto veci a ja som si nepamätala, no pripadala som si ako dajaká matka, čo sa vôbec nezaujíma o dieťa,

hortenziaj
30. okt 2023

Ja mam takú knižku, kde sa to zápisuje. Pri prvom som zapisovala všetko, váhu každý mesiac, výšku, kedy ktory zub vyšiel (dátum), a pri druhom už len fakt také míľniky ako kedy vyšiel prvý zub ale nie ostatne a už tak neriesim

jaannah
30. okt 2023

@silvia31 zdieľam vaše pocity. Nič si nepamätám. Možno s fotiek by som zistila

bimbambim
30. okt 2023

@rakywanda toto sa mi stalo tiež ,že som rozmýšľala kedy sa dieťa narodilo 🤣a raz u pediatra keď som zapisovala dátum chorého dieťaťa tak som napísala dátum zdravého dieťaťa aspoň že nas sestrička pozná 🤷

dominikaaa29
30. okt 2023

Prosím ťa .. ja mám tri deti .. som rada že si pamätám dátumy narodenia .. narozdiel od môjho muža 🤣🤣🤣

lulu1213
30. okt 2023

@mircalla určite to nie je v každej prepustacej sprave. Štandardne sa to ani vo väčšine nemocníc nerobí u bábätiek. Ja to mam len v jednej správe zo 4roch.2 som rodila v rovnakej nemocnici v ilave a ďalšie dve každé v inej. Jedno v TN tam som to nemala, mala som to len z banoviec. A keď chcem ísť darovať krv tak je jedno akú máš skupinu, stačí nahlásiť komu a je jedno akú máš ty skupinu ci in ako ten co potrebujú. Oni to znamenia. 🤷🏼‍♀️

arah
30. okt 2023

Mám tri deti pri prvej som si všetko zapisovala aj ako jej vychádzali zuby má 4 albumy, stredná má toho menej a najmladší má 5 rokov a nemá ani fotky vyvolané a pamätám si matné kedy čo hlavne pomáha telefón s fotkami ale najhoršie si mylim aj váhy a dĺžky deti a čas narodenia si tiež nepamätám ani krvné skupiny asi tak je to som nou

lulu1213
30. okt 2023

@mircalla a aj keď som sa Dr pýtala prečo to u iných neviem hovorila ze to sa nerobí štandardne. A je mi to k ničomu, lebo vždy, vždy sa to zisťuje. A ak chcem vedieť tak len na vlastné náklady sito môžem zistiť, pokiaľ nieje na to zdravotný dôvod.

evaachesa
30. okt 2023

Neboj, nie si sama...môj má 4 a pamätám si len kedy začal chodiť. Kedy začal stvornozkovat a sedieť, nula bodov. 🤔 ale mám to zapísané...len netuším kde. 😅🙈
Najlepšie bolo keď sa ma Dr opýtala koľko má syn mesiacov..vtedy mal už určite vyše roka a pol takže som na chvíľu zamrzla a rýchlo prepočítavala. 😄

mamina7070
30. okt 2023

ja si len podla fotiek pamatam narodila sa na zaciatku marca a v polke juna sa natahoval pre pivo na seneckom lete a vyliala ho na muza (uz bola v sportaku) a na Mikulasa behala a na vianoce dostala kocik na babiku
(divoka bola) a v lete vyskocila zo starej liberty na dvore (na travu ) a doplazila sa k nam a na jesen mi usla po tocity schodoch na poschodie kym som sla po drevo a triesky do krbu

angelyana
31. okt 2023

@jana_eyre_2 na to sú dobre 3 deti, lebo veľa veci máš totálne v paži. Ja mam to iste-prvé dieťa ešte ako tak viem, mala som preňho aj tu pamätnú knihu. U tretieho fakt netuším a som len rada, že som prežila v zdraví to obdobie do jedného roka s tromi deťmi s malým vekovým rozdielom😂😂🙈

osiatko26
31. okt 2023

Ja si pamätám že sa to stalo že to urobil ale kedy netuším 😂😂😂

jessicai
31. okt 2023

Ja tiež neviem...aj ma to chvíľu mrzelo...ale potom som si povedala,že čo už...čas nevrátim ale možno pamäť niekedy príde. 🙂

skarleta_kaizerova
1. nov 2023

Ja si nepamätám takmer nič a to ma 2 roky 🤣 ale môj manžel si pamätá všetko. Tiež som matka roka 😃

momi86
3. nov 2023

neboj,,mam tiez 6r. syna a tiez si uz nepamatam tieto veci..dokonca mam aj 3,5r.syna a unho uz toboz nie..mam pocit ze to bol taky samorost :D...skus si cez fotky pozriet,ja ked pozeram fotky vzdy sa nejako rozpamatam ze priblizne v takom mesiaci a vtakom robil to a to...ale nedrzim si to v hlave

Strana
z3