Som jediná, ktorá si nepamätá, kedy jej dieťa začalo sedieť?
Boli sme u logopedičky, syn má 6 rokov, zdr.záznam sme mali so sebou, ale pýtala sa aj na to, kedy začal sedieť, štvornožiť a chodiť.
Chôdzu som vedela, ale lezenie a sed som sa nechytala absolútne. Bol narodený o šesť týždňov skôr, bola som rada ze je zdravý a nemá žiadne následky, viem ze sed aj lezenie bolo v norme, len nepamätám, v ktorom mesiaci 🤦
Naproti tomu počúvam matky, ktoré sypú z rukáva históriu zubov, čo komu doniesla zúbková víla si pamätajú tuším aj desať rokov...ani neviem kedy bol odplienkovaný, tiež to bolo v norme, tak sa tým nejak chorobne nezaoberám, aby som sa porovnávala a súťažila s inými matkami...
Samozrejme je to vsetko napísané v zdr.zázname, dá sa to dohľadať.
Je tu ešte niekto taký? 😃
Mna ked sa nieco Dr pytala tak som vzdy hladala vo fotkach 😂 podla toho som jej povedala.
Nie, neviem. Jediný dátum čo si "pamätám" je že prostredná dcéra začala chodiť jeden deň pred svojimi narodeninami, lebo som si to natočila na video a v tomto videu to hovorím 😂. Ostatné dátumy si nepamätám, presne ako ty - bola som rada, že sú deti zdravé.
Ani ja neviem 🤣 ani u tohto 2,5roc si nepamatam ma prvy zub 🤣
Z hlavy to neviem ani ja presne ale mám to napísané v knižke. Skôr si pamätám tie momenty ako sa to stalo ale aby som si pamätala presne dátum (mesiac) to vôbec.
presne toto sa mi tiež stalo u logopedičky, pýtala sa ma takéto veci a ja som si nepamätala, no pripadala som si ako dajaká matka, čo sa vôbec nezaujíma o dieťa,
Ja mam takú knižku, kde sa to zápisuje. Pri prvom som zapisovala všetko, váhu každý mesiac, výšku, kedy ktory zub vyšiel (dátum), a pri druhom už len fakt také míľniky ako kedy vyšiel prvý zub ale nie ostatne a už tak neriesim
Prosím ťa .. ja mám tri deti .. som rada že si pamätám dátumy narodenia .. narozdiel od môjho muža 🤣🤣🤣
@mircalla určite to nie je v každej prepustacej sprave. Štandardne sa to ani vo väčšine nemocníc nerobí u bábätiek. Ja to mam len v jednej správe zo 4roch.2 som rodila v rovnakej nemocnici v ilave a ďalšie dve každé v inej. Jedno v TN tam som to nemala, mala som to len z banoviec. A keď chcem ísť darovať krv tak je jedno akú máš skupinu, stačí nahlásiť komu a je jedno akú máš ty skupinu ci in ako ten co potrebujú. Oni to znamenia. 🤷🏼♀️
Mám tri deti pri prvej som si všetko zapisovala aj ako jej vychádzali zuby má 4 albumy, stredná má toho menej a najmladší má 5 rokov a nemá ani fotky vyvolané a pamätám si matné kedy čo hlavne pomáha telefón s fotkami ale najhoršie si mylim aj váhy a dĺžky deti a čas narodenia si tiež nepamätám ani krvné skupiny asi tak je to som nou
Neboj, nie si sama...môj má 4 a pamätám si len kedy začal chodiť. Kedy začal stvornozkovat a sedieť, nula bodov. 🤔 ale mám to zapísané...len netuším kde. 😅🙈
Najlepšie bolo keď sa ma Dr opýtala koľko má syn mesiacov..vtedy mal už určite vyše roka a pol takže som na chvíľu zamrzla a rýchlo prepočítavala. 😄
ja si len podla fotiek pamatam narodila sa na zaciatku marca a v polke juna sa natahoval pre pivo na seneckom lete a vyliala ho na muza (uz bola v sportaku) a na Mikulasa behala a na vianoce dostala kocik na babiku
(divoka bola) a v lete vyskocila zo starej liberty na dvore (na travu ) a doplazila sa k nam a na jesen mi usla po tocity schodoch na poschodie kym som sla po drevo a triesky do krbu
@jana_eyre_2 na to sú dobre 3 deti, lebo veľa veci máš totálne v paži. Ja mam to iste-prvé dieťa ešte ako tak viem, mala som preňho aj tu pamätnú knihu. U tretieho fakt netuším a som len rada, že som prežila v zdraví to obdobie do jedného roka s tromi deťmi s malým vekovým rozdielom😂😂🙈
Ja si pamätám že sa to stalo že to urobil ale kedy netuším 😂😂😂
Ja tiež neviem...aj ma to chvíľu mrzelo...ale potom som si povedala,že čo už...čas nevrátim ale možno pamäť niekedy príde. 🙂
Ja si nepamätám takmer nič a to ma 2 roky 🤣 ale môj manžel si pamätá všetko. Tiež som matka roka 😃
neboj,,mam tiez 6r. syna a tiez si uz nepamatam tieto veci..dokonca mam aj 3,5r.syna a unho uz toboz nie..mam pocit ze to bol taky samorost :D...skus si cez fotky pozriet,ja ked pozeram fotky vzdy sa nejako rozpamatam ze priblizne v takom mesiaci a vtakom robil to a to...ale nedrzim si to v hlave

Ako tu ženy píšu 🙂 mame knižku, zapísala som prvé dve strany, odvtedy .....ma 13rokov! 🙈 ešteže som vtedy dávala veľa vecí na FB, aspoň sa teraz na tom bavíme aj s puberťákom ❤️ ale napr moja mama si nepamätá tiež skoro nič z detstva, pôrodu a tak, viem, ze som bola dosť smutná, keď mi nevedela nič povedať...odkedy mam deti ju chápem 😀 moja pamäť si vzala dovolenku už dávno..