icon

Som mizerná matka?

lenkamiskova
27. mar 2014

Ahojte, som tu nova a toto je moj prvy vystup na tomto fore. Co hladam? Odpoved na otazku, ci som naozaj mizerna matka alebo to, co prezivam, je uplne normalne a na svete existuje aspon jedna dusa, co to citi a zije tak ako ja... Takze... Pred 2,5 mesiacom som porodila svoje prve dieta-syna. Velmi som sa nanho tesila, je nadherny a je to moja laska. Len ta kazdodenna realita je trocha (teda podstatne) odpisna od mojich predstav. Kazdy den myslim na to, ako mi kolegyne v robote priali, nech si to uzivam, ze je to najkrajsie obdobie zivota. A ja kazdy den myslim na to, ako ma to nebavi, ako je vsetko nanic a ci mi to za to stoji. Proste syn je umrncany, stale nieco potrebuje, place, krici a ja mu (dost casto) nerozumiem a niekedy som s nervami na konci, zufala, bezradna a nestastna. Ak je toto to, co si mam uzivat, tak neviem...Kazdy den cakam ze zajtra to bude lepsie a stale nic. Potom nanho kricim, pytam sa co chce, je mi do placu atd...A najhorsie su tie vycitky, ked maly buva ako anjelik a ja som nanho bola predtym zla. Povedzte mi prosim, ze toto je normalne, ze to prezivate aj vy, a budem vdacna za dobre rady, ako sa so vsetkym vysporiadat.

ervenka
28. mar 2014

Myslim,ze tento obrazok hovori za vsetko:

klincek
28. mar 2014

@ervenka sto bodov! 😀
zvlast predposledny riadok 😅, a samozrejme zaver.

edvelyn
28. mar 2014

@hajajanka ja som velmi chapava....a mam tiez prve dieta.a tiez to nie je med lizat.ako moze napisat ze dieta stale od nej nieco chce?tak ako moze sa same najest aj prebalit aj pomojkat aj ponosit.takze nechapem co cakala ze bude to dieta robit.

bonnie1
28. mar 2014

@lenkamiskova necitala som vsetky odpovede ale ta potesim. aj ja som to prezivala. mala bola vytuzena , tesila som sa velmi, tehu bezproblemov, porod nadherny zazitok a potom co prislo.. vkuse rev- vsetko sme presli - myslim lekarov- bola zdrava a nadherna len vela rycala..vlastne skoro stale. prve mesiace som ju skoro nonstop nosila alebo sedela na fitlopte. a ako bonus rycala ako najata v kociku, v autosedacke, v nosici- len na rukach. my sme ju nikdy nenechali vyplakat. mm niekde vycital ze ked ku dietatu prides do 10 s ked place prvy polrok tak potom tie deti menej placu. tak sme sa riadili tym. no a teraz ma mala 15 mesiacov a mozem povedat ze fakt je jedno prestastne dieta. sama bez revov sa naucila spat v postielke, sama od seba úprespi celu noc hoci je kojena, hoci sa udrie nereve.. ja som uplne spokojna a stastna matka na materskej 🙂 . ale prve mesiace som mala hrozne pocity a tiez tie vycitky ked som zvysila na malu hlas ..neboj bude dobre 🙂

brady1
28. mar 2014

Toto je absolutne normalne,moja bude mat 2 roky a je to už o mnoho lepšie ale ešte stale sa mi stane že jej nerozumiem ale to je tym že aj ona sa meni a ked si zvykneme zas nastane zmena 🙂 ulohou matky je milovať a byť trpezliva 🙂

mimake
28. mar 2014

Necitala som prispevky. Neviem ci az takyto stav je normalny. Nemozem to objektivne povedat lebo moje dieta neplakalo a viac spinkalo ako bolo hore, ale jedno viem na 100% ze ked si nervozna ty, prenasas to na babo. Takze ja osobne odporucam, ak sa chces vykricat tak kric, ale nie na babo a nie pri babatku. Najdi si nieco pri com sa ukludnis. Ja som chodievala vonku ( do besiedky mame dom) stacila mi chvilocka bez malej - 3minutky a nabrala som energiu a ukludnila sa. Mozno ti staci len vyliezt na balkon, sadnut a predychat. Ale jednoznacne je pravda ze ak je v pohode matka tak je v pohode aj dieta

lenkamiskova
autor
28. mar 2014

@edvelyn v podstate som necakal nic, len som troska zaskocena ake to naozaj je. zijem s tym tak ako kazda matka, a ano, som ten slaboch co sa sem tam aj postazuje. zato vidim, ze na svete existuju aj ti bajne supermatky, ktor starostlivost o dieta beru ako svoju zivotnu misiu, zabudnu pri tom na vlastnu podstatu a su uplne najdokonalejsie🙂 diky za povzbudenie

naolina
28. mar 2014

ahoj.Nie si sama-ako vidis nas je vela 😀 si len 2,5mes.po porode a ten stav, co prezivas je uplne normalny. Si novopecena mamicka-PRVORODICKA!!! hormony este sa nedali do poriadku. Materstvo nie je ruzove, ako jeho opisuju niektore maminky 😒 Teba moze ovplnovat aj to ci si sama na babo, ci je niekto to ti aspon raz za cas moze pomoct z malym alebo z domacnostou,nakupmi, ci je niekto z kym sa mozes porozpravat, ci vie ti niekto poradit? Tiez na tvoj stav moze vplivat nesplnene ocakavania:je to chlapcek a chcela som dievcatko, je placlivy a chcela som ticheho a usmiateho 😀 malo spinka a predstavovala som, ze bude skoro vkuse spat(tak ako na obrazku),myslela som si, ze to bude anjelik a je to pravy opak!!!TOTO VSETKO moze sa odrazit na tvojej nalade a na tvojej nastavenosti na babatko! Poradim ti najst iekoho, kto ti pomoze v domacnosti(obcas navari, pouratuje, urobi nakup, postrazi synceka).Ked nemas nikoho, kto ti moze pomoct-tak dam ti taku radu- NIC NIE JE DOLEZITEJSIE AKO SPOKOJNA MAMINA,lebo vtedy aj babo je spokojne!!!Nevsimaj si neporiadok v dome,spinu , neumyte vlasy a v take dni objednaj si nieco z restavracie 😉 mna tieto starosti dost dlho ubijali a bola som casto nervozna 😠 poradili mi aby som sa viac starala o deti a domacnost nie je prvorada, ked vies sa pohybovat po byte a nic nesmrdi-tak to je uz v pohode!!! 😀 Teraz budem uprimna- som na materskej skoro 3 roky a ja si ju neuzivam ☹ ☹ ☹ tiazko mne to pisat, ale je to pravda 😒 zial ☹ moje prve babo je hyperaktivne a to da zabrat, som skoro sama na deti a preto nemam si cas uzivat 😝 ale chcem povedat, ze zalezi to aj od babatka, lebo od synceka necitim to co citim od svojej dcerky. Neviem to opisat ale z druhym babatkom to je ine(mame s nou iny vztah) a s nou uz to uzivam. Vazne neviem preco to je tak, ale syncek je iny, ako dcerka.....kED UZ NEBUDES VLADAT- krik, alebo plac alebo nieco ine- daj maleho na bezpecne miesto a sama chod do inej izby a zavri dvere.....ukludni sa, predychaj. Na ukludnenie pomaha: zakricat, buchnut o stol. stenu, vankus, do lopty, nieco pohadzat, rozbit., ked mas komu-tak zavolaj a vyplac sa, zavolaj pomoc,napis sms, alebo nieo sem napis, mozes sa osprchovat, zapni niejaku chudbu, potancuj-proste urob nieco, co ta ukludni a ti spravi radost.....popritom moze babo aj plakat.....je to lepsi variant ako udret detia, alebo im zatriast. Ja si myslim, ze kazda mamicka aspon raz vzkrikla na male babatko!!! Este ti poradim aby si nekopila v sebe napatie a podrazdenost, lebo potom VYBUCHNES 😠 Skus urobit nieco este pred tym, ako ti rupnu nervy. Mozno ti pomoze ist spolu z malym na prechadzku-cerstvy vzdych velmi casto pomaha.Nema syncek nahodou koliky?neznasanlivost kravskeho mlieka, co dostava z tvojho mlieka?ako sa stravujes?Mozno on ma na nieco intoleranciu alebo jeho to nafukuje a boli mu brusko?

j.a.n.e.7
28. mar 2014

Jáj, tak toto mi pripomenulo aj moje začiatky, keď sa človek ocitne zoči voči vytúženej (v tom lepšom prípade) realite a zrazu nie je na povel šťastný ako by mal byť, dokonca skôr naopak..... Môj prvorodený bol pokojné bábo, ale natrápili sme sa s kojením, tiež som niekedy mala pocit že mu nerozumiem ap. A aj moja dovtedy dosť kľudná povaha zrazu nabrala omnoho cholerickejšie rysy, tiež som dosť často nezvládla svoje správanie voči dieťaťu, čo úprimne priznávam, jednoducho nepoznávala som sama seba. Mne veľmi pomáhalo, ak som mala aspoň chvíľku pre seba, či už na dospanie alebo na psychické zotavenie, vtedy som si v hlave urovnala že áno, mám čo som chcela a som v podstate šťastná... Takže prvé mesiace, možno prvý rok je určite náročný, ale oplatí sa vydržať a pokiaľ cítiš, že je toho na Teba veľa, nečakať kým to "praskne" ale snažiť sa tomu vyhnúť. Tiež si prípadne nájdi maminy - kamošky z materského centra, aj spoločnosť iných mám Ti určite pomôže. Držím palce.

darla
28. mar 2014

ako citam vase prispevky, ja som uplne opacny pripad... hned v porodnici som akosi vedela, co a ako s malym (az na dojcenie, to mi samozrejme ukazala sestricka, naozaj nie som supermatka). ale pokial hovorime o signaloch dietata a jeho potrebach, akosi som mu automaticky porozumela a boli sme na 100% zohrati. ale nebudem tu zbytocne provokovat, o tom tato tema nie je. nikoho neodsudzujem, hoci som zazila aj typ "zufalej" matky. este v porodnici som na izbe mala mamicku, ktorej to tiez neslo az tak od ruky... malicka jej v kuse plakala, ona vobec nevedela, co s nou a kricala nad postielkou: Preco places, neplac, ved ja som tvoja mama, neplac... mala bola pravdepodobne iba hladna, lebo som sledovala, ze aj 6 hodin si ju neprilozila, proste len lezala a s placom volala raz mame, raz muzovi, ze mala je zla, len place. potom nechala malinku uplne holu iba v plienke lezat v postielke a ona sa odisla osprchovat a najest. malinka plakala az tak, ze som ju aspon prikrila dekou. proste som videla, ze sa u nej ten materinsky cit akosi po porode neobjavil.
k Tvojmu prispevku iba napisem, ze je normalne, ze Tvoje dieta stale nieco potrebuje (ako pises). ved je to babatko, a ak sa k tomu stavias takymto stylom, nic to podla mna nevyriesi. dieta bude stale nieco potrebovat a vyzadovat, to by si mala na zaciatku asi pochopit a akosi si to vziat za svoje. ak sa budes k materstvu stavat stylom - nebavi ma to a bolo mi to treba? - tak lahko sa to nezlepsi. najprv musis zmenit podstatu chapania toho byt matkou. neviem si predstavit, ako kricis na take male babo... ak mas potrebu sa vykricat, chod do inej izby alebo von a predychaj to (alebo si aj zakric). ale naozaj plati, ze pokojna matka znamena pokojne dieta. nepises, ci mate s drobcom nejaky rezim. my sme ho zaviedli od zaciatku - na papanie, kupanie, spanie, prechadzky... a funguje to stale. mozno by vam prospelo aj toto, deti maju radi rezim. pripadne mu skus spievat - uplne cokolvek, aj falosne - paci sa im, ked im mama spieva a upokojuje ich to. treba skusit, co u vas zaberie... ale urcite je dolezite "upratat" si to aj v sebe.
drzim palce, aby bolo Tvoje babatko pokojnejsie a Ty stastna mamina 🙂

petkavka
28. mar 2014

@lenkamiskova Ahoj Lenka. Ako si si precitala prispevky vyssie, tak v rovnakej sytuácii bolo a ešte bude veľa mamičiek 🙂.
A teraz typy na riešenie resp. ako sa popasovať s takýmto bábätkom:
I. Skús si pozrieť v okolý nejaké detské centrum resp. nejaké krúžky pre mamičky s detmi. Ja som s mojou potvorkou (tak som ju vtedy nazývala 🙂 ) chodila na všetky krúžky ktoré v centre mali snáď už aj od 3-och mesiacov v čase medzi 17:00-19:00. Normálne sme chodili na Anglitčinu, Nemčinu, Hudobnú pre veľké deti 2-5rokov ....fakt nám to pomohlo a neplakala mi ale dávala pozor čo sa deje.
II. Skús sa zahlásiť na nejaké cvičenia s bábätkami - stretneš sa tam s mamičkami s rovnakými problémami a naučia ťa ako s bábätkom tráviť čas, ako mu dať masáš a tak
III. Stiahni si s internetu nejakú knižku s radami pre plačúce deti, alebo zbehni do knižnice aj s bábom 🙂.
IV. Skús sa poradiť s mamičkami tu na fóre, akou formou tiež bojovali proti kolikám.

Tak držím palčeky nech sa ti podarí nájsť príčinu toho plaču resp. ako bábo zaujať aby neplakalo. Pekný dník.

edvelyn
28. mar 2014

@lenkamiskova ja nie som supermatka aj ja mam obcas tazke chvilu.aj som plakala zarovno s malou ked malabolesti az mi to srdce trhalo.ale nebudem sa stazovat nato ze to moje dieta stale nieco chce.a myslim ze toto je verejne forum a kazdy si moze napisat svoj nazor.ak je problem vytvor si sukromnu skupinu kde sa budete len povzbudzovat.ako inak nic v zlom...

cherries
30. mar 2014

Vyhladaj odbornu pomoc psychiatra depka ako vysita a nie je normalne kricat a hnevat sa na 2,5 mesacne dieta alebo si totalne nezrela na dieta a je jedno kolko mas rokov !!!

majushka
30. mar 2014

@cherries Ona potrebuje upokojit, ze v tom neni sama, co ani nie je ako vidis a ty jej trepes hovadiny s vykricnikmi. Co akoze ma urobit po tvojom prispevku?? Dat dieta do hniezda, lebo je nezrela a ona ma ist na psycho?? Nam mala tiez prve mesiace cele dni len plakala, nespala a v noci bola casto hore, je to psychicky aj fyzicky hrozne narocne, nema kazdy pokojne dieta!!! Takze lenkamiskova, nic si z toho nerob, vela z nas sme si tym presli a uz to bude len lepsie. Takto za rok ti bude behat po ihrisku a ty budes uz len spominat 😉 . Musis to proste prekonat, uz to bude len a len lepsie! Ked zacne sediet, lozit, chodit... Drz sa a hlavne pokoj! 🙂

syrik
30. mar 2014

@cherries Ty sa láskavo uvedom, čo píšeš!!! Nikdy nevieš, v akom stave je človek, ktorý sa tu potreboval vykecať...Možno je sama celé dni, nemá jej ani kto pomôcťa má uplakanejšie dieťa, ako si možno mala Ty...Viem presne, o čom Lenka píše a ako tu písali mnohí, nie je to ojedinelé a je to normálne....Každá matka a zvlášť po pôrode,, je jedno, či je prvorodička alebo viacrodička, potrebuje podporu a pochopenie od okolia, potrebuje pomoc, aj keď sama o ňu neprosí a nežiada. Mnohí sa tomu tak stavajú, veď nič nehovorí, asi nič nepotrebuje. Je najjednoduchšie niekoho odsudzovať. Tak ak tu máš písať capiny, tak sa choď ukľudniť a nereaguj...

natuska87
30. mar 2014

@syrik Niektori su fakt neempaticki a myslia si,ze ked oni vedia, su bohovia...aby s nimi zivot nezamietol...domnievam sa, ze toto je forum obycajnych ludi, neodbornikov, ktorych spajaju rovnake radosti a starosti.Okamzite Ti odpisuju, ale pritom ostentativne davaju najavo, ako ich "nudis"Toto nie su pre nich "problemy", ale ked zavesis jednoduchy serial, navesa sa ich tam aj patsto...

annav
30. mar 2014

Veru, s detmi je to aj tazke. Nie kazdy ma moznost pomoci od rodiny, chapaveho manzela, ci financie na obcasny babysitting. Nikoho by som neodsudzovala! Unava, vycerpanost robi z cloveka casto takeho, akym byt nechce, akym ani nie je.

alexandra1104
30. mar 2014

Ahoj.vobec nie si sama moja bude mat rok ale co to dieta doraba hadze sa na zem prestane od nervov dychat ked jej cosi zakazes pisti jak zblaznena ..tak aj mne obca spuknu nervy a uz po nej skricim a v noci uz az placem ked kazdu noc reve zo zlych snou

danula.ch
30. mar 2014

@lenkamiskova aky to mas nosic? ja mam manducu, ale rychlo som zistila, ze malemu tam nesmiem roztiahnut nozky tak, aby mu z nej trcali. ked ich mal skrcene pod sebou do tvaru M, bolo to ovela lepsie. ani jemu sa tam najprv nepacilo, ale tak zacinali sme postupne a zvykol si. s malou som uz vobec ziadny problem nemala, uz som vedela ako ju tam ulozit a strasne sa jej od zaciatku pacila. ona je ale celkove pritulnejsia. starsi je velmi citlivy, ked som mu dala pusu, alebo ho pohladkala, pritulila si ho, tak sa rozplakal 😅 . bolo to fakt blbe obdobie, aj to nosenie bolo asi kvoli tomu horsie, ale postupne sa to vsetko upravilo a teraz by sa uz iba mojkal 🙂

bejbinka
30. mar 2014

@lenkamiskova Nie si sama...ja som na az na materskej pochopila vyznam prislovia, ze "nememu dietatu ani vlastna mať nerozumie" :D Bude lepsie, len treba vydrzat.

mnariana
31. mar 2014

Ahoj, moje pocity boli (ak este stale nie su🙂) rovnake. Starostlivost o babatko zaberie vsetok cas. Moj maly ma teraz 10 mesiacov a podla mna to zacalo byt v pohode az okolo od 6. mesiacov. Najhorsie to je, ak ste na vsetko same. Cele som si to predstavovala o dost inak...najviac som sa bala prechadzok, to som mala vyratane, ze do pol hodiny vonku je to okej a potom uz musim letiet domov🙂) Kolko krat mi tak reval v kociku, ze sa ma ini ludia pytali, preco place...chapete - dieta napapane, prebalene, malo by spat a ono place o raty. Vela krat som sla pol hodinu s dietatom na rukach, voditkom so psom v druhej ruke a kocikom pred sebou domov aj pol hodiny. A to moj prcek mal od pol roka 9,2 kg🙂 takze ziadne tintitko to nie je. Najviac som sa tesila, ked dosiel manzel domov okolo 18 tej vecer, to uz som mu ho doslovala hodila do ruk, ze sa idem konecne najest. 18:20 sa ma pyta manzel, ze co mu je, nie je hladny, preco place, asi chce teba:D a to som si ho o 18:30 uz brala spat k sebe na kasicku. Teraz ked lozi, je to zas o niecom inom - zastrcky, granulky, elektronika, kvetinace a odkadkove kose su lepsie ako hracky a kazdy den dookola upratujem tie iste veci. Ale ako kazda mama, som rada, ze rastie, je zdravy, papka, smeje sa a je stastne babo🙂 Prvy pol rok je iba o babatku a prisposobovani sa jemu. To treba proste prezit a uz bude lepsie🙂 V ziadnej knihe ani prirucke zial nepisu, ze je to velmi tazke...to som sa nedocitala nikde, az tu na fore medzi mamickami. Pripadala som si ako z Marsu, ze vsetky moje kamaratky su spokojne, len ja nie som a navyse som vycerpana, nevyspata a zmatena:((

cherries
31. mar 2014

No ved ja som jej pomohla , hovorim ze ma navstivit cim skor psychologa alebo psychiatra , toto nie je normalne spravanie to je uz tazka depresia . Mi nehovorte ze je normalne vrieskat a vybijat si svoje vlastne osobne zlyhanie e nezvladnutie situacie na dietati 😠 😠 😠 Sa ani necudujem ze z nej je dieta nervozne a ani ja som nemala dieta co spalo som si uzila svoje ale toto by som v zivote neurobila ze by som po nom vrieskala a zo vsetkeho obvinovala dieta to je vazne na posudenie odbornika . Tot vsio a myslim ze niekto tu so mnou suhlasil kedze mi tu dal like len sa nechce k tomu vyjadrit co si mysli naozaj o tomto .

siska53
31. mar 2014

@lenkamiskova je to tazke mat take babo,chapem,ze,si z toho zufala.
mozno ti pomohlo vykecat sa a vedomost,ze nie si v tom,sama.
moj maly bol pohodak,takze som si,to uzila tak,ako sa pise. Ale pri dcerke nie. Ta na 3.den,dostala koliky a odvtedy nariekala az,do takmer 4m. A to som,mala k tomu este 2r.synceka,ktory si tiez ziadal svoje. Nastastie mama bola,na dochodku a prve 2m chodila takmer kazdy pracovny den okrem,vikendov a aj tak to boli o hubu. Muz chodil (a na 95% aj chodi) neskoro domov,zvacsa az po 18..
mala vecne,na,rukach,aj tak placuca,v noci hore aj hodinu ci dve,opat placuc.maly sa chcel hrat,do toho aj domacnost,mama radsej navarila vecer a doniesla nam,aby sme sa aspon tym nemuseli zdrzovat a vecne,otazky rodiny preco place..
nebolo to lahke,ale boli aj svetle chvilky.
potom,mama uz nechodila,len 2x do tyzdna (aj otec dobehol po maleho),cez vikend zas sme boli aj so svokrovcami (ti maju vyse 70,nechcem,ich tolko zatazovat).
mala sa,zacala po 3.m,viac zaujimat o svet,mali sme pozicany nosic,takze smerom k 4m plakala zas kvoli tomu,ze ccela vidiet,co robi jej bracek,takze sme sa nosili,tak sme sa,i hrali a upratovali. Konecne som,si to tak viac zacala uzivat a nadobudat doveru v seba,ze sa,viem,postarat o 2 deti i domacnost.
no poznam,pripady,kedy dieta plakalo vkuse do roka (ked som,bola mala,tak susedin syn bol taky,po roku prestal a uz potom,malokedy zaplakal),oni to neriesili,rezignovali,pohrali sa,postarali sa,nejak,si na,ten,plac zvykli.
a svokrov brat zas,mal,prehodemy den za noc,tak ich mama bola zufala tiez,tiez uz raz,svokrovho brata od zufalstva hodila na,postel (nic sa mu nestalo,ale musela byt uz dobre na,nervy).

ak nemas nikoho,kto by ti pomohol z,rodiny,skus kamaratku,ci by ti ho nepostrazila,alebo sa dohodnut s muzom,nech ho postrazi a ty sa chod prejst,na masaz,cvicit,s kamoskou sadnut,prosto nieco mimo maleho.
alebo aj k tej psychologicke zajst,vykecat sa,mne to,pomohlo,ked som,mala onoho casu spory s otcom (aj,mojej segre to pomohlo). Mozno ti poradi nieco,co my sme ti neporadili...
Viem,ake je to zufale pocutvat ten plac a nevediet pomoct! Drz sa!

@cherries necuduj sa,ze ti baby nadavaju,ked si,jej to napisala takym tonom! Dalo sa to napisat aj inak. Tak sa necuduj reakciam. Asi,si nikdy nemala,dieta,ktore ti niekolko mesiacov takmer bez prestania,place. Inak by si to takymto stylom nenapisala.

veronicka1901
31. mar 2014

@stormie Ako keby si opisovala nase zaciatky, presne, to iste. A to odsavanie mlieka aj v noci, to bolo horor. Len co som hodinu kazde styri zabila odsavanim, umyvanim, atd. dcerka uz bola v noci hore a stale dokola, cez den taky spanok ako vy - casto aj nic. No hroza.

siska53
31. mar 2014

@lenkamiskova este mi napadlo,ked uz je naozaj zle,ze by si nanho nakricala,radsej ho,nechaj chvilu dameho a chod do inej izby,zavri sa,buchaj do vankusa,rev,nakric na,ten vankus,prosto volaco,alebo si precitaj daco,ci pusti svoju oblubenu pesnicku. Az ked ta to prejde,chod za nim,pritul si ho.
a kedze uz,mate 2,5m,vacsimou tie place prejdu tym 3.m
p.s. Moj maly mal jeden,den koliku,presne v den 3m. Zacal o 9 rano,a plakal az,do zaspatia (zaspal o 15:30!). Vstal o 17:30 a uz sa opat usmieval,nikdy predtym,ani potom to nespravil. Obcas plakal,ale takto som,pochopila,o com,mi kamoska,rozpravala. No a pri dcere,ako som uz pisala,sme si to uzili naplno. Vsetko raz prejde.,tes sa,z tych chvil,kedy neplace,tie si uzi a spomen si na ne,ked place.mne aj to pomahalo.

kubuliatko
1. apr 2014

milujem reci SPOKOJNA MATKA SPOKOJNE DIETA. lenze mi vysvetlite ako moze byt matka spokojna ked jej dieta cely den reve? to sa proste neda pocas placu dietata sa matke vyplavi tolko stresoveho hormonu ze je po celej spokojnosti. ja mam doma tiez strasne uvrestane dieta. rano sa zobudim s dobrou naladou lebo som celkom kludny typ cloveka a po hodine vrieskania som este kludna po dvoch uz to pomaly vo mne buble a po pol dni som uz vynervovana troska. takze nedaj si pokazit naladu recami ze tvoje dieta je nervozne lebo ty si nervozna

koniarova
1. apr 2014

@andrejka1994 Napíš, keď porodíš. 😉 Nie je to také jednoduché, ako si to predstavuješ. Aby si ešte nebola riadne prekvapená. 😉

zonjushe
1. apr 2014

ja napr. tak spatne nechapem, co som robila cely den, ked dcerka mala 2,5 mesiaca..ona bola dost urevana, cely den som len kojila..pripadalo mi to strasne narocne..teraz?je to 100x horsie :D :D..vsetko rozhadzuje, trha, pise po stenach, rozbija mi pohare, svietniky, nechce jest, nechce sa kupat, cesat, obliekat, chce jedno, o 2 sekundy uz to nechce, chce nieco ine..a o stale dokola cely den, kazdy den..neviem, ci len ja mam tak narocne dieta, ale neviem ci pre mna je slovne spojenie "uzivanie si materskej" ten spravny pojem :D

jolly84
3. apr 2014

@lenkamiskova si úplne normálna aj tvoje reakcie sú úplne v poho. Každá má take stavy,ale tvoje kolegyne mali pravdu. Až časom pochopia,ked sa obzries späť. Mám doma 20 mesačný poklad a až teraz je to materská 🙂 držím palceky, ked si nájdete režim,bude dobre 🙂

jolly84
3. apr 2014

@edvelyn trošku empatie.. 😉