icon

Spánok 13 mesačného dieťaťa

lenkasalayova
9. jan 2013

Mile mamicky,
viem, ze kazde dietatko je ine a ze tato tema sa tu rozoberala uz viac krat, ale aj tak ...
Ako casto a ako dlho spavaju 1 rocne deti cez den? Moj maly ma 13 mesiacov a aj po celej prespatej noci ked sa rano zobudi, po 3 hodinkach sa pyta spinkat znovu. Rano vstava okolo 06:00 , 3 hodinky vydrzi byt hore a uz chce spinkat. Spi cca. 1 hodinku a znova sa to po 3 hodinach opakujem. Viac krat sa uz stalo, ze sa poobede cca. O medzi 16 a 17 hod. sa sam pyta spinkat, ocicka ma unavene, vyzera ako angora ...a mrnkoce,place , vrti sa v postielke 30 minut az 1 hodinu kym zaspi, pritom je vidno aky je moc unaveny, ze chce spinkat. Vzdy ma v izbe vyvetrane, je prebaleny, v suchom obleceni tak aby mu nebola zima ani moc teplo, najedeny.
Inokedy ho ulozim do postielky a do 15 min. zaspi. Ked zaspi o 17:00 tak obcas spi az do rana. Neviem, ci je to zdrave, ale nechcem ho budit. Potom je mrzuty a uplakany.

michaelamaranesi
•
Odpoveď bola odstránená
•
janahoub
•
9. jan 2013

Mladší syn má nyní rok a 2 měsíce, spával přes den dvakrát po hodině a půl-od půl 11 do 12 a pak od 15 do půl páté, tento týden přešel na jeden spánek-3 hodiny denně od půl 12 do půl 3, ráno vstáváme po 7.hodině, večer již v 8 spí.

januliku
•
9. jan 2013

@lenkasalayova Mam 13m dcerku. Do vianoc spavala 2x denne po 1h (doobeda a poobede). Teraz uz asi 2 tyzdne spi len 1x za den, ale rozne dlhy cas, niekedy 1h a niekedy az 3h. Rano vstavame medzi 7-8h a vecer zaspava o 20h. Celu noc zatial prespala len 1x, inak sa v noci budime 1-3x.

veruska007
•
9. jan 2013

Náš malý spí snad od půl roku jen jednou denně, po obědě (první rok byl doma s bráškou, takže dopolední spaní bojkotoval, byl na to moc zvědavý).
Vstává mezi 6-7 (občas v 5 😠 ), jde spát kolem 19.30 (ale ještě dlouho povykuje). Spí celou noc. Po obědě spí půl až dvě hodiny (průměrně hodinu).

lenkasalayova
autor
•
9. jan 2013

Vsetkym mamickam dakujem za prispevky. Aspon viem, ze ten moj anjelik nie je jediny co tak spava.
Niekedy je to na porazenie...z maleho zaspavanim. Dnes sa pytal uz o 13 hod. spinkat. Tak som mu dala papat, odgrgol si, prebalila, prezliekla a dala o 13:15 hod. do postielky. Myslite ze spi? Ale kdeze, stale mrnci, place a cape rucickami po skrini co ma blizko postielky. Coskoro bude 15:00 a este nespi. Pritom je na nom vidno, ze je unaveny. Ocka ma az cervene z toho ako si ich neustale pretiera. Medzicasom je 3 x prebaleny, 2 x prezleceny lebo sa ocikal. V izbe je vyvetrane.
Kedysi na neho platilo, ze som ho uhladkala a ucicikala , no teraz to na neho uz neplati. Za tu dobu co sa snazi teraz zaspat som ho uz ix krat dala do polohy lezmo. Skusala som aj ostat v izbe ci sa neukludni, ale nepomohlo. A takto to je skoro vzdy pokial nezaspi, dakedy aj vyse hodiny.