Spánok 2 mesačného bábätka
ahojte, potrebovali by sme poradiť. náš 2mesačný chlapček už týždeň nechce cez deň spinkať, uspím ho max. na 15 minút a potom sa zase zobudí a tak to ide dookola..dlhšie si pospí len von v kočíku. taktiež v noci to nie je žiadna sláva, od tej tretej, štvrtej sme už hore a spinká len po polhodinkách, zobúdza sa pravdepodobne kvôli kolike. Rada by som mu spánok predĺžila ale neviem už ako na to. ďakujem.
@katik512 no nie nezlepsilo tie homeopatika mam aj ja nam nepomohli...akurat od vcera zaspala na brusku a spala tak celu noc a od 19 sa len o 1 v noci zobudila a potom sa najedla a uz o 6 bola komplet hore ale zobrala som si ju pod paplon a spali sme do 7 20 juchuuuu teraz som ju zase ulozila na brusko a SPINKA no zatial hm...je to zaujimave uvidime aka bude tato noc skusim ju davat castejsie spinkat na to brusko
@katik512
Davam pobitika Bio Gaia a zrejme zaberaju, lebo kvpky mju davam uz len sem tam podvecer teraz.
Na seba si ho supnem uz ked vidim, ze chce spat a j cely nervny z toho ze mu to nejde, tak mu dam cumel a dam si ho na seba este trosku podrgam, tak hore dole, cumel vypluje uz ked spi, zase si tu eraz na mne vegeti , som zvedava ako dlho, lebo sme boli doobeda 2 hodinky vonku a este vizbe ked sme prisli pospal hodinu 😕
Ejha, to teda, ze nasi chlapi maju magicke datumy narodenia , dufam, ze im to prinesie len stastie 🙂
aj my mame problem s nespavostou. z dna na den sa to zmenilo a cez den skoro vobec nespime. neje to sposobene kolikou nakolko mi kamaratka poradila probiotika (LactoSeven). kazdy den si dam probiotikum, vypijem acidko a klopem, ale pomaha. skuste, mozno pomoze aj vam 🙂 a co so spankom, to teda neviem. skusame kadeco a tiez najviac pomaha kocik a dlhe prechadzky.
@molly25 ahoj , tak ako to nakoniec dopadlo , prešlo ju to obdobie, pretože moja malinka ma teraz 2,5 m a nemožem ju nechať chvilku samu ked spinka, stale sa len budi a potom zas zaspi a dookola ... :( a cely den je len o tom istom a ja nestiham nič urobit :(
@zuzanamv Sice je to stary prispevok, ale chcem sa Vas spytat, ci ste uspavali synceka alebo ho polozili do postielky a zaspal sam. Moja mala nevie sama zaspat, aj ked ju premaha spanok, bojuje s nim a place, posledne tyzdne som cely den nerobila nic ine, len uspavala a bolo to dost unavne a efekt len max.30 minut, chcela by som ju naucit zaspavat samu. V kociku vie spat 3 hodiny, ale chcela by som ju znova naucit na postielku, ako to bolo prvy mesiac.
@lebera
Ahoj,
ucila som ho zaspavat v postielke, ked mal 2 mesiace, podla knizky Tracy Hogg, Secrets of the Baby Whisperer.
Ako si na tom s anglictinou? Nie je to prelozene do SJ zatial. Ak vies po anglicky, da sa najst aj na nete popis jej metody, napriklad tu: http://www.babywhispererforums.com/index.php?to...
ak nie, tak ti to skusim zhrnut, napis.
@zuzanamv ahoj, s anglictinou mi, dufam, pomoze manzel, ale ak by to nebolo na dlho, mozes mi v skratke napisat, ako to funguje, ja poznam len taku kvazi vyplakaciu, ked dieta place, chodit za nim v urcitych intervaloch ho utisit, ja som na vecer spravila nieco take, len som za nou chodila casto, kazde 2 min. a neplakala moc, skor tak mrncala a taky slaby plac a do 15min.bola ticho a zaspala a odvtedy plus zavedenie vecernych ritualov zaspava sama do pol hodiny po polozeni do postielky. Len cez den je to problem, sama nezaspi a rychlo sa zobudi a place. Aj vidim, ze uz je unavena, vacsinov 1,5hod. po prebudeni, ale nie a nie zaspat, je nervozna a potom uz place az reve z unavy.
@lebera
Ahoj,
je velmi dolezite cez den odhadnut, kedy je babo unavene, ked sa ten cas presvihne, je uz predrazdene a horsie zaspava.
Ak dokaze zaspat v postielke vecer, je to super, dokazala by to aj cez den. Moj tip je, ze mozno jej je 1,5 hodiny bdenia dlho. Skus ju ulozit skor, kolko ma mesiacov? Treba sledovat signaly unavy. Ku koncu casu bdenia uz radsej ziadne podnety, ziadne hracky, len spravit tmu a uspavaci ritual.
Nestiham teraz, ale skusim neskor napisat viac.
Ak vie manzel po anglicky, skuste pogooglit. Tracy Hogg, system EASY (Eat-Activity-Sleep-You), je to system, ako usporiadat babatku biorytmus s ohladom na jeho potreby, aby nebolo predrazdene.
@zuzanamv ahoj, spravne som pochopila tu metodu? V skratke babatko leziace na boku v postielke stale hladis po chrbte a hovoris ššš, ak place, mozes ho dvihnut, ale neprestavat, ku koncu staci len hladit a robit to dovtedy, kym nezaspi hlbokym spankom. Chcem sa Ta spytat, ako sa nauci babo zaspavat same, nezvykne si na hladkanie a ššš? Musi byt tma aj cez den? Ako dlho si to ucila svojho synceka a ako rychlo zaspi? Moja mala ma 2 mesiace, len problem je aj v tom, ze ona casto papa aj vyse hodiny, hodinu a pol, niekedy ma aj prdy, tak cvicime, cize sa nam to predlzuje aj na 2 a viac hodin. Mozno naozaj neviem vystihnut prve priznaky, skusim to odsledovat. Kolko dennych spankov by malo mat take babo? Treba mat pevny rezim, ktoreho sa drzat? Ja som zatial odsledovala 3 spanky, doobeda 1 az 1,5hod, na obed 3 az 4 hodiny v kociari a este vecer vidim, ze je unavena, az podrazdena a place, ale zatial sa mi nepodarilo ju uspat, aby si aspon na 1 az 1,5 hodku pospala, potom mame uz vecerny ritual, kupanie papanie a ulozenie na spanok, ten sa snazim priblizne v rovnakom case, plus minus 0,5 az 1 hod., aby uz o 19.00 bola v posteli. Ale den je vzdy iny, aj ranne vstavanie, spanok, aj papanie. Dolezitost spanku mi pomohlo pochopit aj toto. http://weissbluthmetoda.wordpress.com/
Ahoj,
nejde ani tak o hladkanie, ale o klopkanie, alebo jemne tapkanie po chrbatiku, v rytme ako keby tik-tak, plus to šššššš. Postupne rytmus tapkania spomalujes a ssssssssss stisujes. Uz si nepamatam presne, kolko nam to trvalo, maly uz ma skoro 2 roky, ale bolo to par dni.
V tejto metode ani tak nejde o presny rezim podla hodin dna, ale o sledovanie signalov babatka, hlavne signalov unavy. Treba sa snazit o usporiadanie denneho rytmu Eat-Activity-Sleep, aj ked cas aktivity je este velmi kratky v tomto veku. Ale aby bola aspon chvilocka medzi jedenim a spankom a babo si nefixovalo jedlo ako prostriedok na zaspavanie.
Tu je zopar prikladov dennych rytmov babatiek podobneho veku, ako je tvoja mala, mozno to pomoze:
http://www.babywhispererforums.com/index.php?to...
Tie 4 spanky by mali byt fajn, tri su asi este malo v 2 mesiacoch. Ten posledny spanok podvecer kludne moze byt uz len take kratke zdriemnutie (v angl. to volaju cat nap), hoci aj na rukach, len aby nebola vecer predrazdena.
Ta stranka, weissbluth, je tiez super, ja ju az tak nepoznam, ale kamoska ucila babo spat podla nej a velmi ju chvalila.
Pokusim sa prelozit viac o tej EASY metode, poslem ti v sprave, snad vecer.
@lebera ahoj my fungujeme presne tak ako ti pise zuzanamv -suhlasim so vsetkym co napisala (+vecerne zaspavanie v rovnakom case je velmi dolezite) ja som si to ale precitala v knihe nejstastnejsi miminko v okoli-odporucam 🙂 ..proste hned ako bola mala unavena dala som ju spat a snazila som sa aby som jej to zaspavanie sprijemnila-spievala som uspavanku a pohojdavala ju atd ... proste aby mala spanok spojeny s prijemnymi ritualmi 🙂 ale hlavne zavinula som ju do perinky (najma rucky) -to robi priam zazraky 😀 ked bola uplne malinka zaspavanie jej trvalo 15-20min ,teraz zaspinka do 5-10 min. 🙂 😀 ....dnes ma dcerka 16 mesiacov a zaspava sama v postielke ja jej tradicne zaspievam kratucku uspavanku postiskam ju polozim do postielky a krasne sama zaspinka bez placu ...

@dyba jj aj to skusame, hlavne pomaha schovat rucicky, lebo sa nimi budi ked si trafi na tvaricku