icon

Spánok a nevyspatosť 8 mesačného dieťaťa

veronikaayse
10. nov 2013

Dobry den.

Mam problem so spankom mojej dcerky. V noci spi vcelku dobre, ale denny spanok je katastrofalny. Spi zasadne iba vonku v kociku, aj to sa musi kocik stale hybat. No ani po hodinovej ci dlhsej prechadzke, ktoru celu prespinka, mi po 5 minutach po prebudeni zacne znova zivat. Nasledne si skrabka ocka akoze chce znova spat a je nervozna. Ked s nou idem teda znova von tak sa musi najprv poriadne v kociku vyplakat az nakoniec vysilena zaspi. No to je cely den takto. Ja to nechapem, ako keby bola stale nevyspata. Rozmyslam nad EEG hlavicky, ktoru nam odporucila detska lekarka ale v inej suvislosti. Pred tym sme mali totiz iny problem tiez so zaspavanim. Mala sa mi strhavala zo sna, takze bolo potrebne vylucit nejaky syndrom spojeny s epilepsiou. Ale od poslednej navstevy neurologicky som u nej uz toto strhavanie nepozorovala.
Rada by som malu naucila spavat aj vnutri, lebo nechapem ako nemoze spat denne 8-mesacne dieta aspon 3-4 hodiny ked 1,5 rocne dievcatko v rodine spi vkuse cez den aj 2-3 hodiny.
A taktiez by som rada pocula nejake vase skusenosti s takto nevyspinkanymi babetkami. Je to podla vas adekvatny problem na EEG?

Vopred dakujem za odpovede

iwusik74
10. nov 2013

@veronikaayse My v noci spime od 18.30 do 6.00 niekedy 7.00, ale cez velmi malo. Niekedy okolo 10.00 - dnes iba 10 minut, ale najviac 45 min. Tiez je potom nervozna a sucha si ocka, najprv chce byt iba na rukach, no ked sa s nou zacnem hrat tak sa preberie a da sa to vydrzat, len sa jej musim neustale venovat. Potom spime okolo 14.00 a tiez tak 45 min., ale ked doobeda spime malo, tak ideme spinkat poobede skor a potom aj vecer. Ale odkedy chodime spinkat vecer skor, tak spime aspon v noci dlhsie a cez den nie je taka nervozna 🙂 Niekedy je to lepsie, niekedy horsie 🙂...od mala sme cez den vela nenaspali, tak uvidime ci sa to niekedy zmeni 🙂

zszudorova
11. nov 2013

@veronikaayse viac menej rovnaku temu som zalozila cca pred dvoma tyzdnami. tiez sa mi mala budi so zivanim,sucha si ocka...hocikolko spi mam pocit, ze je nevyspata...a to sa teda nestazujem lebo ide spat 18:30-19:00 a vstava o 6:00-6:30,nevravim,ze sa v noci nebudi ale obvykle ju staci pohladkat alebo dudel podat a spi dalej. teraz asi tyzden fungujeme uz tak,ze vynehala treti spanok a spi doobeda o tej 9:00,9:30 tak hodinku a pol az dve a poobede 13:30,14:00 tiez tak dlho...a si predstav, ze zobudi sa priklad o tej 16tej a uz o 17tej je schopna tvarit sa na odpadnutie...no je pravda,ze ked ju ma kto do syta zabavat tak je to hodne lepsie...takze ja uz som dospela k zaveru, ze mala je len ochrapana alebo unudena...proste niektore deti su aktivnejsie a potrebuju viacej zabavy. tak isto neznasa ked je okolo nej vela ludi a velky rozruch,vtedy nervoznejsia...takze tak. no este som chcela povedat, ze niekedy sa vazne tvari unavene ale ked ju dam spat tak cirkusuje a nezaspi...ak ju vystavim,to znamena ukladam tak 2,5-3 hodky od zobudenia, tak bez slova spinka..viem teda o com hovoris a ked budes kludnejsia chod na to eeg,daj ju povysetrovat...ja idem s malou na ocne v piatok kvoli inemu ale spomeniem aj caste suchanie ociek,moze byt,ze aj tam je problem..moze to byt len zlozvyk...suchnie ociek vobec nemusi suvisiet s unavou,taktiez podrazdenost a zvysena unava mozu byt s pocasia,zubkov...proste male deti su male deti...pokial pekne papa a prospieva, tak neni dovod na paniku si myslim 🙂