icon

Spánok - ako naučiť 9 týždňové dieťa na postielku

bebekat
28. jan 2019

Ahojte, mate niekto podobnu skusenost s tym, ze ste mali babo v spolocnej posteli a chceli ste ho naucit na vlastnu postielku?
Totizto, v nasom pripade som to brala ako z nudze pomoc, kedze cez den nespaval dobre, a v noci to bola dvojnasobna tortura.. takto som ho lahsie upokojila, nakrmila a uspala. Sice, mal problem s tym, aby sa ma pustil a teda nulova sanca, zeby som ho presunula do postielky. Teraz, po mesiaci takehoto spolocneho spania, ma boli chrbat, som tiez nedobre vyspata..
Moja otazka je, ako ho mozem setrne a dobre naucit na postielku, resp. tipy na uspavanie a zaspavanie? Mame, resp.boli taketo postupy: zavinovacka, spievanie,
Uz zhasnute svetla, pomasirovanie pred spanim.. ci jednoducho ist do toho, prebalit, pomasirovat, obliect, dat najest a supnut do postielky? Asi to bude najlepsie, ci?
Dakujem za vsetky konstruktivne podnety a napady.

postielky

arcticcode
28. jan 2019

@bebekat my mame postielko-kolisku, tak sme ho supli tam a ukolisali do usnutia. Ale v noci si ho zena vzdy radsej nechava v posteli, bo by uz naozaj umrela keby furt mala vstavat ku krmeniu z postele

zuzipolo
28. jan 2019

@bebekat ahoj,muz mi po mesiaci Špania s malou povedal,že sme obaja nevyspatí a mala musí do postieľky.proste sa večer nakrmila, odgrgla si a položili sme ju do postieľky a hladkali ju kým nezaspala..do mesiaca ju stačilo večer položiť do postieľky a zaspala sama,je tak tomu doteraz 🙂

pininka
28. jan 2019

Našej pomohli uspávanky, a naučila sa a to už mala 8 mesiacov. Dovtedy sme uspavali v nosiči

bobula46
28. jan 2019

@bebekat ja som tiež vždy nakrmila a dala do postieľky, uspávala som niekedy aj polhodinu, hladkala som po očkách... Keď mal asi štyri mesiace tak strašný plač tak sme sa začali uspávať v kočíku. Teraz má osem mesiacov a znovu v postieľke. S tým že ho držím za ruku a spievam.

vivien16
28. jan 2019

@bebekat nakŕmila som, dala do zavinovačky alebo vaku a šup do postieľky, do 10 minút spinkal. Zopár krát som ho mala pri sebe a veru bolo to horšie ako keď som vstala k nemu v noci.

hama007
29. jan 2019

@bebekat my sme si mysleli, že pritiahnutím postieľky ku posteli a odobratím bočnice by sa to dalo vyriešiť. Teraz je akurát manžel vyspatý, ale moja chrbtica ako paragraf 😐 je to nepraktické lebo prsníky pri dojčení treba striedať, čiže tak či tak vstanem a presuniem ju tam kde potrebujem. V konečnom dôsledku spí aj tak na prsníku. Žiadna výhra. Minule ma tak bolel chrbát, že som pol hodinu vstávala z postele a to ma dcéra len 3m 😕 Keď vstávam tak to riadne praská v chrbtici. Celá som chrumkavá zo spoločného spánku 🙁😂 asi som Vám nepomohla, ale úplne súcitim s Vami.

bebekat
autor
29. jan 2019

Velmi pekne dakujem za reakcie. Budeme skusat. Drzte nam palce, my drzime vsetkym vam s podobnym trapenim 🙂
@hama007 presne tak. Ta chrbtica...cize sme nic neporiesili :D
Este sa opytam, je vhodne tlmene svetlo, alebo radsej celkom tma? Zo zaciatku sme mali male tlmene, ale teraz je akosi tym svetlom zaujaty a nerada by som, aby si zvykol.. vdaka