Spánok bez cumľa
Ahojte mamicky.
Chcem vediet vase nazory alebo skusenosti na to, ci sa zlepsi spanie ked malej zoberem dudel. Dudluje od narodenia, kojena nebola, ma 6mes., od 1mesiaca prespi celu noc ale s tym ze k nej milion krat beham lebo ked jej vypadne dudel tak ihned precitne a chce ho naspät. Uz som ju mala aj pri sebe ale rovnako som sa nevyspala, niekedy jej vypadava aj kazdu pol hodku. Zda sa mi krute jej ho brat, popravde ani sa mi nechce do toho...oducat ju...lebo vidim ze ju to ukludnuje...inak nedudluje, len na spanie, vynimocne ked ma zlu naladu tak dudluje aj cez den. Neviem si predstavit aky ukludnovaci prostriedok by som vyuzila potom.
TAK? Tie ktore ste to vyskusali, bolo to spanie bez dudla lepsie? Dakujem.
@zszudorova naša tiež pišťala ked jej dudlik v noci vypadol,potom si vymyslela že ho nechce a už viac ako dva mesiace ho nedala do ust,spanok ma rovnako zly či dudle alebo nie.
@zszudorova ja som na cumel nasila plienku 🙂 dost velku na to aby si ju nasliel a podrzal, dost kratku na to aby sa v nej nemohol zamotat a zadusit, fungovalo to super
My sme sa odnaučili od cumľa v noci v 15 mesiaci. Počas dňa ho už nemal okolo roka. Až potom som zistila ako cumeľ vie narušiť nočný spánok. Dovtedy ho vždy v postieľke hľadal a budil sa "kde je?" Keď sme s ním sekli, spáva pokojnejšie. Ak aj zaplače, nereagujem.
@zszudorova moj ma tiez dudel len na spanie,ale u nas je to tak, ze sa ududla k spanku,potom ho vypluje a spi bez neho...kazde dietatko je ine,ale urcite by som take male neoducala, ked je mu dobre takto. S tym vypadavanim,skus iyn typ dudlika alebo uz vacsi od 6 mes.
no dievcata ja by som velmi rada dudel vymenila lebo mala ma prosim pekne ten isty typ od narodenia,tu najmensiu velkost,iny nechce....ma milion dudlov,anatomicky,hentaky,tamtaky...nechce....ale skusim asi byt vytrvala a davat jej len väcsi a mozno sa nastve a nebude chcet uz vobec dudlovat🙂hihi. Ja len proste rozmyslam aj troska sebecky ze ked dokaze spat celu noc tak aj ja by som sa rada vyspala...do polnoci este ako tak ale od polnoci no vazne kazdych 30-40min.,nemam sancu zaspat!akoze zvykla som si uz,nie som nejako extra unavena....to sa len zamyslam ako spravit z dobreho vyborne:P
Moje deti od narodenia nemali vôbec dudlíky. Jednoducho ich nechceli. Dcéra má od narodenia v postieľke malého látkového macíka (na výšku má asi 15 cm), ktorý sa dá v prípade potreby aj oprať (nie je plyšový). V noci, keď sa zobudí, zoberie si do ruky macíka, otočí sa na druhú stranu a spí ďalej. Skús jej zobrať dudlík a vymeniť ho za nejakého látkového kamoša na spanie. Pár nocí bude asi plakať, ale určite si potom od dudlíka odvykne 🙂
@zszudorova moja dcerka nikdy cumel nemala - nechcela ho a ako "ukludnujuci prostriedok" pred spanim, resp. na uspanie pouzivame plienku - ulozim ju do postielky, dam jej plienku do ruky a ona ju zmoli dovtedy, kym nezaspi... ked tuho spi, vezmem jej ju a prevesim cez kraj postielky, aby si ju pripadne mohla opat zobrat, ked sa preberie
@zszudorova ja som dnes zalozila uplne tu istu temu a tiez neviem co robit asi oducat od cumla lenze ma len 10 mesiacov a neviem ako lebo nevie bez neho zaspat ked ide spat

Moja dcera takisto dudlovala v noci a takisto zacala mrncat, ked jej duda vypadla a behala som k nej viackrat za noc a dlhsie ako 6 mesiacov, ale nenapadlo ma to nejako zrusit, ked ju to ukludnovalo a mala s dudlom lepsi spanok. Ked bola vacsia, tak si uz vypadnuty dudel nasla sama a spala kludne dalej. Pre istotu som jej davala do postielky 2 🙂 6 mesacne je este male babatko, treba mat trpezlivost, z dudla nakoniec vsetky deti vyrastu, netreba to silit 😉