icon

Spánok štvormesačného dieťaťa

elizabeth22
14. nov 2021

4m synček večer zaspáva pri dojčení, ešte aj dudluje dlho, kým tuhšie zaspinká. Prejde polhodina a začne kvíliť, plakať, vypína sa do luku, ľahnem si k nemu, chytá má za tvár, rozhadzuje rúčkami, ale očká zatvorené, čiže viem, že on chce ďalej spať. A taký plytký spánok nastáva, tu sa pretočí, tu zamrnčí , akoby také driemanie. V noci často sa takto zobúdza, čo to môže byť? Nestačí mu prsník? Je hladný? Často sa aj cez deň vypína do luku, aj od prsníka sa odtrhne a plače.
Keď sa niekto s týmto stretol, budem vďačná za názor.

viestta
Odpoveď bola odstránená
elizabeth22
autor
14. nov 2021

@viestta sme objednaní na gastro či to nie je reflux, ale neviem, keď bol novorodenec mlieko grcal aj cez nos..

viestta
Odpoveď bola odstránená
jazula
14. nov 2021

Môže to byť aj tichý reflux (mali sme), je to ako keby bábo stále pálila záha. Skúsila by som polohovať (všetko vyvýšiť - postieľku, kočík, prebaľovák, ohrádku) a ak to pomôže, môže byť problém v trávení… Má aj iné problémy? Časté grganie, čkanie a podobne?

elizabeth22
autor
14. nov 2021

@jazula často čká áno, cez deň vygrcne občas mlieko, niekedy sa naje odgrcne, a medzitým po polhodinke zas odgrgne. Veľmi často pýta jesť,ale potom aj veľa vygrcia. A ako sa ešte prejavoval tej tichý reflux?

jazula
14. nov 2021

Tichý reflux vlastne je, že sa vracia z bruška natrávené mliečko a dráždi dutiny, väčšinou bábo ani veľmi nezvracia. Naša strašne chrčala v postieľke keď bolo najhoršie (tak sme na to vlastne prišli). Inak časté čkanie, grganie (u nás kľudne aj hodinu po kŕmení), tak si “šmátrala” stále po tváričke okolo nosa a očí, mávala v slinách biele bodky (mini hrudky natráveného mliečka), občas si grcla, ale to som brala ako zhoršenie stavu. Bola nepokojná a stále chcela byť na prse aby sa zriedila kyselina v hrdielku. Kľudne spala v podstate len v značne vyvýšenej postieľke, kojovankúši alebo nosiči, inak sa stále budila, vrtela a ukľudnila sa zasa až na prse… takže ak sa pri vyvýšení ukľudní, môže to veľa napovedať…

jazula
14. nov 2021

Ale keď máte aj podozrenie na reflux, tak by som nečakala na gastro a podložila aspoň postieľku a uvidíš, možno sa mu uľaví. Netreba nič extra, my sme mali na jednej strane pod nohami postieľky knihy 😉

danieladugard
14. nov 2021

Aj u nasho sa takto prejavoval tichy reflux. Zabral az omeprazole.. Uplny zazrak 👌pomahal nosic.. A lezanie na chrbte to bolo cele zle..

ivana126
15. nov 2021

Niečo podobné sme mali aj my, myslela som si, že mám málo mlieka, keď sa odtrhal od prsníka a plače. Nakoniec sme vďaka laktacnej poradkyni prišli na to, že som naopak mala silný tok mlieka, keď začal malý papať doslova mu mlieko vystreklo do pusy a keďže bol ešte maličký nestihal prehltat, často sa preto odtrhal od prsníka a prehltol veľa vzduchu, čo mu zas spôsobovalo naduvanie a tým pádom sa ani poriadne nenajedol. To by mi tiež sedelo na to, že často pýta jesť, ale aj grcka lebo má v sebe ten vzduch čo popri kojeni prehltne. Aj na to či mu nejde mliecko nosom sa ma poradkyňa pýtala, ze to tiez môže byť znak toho, že nestiha prehltat.