Spánok štvorročného dieťaťa
Dcera zacala z nicoho nic zle spat.V juni bude mat 4,roky.Najskor to zacalo tym, ze sme sa prestahovali aona sa budila v noci anespala.Prisla do spale j o 1 rano, mam tam aj mensieho syna, ja som sa zobudila a hned islaprec.Odviedla som ju do postele, niekedy mi tvrdila,ze je vyspana a nervcila.Potom to ustalo nanejaku dobu.Teraz to zase zacalarpvit, musi mat aj lampu zapnutu, inak vresti.Nedavno bola chora a kaslala.Tak ju ztoho napnalo a 2x vracala.Nemohla zaspat v izbe, tak bola s tatom v obyvke aja s malym v spalni.Nedavno len v noi zakaslala-vyse mes.u obidve deti stale chore a hne zacal vrestat....ked som sapytala, co jej je, nic nehovorila...nkoniec kon cila o polnoci v obyvke s tatom, aby zaspala, ale rano skoro zase o pol 6 hore, niekedy a o 5, pobudi celu rodinu, aj syna.....cez den dnes napr.nespala, ze ne hcela, ale v noci zase bludila ...pred chvilou sm ju zase ukludnovala, lebo zakaslala a nova vreskot...nevism, zda sa mi to psychickeho rau, stetli ste sa s tym?ne iem, ci bluzni alebo je to horsie?nedavno zacala nemyselne klipkst ocami, stale-neviem ci to nie je tik....ofinu jej striham..a nema ju dlhu...som uz zufala.... 😢 ☹
a nema zle sny? nocne mory? a z toho sa budi? mozno aj preto chce mat tu lampu zasvietenu. Alebo neboji sa v novom byte? v izbe v tme sama?
Ťažko radiť, ty poznáš dieťa ni skús neutologiu, a potom detského psychológa, alebo sa popytaj u tvojej dr.držím päste 🙂
osobne si myslím,že má zle sny,a zároveň sa bojí,že bude zas vracať.nechávaj jej tú lampičku zasvietenú hoci aj celú noc,daj nejakú hračku,ktorá ju bude "strážiť"..............
Mozu to byt zle sny,nocne,desy..ja som tak revavala okolo 5.roku.aj si na,to pamatam,aj ako ma mama hresila,ze zobudim malu sestru. Dovod placu neviem,len to,ze po case to samo preslo.
u vas mi este napadlo,ci v mieste,kde ma postielku,nie je zla geopatogenna zona.
@lucifera spinkava dcerka este cez den poobedny spanok?? moja to robila tiez ked som ju prestala davat spinkat poobede.. potom som ju zas zacala davart spinkat poobede a aj vecerny a nocny spanok sa ukludnil ...
Tak mi sme si prešli niečím podobným. U nás to boli zlé sny. Začal mi syn chodiť do škôlky a ten vykrikoval zo sna, plakal až nariekal, úplné desy a par krat sa aj pocikal. On v noci znova prezival to co bolo cez den. Som to riešila aj v škôlke-robil mu tam jeden naprotiven A zle. On to nevedel mne povedat, bol tam novy a myslel si ze to tak má byť.
Tetaz spí pekne celú noc. V izbe mu celú noc svieti taká ta korytnačka a je kľud.
Náš bude mať v júli štyri roky.
@33kacora33 ona spavala dobre na obed, ale ako zacala chodit do skolky, tak nula bodov..pritom, ze tam spava dobre....aj som ju vystavila na bicykli dnes, plus este nespala a o pol 7 uz bola K.O a ked som ju o 6.45 isla dat spat, tak ze nechce, ze neni unavena a pritom zaspala okamzite
@lucifera toto je vek,kedy detská fantázia pracuje na plné obrátky.ak má hračky,skús to svetielko a dohodnite sa,že ho necháte svietiť kľudne aj celú noc.ak sa bojí,tak si napr. vytvorte zaklínadlo na odháňanie strašidiel,alebo sa dohodnite,že hračky v noci budú bdieť a budú ju chrániť,že ty sa s nimi pred ňou dohodneš (toto napr. u nás zaberá),........................
@lucifera áno. Aj náš začal chodiť do škôlky ako 2, 5r a vtedy to u nás začalo. Našťastie ten čo mu robil zle už bol predskolak tak jeho "utrpenie" skončilo. Vtedy mal rozpaky mi chodiť do škôlky, teraz musíme vodiť čo najskôr s ked idem po neho eešte čakám až sa dohrá. Mi bývame na dedine a tu je zmiešaná trieda.
A niekedy má aj ráno výstup. Nechce sa obliekať, odvrava... ale on len skúša koľko vydržím. Tiež máme mladšiu a rozdiel je 2, 2roka.
A nerobí malá surodencovi zle?? Nás bol na ňu ako med a až ako začal chodiť do škôlky to začalo. A to čo mu robil ten chalan-mackanie, stlacanie ručičiek. ..

Sorry za preklepy, pisem z nervov a a tablete ☹