Spánok v pohybe
Ahojte chcem sa opytat ci mate podobnu skusenost. Mam 3.mesacnu dcerku. Spinkat pocas dna chodi kazdu 1.5-2hod. lenze najradsej spi v kociku. To by nebol taky problem lebo ked sa nam nechce ist von kocik jednoducho vytiajmem hore do bytu lenze kocik musi byt stale stale v pohybe. Dokonca aj ked ju mam v nosici alebo satke hned ako si len sadnem alebo stojim uz mrnci a je hore. Velakrat som si povedala aj po polhodine ked sa zobudila ze no a co tak budes hore lenze potom to prebudzanie je sprevadzane 15minutovim krikom a placom.neda sa utisit a ked je hore po tej polhodine je taka mrzuta.proste vien ze jej ta polhodka nestaci.lenze povedzme si otvorene neni to urcite dobry zvyk . Radili mi dat cumel ale Cumel nechce vobec . Nevie ho chytit..a ja nechcem aby mala taky zlozvyk. To ze nic vtedy nestihnem urobit to je uz jedno :D lenze ja mam reumu cixe kolena som v loterii nevyhrala.manzel chodi na tyzdnovky taze sa nemam skym striedat...a v noci kojim kazde 3hodky a aj ked spi mala pri mne mna to vzdy uplne prebudi cize nekojim v polospanku ;) :( dakujem za rady a ano viem ze to raz prejde ale kedy 😉
ahoj, no to poznam.. mas este stastie ze aspon v kociku spi, to by som vyuzila na dlhe prechadzky aspon poobede ak tam pospi dlhsie. Ak ju mas v satke a vidis ze tvrdo spi (u nas to je par minut po zaspati) skus si uuplne pomalicky sadnut do takeho pololahu. Ak vidis ze sa po polhodine zobudza tak pochodit kym zasa tvrdo nezaspi. Ale ten kocik je teda lepsie riesenie.. no a ked bude trochu starsia nebude hned po polhodine unavena..
Porozmýšľaj o hacke, môžeš ju hojdat, pritom sedieť a napríklad aj čítať knihu. A k tomu vysávaču na internete sa dajú nájsť rôzne zvuky, fén, vysávač, ventilátor a pod 😉
Videla som kdeso takého mača čo vydáva zvuky maternice plus švagriná mala pri dcérke hojdacie kresielko ale také čo sa hojdalo a bolo od narodenia.skus popozerať ak niečo nájdem hodím ti link
Mam tiež trojmesacneho úplne rovnakého 😂 uz tretí týždeň sedim len keď kojim, inak som buď vonku alebo ho mam v nosici.. Len večer dokáže spat normálne položený.. Aj moje prvé deti mali radi nosenie, aaj som musela hýbať kocikom ale tento je extrém.. Niekedy mam pocit že mi už zlyhaju nohy a padnem, ale zatiaľ sa to nestalo.. Najviac mi je ale ľúto že keď spi nemozem sa venovať viac svojim prvým deťom a tak som obmedzená len na komentovanie a robenie veci za pohybu a bez zohnutia.. Snad to prejde..
Inak babatka vraj majú radi pohyb ich telom preto, lebo sa im stimuluje teliesko v uchu co udrzuje neskor rovnovahu.. Tak sa utesujem, ze malý bude mat dokonalu rovnovahu 😂
@meggyinka ..........Spinkat pocas dna chodi kazdu 1.5-2hod..........
snažím sa spočítať: koľkokrát denne to vlastne spí??
@katarinamarkova nasa spavala tiez presne kazde dve hodiny, vychadzalo to na 3 denne spanky. Teraz ma uz 6 mesiacov a niekedy uz nepotiahne 2 + 2 + 1 tak sa jej ten cas kedy je hore predlzuje na 2,5 hodiny, lebo spavat ju davam 3x denne v presne ten isty cas.
@meggyinka my sme prve mesiace mali spanok isty len v satke, tak to som sa nie len uchodila ale aj unosila, ak som chcela mat spokojne vyspate babo. Viem, ze ked uz si so silami v koncoch, predstavit si, ze to bude lepsie je tazke, ale ono sa to naozaj len tym casom vsetko zlepsuje. My teraz striedame spanok v kociku na prechadzke, alebo v kociku na balkone, ak zacujem, mierne pohyby uz tam nabehnem a trocha s nou pokocikujem na balkone a potiahne dalej, ak to prepasnem a uz si zacne blabotat (pripadne plakat), to uz neukocikujem :-/

ano, mala som so starsou to iste, ako babatko spala len v iducom aute a v iducom kociku, a to dokonca rychlo iducom kociku, ak kocikovala babka pomalicky prechadzkovym krokom, bol krik. Ak auto zastavilo na cervenu, bol krik, naskocila zelena, opat zaspinkala🙂 Doma spala len pri hojdani na rukach, alebo pri huciacom vysavaci, ale ten vysavac uz bola taka moja finta, ked som si potrebovala aspon odskocit v klude na zachod a dat sprchu. Cumlikovala, ale cumlik na spanok nemal ziadny vplyv. Ked bolo vela snehu a nedalo sa kocikovat vonku, kruzila som s kocikom na balkone, co ti poviem... Chvalabohu v noci spala ako drevo... Trvalo to fakt len tie prve mesiace, potom sa spanok prehlbil, kocikovanim som ju uspala a kocik mohol potom aj hodinku stat...
Pre pobavenie, u mladsej som to mala presne naopak, spala len v klude v postielke, v kociku mi revala, takze spanky na cerstvom vzduchu sme odbavovali tak, ze spinkala pri otvorenom okne v spalni..