icon

Spí moje 7-mesačné bábätko dlho?

cumlikator
3. jan 2023

Ahojte , mám 7 mesačne babo …. Náš deň vyzera takto okolo pol 10 -10 sa zobudíme dáme mliecko , potom o pol1-1 obed -prikrm . Na olovrant pol4-4 ma mliecko a na večeru 7 má kašu ,o 8 sa ideme okupkat a pred 9 spinkať v tedy ma mliecko …nevadí že spí veľa v noci ? Zobudi sa raz možno 2 … nevadí že nepapame desiatu ? Alebo čo by som mala zmeniť?

belllinka
•
3. jan 2023

Posunula by som vecerny spanok na 19.30- 20:00. A pridala ovocie na desiatu a postupne aj na olovrant.

judit47
•
3. jan 2023

A cez obed uz nespi ci ako?

cumlikator
autor
•
3. jan 2023

@judit47 3 krát denne spinkame

cumlikator
autor
•
3. jan 2023

@belllinka desiatu nestihame lebo dlho spinká

klejkaez
•
3. jan 2023

@cumlikator nevadí, nase ma ranajky na desiatu az😂 ... Vyspane bábätko, spokojné bábätko

petamich
•
3. jan 2023

nevadi 🙂 ten rezim sa bude menit casom a prisposobite tomu aj stravovanie

tajnostkarka
•
3. jan 2023

Ja by som ráno nedala mlieko ale rovno “desiatu” výživu, jogurtik 🙂

belllinka
•
3. jan 2023

@cumlikator ved preto pisem, ze daj ju spat skor

matkahelka
•
3. jan 2023

@cumlikator to, co plati dnes uz zajtra platit nemusi. pri tak malych detoch sa to na druhy den moze zmenit. ja mam rocnu, spava mi 13-13.5 hod. v noci vkuse, tiez nestihame jest desiatu, lebo po ranajkach mame hned obed. a vobec to neriesim. ja na tvojom mieste akurat na olovrant namiesto mlieka dam ovocie, to mi vo vasom jedalnicku chyba.

lienka.7
•
3. jan 2023

@cumlikator to ti vydrží tak dlho v noci/ráno bez mlieka??? Prečo davas jedlo pred kupanim??? ked o 8.kupes, spať dávaš az o 9.? Vsak okupem, nakŕmiť a spinkat... Co tu hodinu robite? Určite zarad ovocie/jogurt, nedaj ráno potom mlieko ale teda rovno desiatu. Nejakú výživu alebo jogurt

cumlikator
autor
•
3. jan 2023

@belllinka vstane tak isto aj keď zaspí o pol 8

cumlikator
autor
•
3. jan 2023

@lienka.7 1-2 krát sa zobudi v noci

cumlikator
autor
•
3. jan 2023

@lienka.7 kedy mu mám dať večeru ? Potom ako sa okúpať aby som ho mala znova kúpať ? Hodinu pred kupanim mu dávam

cumlikator
autor
•
3. jan 2023

@matkahelka doktorka nám hovorila že olovrant mu mám dávať po 9 mesiaci …ovocie mame vždy ako dezert po obede

lienka.7
•
3. jan 2023

@cumlikator nechapes? Mas ho okúpať a potom mu dat papat a rovno spinkať. To kto ti povedal ze mas kŕmiť pred kúpaním??? Ci co mu chces potom umývať zuby nebodaj?

cumlikator
autor
•
3. jan 2023

@lienka.7 kedy mu potom mám dať kašu?

lienka.7
•
4. jan 2023

@cumlikator rob ako ti povedali, nechcem sa ti do toho starať. Ani u jednej mojej som toto co ty ja nerobila. "Poriadne" najesť kasu dostali až po kúpani a hneď sli aj do postieľky spinkat. Budili sa mi potom v noci iba 1x na mlieko. Pokial dávaš v noci 2x mlieko, tak o 10 uz nema ist, to mu mas dat potom teda uz ako keby desiatu, keďže mate posunutý spánok. Ale rob ako myslíš ty.

andreatytler
•
4. jan 2023

@cumlikator Podla mna strava je skvela. Mlieko ma byt zaklad stravy az do 1 roka, takze do 1 roka ziadne mlieko nenahradzaj prikrmom ak dieta vyslovene nechce. Prikrmy davaj len pomedzi mliekove jedla.
Ale ten spanok urcite posun na skorsiu vecierku - o 19:00. Spanok pred polnocou je najzdravsi, lebo sa pocas neho vytvara viac melatoninu ako po polnoci, takze je dolezite aby malo dieta co najviac spanku pred polnocou.

zuzana9393
•
4. jan 2023

Dietatu sa nic nestane ak ten spanok aj takto nechas. Kamoskin maly takto spaval hadam do 5 rokov. Vstaval o pol 11. A tusim od 2 rokov poobede nespal. Este vzdy mne povedala ako to mam super, ze mi maly ide spat na obed, ze ten jej nechce 😃. Akurat, ze moj vstaval rano o 6. Aknti to nevyhovuje skus ho postupne naucit na skorsie zaspavanie aj vstavanie.