Šplechla som novorodencovi vodu do úst. Je všetko v poriadku?
ahojte, mam traumu zrovna, ako sme moje tyzdenne dieťa doma kupkali a ja som ho rukou oblievala po hrudnicku, tak mu splechla do ust voda a ostalo teda uplne ako obarene šok, hned som ho otocil na bruško a pobuchala jemne po chrbate, potom revalo o sto šest. Sprava sa normalne, ale mam z toho uplnu depku. Stalo sa Vám to niekomu? Myslíte, že je všetko ok?
Ak sa tou vodou nerušili, tak búchanie po chrbte bolo zbytočne. Zbytočne sa len zľaklo a plakalo. Reagujem trochu prehnane. Kľúčom v krízových situáciách je zachovanie kľudu
Mas depku a traumu a znovu a z "tohto"... A to je zatial babo s Tebou iba tyzden. Ja Ti zelam, aby sa Ti nikdy nic vaznejsie v zivote nestalo, lebo to nedas.
PS: vsetci sme mali prve dieta, ale toto fakt nie je normalne co popisujes (ked sa urcite objavia komentare ako som necitliva) takze bud sa naozaj ukludni a vzchop, alebo ako hovorim, len dufaj, ze Ta vaznejsie veci budu obchadzat (a to vobec nemyslim ironicky ani v zlom, ale vazne).
@anonym_63a26e tak babo plakalo a vtedy sa mu tam splechlo a zostalo na par sekund uplne merave, tak som ho hned otocila a potom plakalo, ale tak som z toho rozhodena, ze sa mohlo dusit alebo nieco, vbehnut mu niekam voda …
Ak sa tou vodou nerušili, tak búchanie po chrbte bolo zbytočne. Zbytočne sa len zľaklo a plakalo. Reagujem trochu prehnane. Kľúčom v krízových situáciách je zachovanie kľudu
@doriiis tak zostal taky meravy, lebo akurat plakal a vtedy mu to tam šplechlo
Neboj sa, nic sa nestane. Len sa zlaklo. Tak male babatko ma silny moorov reflex, preto zostalo tak nehybne s vystretymi rucickami.
Vsetci sme mali prve dieta a vsetci sme sa bali a riesili aj kraviny. Ja si pamatam, ze som sa normalne aj bala zostat s novorodencom sama doma 🙂
Takze klud. Tych infarktovych chvil este bude.. cim bude starsie tym viac. Potom sa nad dnesnym zazitkom len zasmejes.
Neboj sa, nic sa nestane. Len sa zlaklo. Tak male babatko ma silny moorov reflex, preto zostalo tak nehybne s vystretymi rucickami.
Vsetci sme mali prve dieta a vsetci sme sa bali a riesili aj kraviny. Ja si pamatam, ze som sa normalne aj bala zostat s novorodencom sama doma 🙂
Takze klud. Tych infarktovych chvil este bude.. cim bude starsie tym viac. Potom sa nad dnesnym zazitkom len zasmejes.
@anonym_bb3b47 presneee a teraz 7 rocny novorodenec muz odisiel do Nemecka a ja som si isla 😄 ziaden stres a pri prvom 🙊😂 kazdy si tym musi prejst
Hadam budes casom odolnejsia. Mne hovorili ze babo je z bruska na vodu zvyknute. Len sa zlaklo. Ty klud. A hlavne opatrne. Ja som dospela a neznasam ked mi niekto spliechne do tvare. Dieta kupelom-ak nie hned tak casom povacsine si to zacne uzivat. A ma doslova relax. Nie stres.
Takze aj ty-klud do vsetkeho. Bude vam lahsie.
@anonym_bb3b47 ano je to asi tym, ze nemam skusenosti a stresujem sa všetkym, ale zlakla som sa aj ja
@anonym_autor nezaškodí riadne pozrieť videa...co robit pri dusení,strate vedomia...pri topení a podobne....suaede malá zjedla bobulu hrozna....no tej abaolutne nenapadlo dať ju dol3 hlavou a ailno buchnut po chrbatiku...kým prisla sanitka...dieta nedychalo....dobre to však dopadlo a nemá následky...ale prípadov je ozaj vela
@anonym_autor treba zachovať kľud, lebo vidí tvoj výraz vydesený a bude si to spájať s negatívnym... Kľud. Mne 2 týždňove sa skotulalo z rúk, bola som strašne vyčerpaná a zaspala s ním na gauči sediac. Takže dávať pozor, byť obozretní... Neboj bábo bude ok, veď od 4 mesiacov chodia bábätká aj na kúpanie, a tam sa im voda dostane. Isto je tvoje ok, len zachovaj kľud🙂
@anonym_bb3b47 ano je to asi tym, ze nemam skusenosti a stresujem sa všetkym, ale zlakla som sa aj ja
@anonym_autor Ja som moje prve dieta nechtiac pocas kupania (tiez mal tyzden) ponorila uplne pod vodu 😀 Aj sa veru nadychol 😀 Kaslal odusu, vtedy som pobuchala po chrbte, aj spredu som stlacila pod hrudnikom, tak vykaslal vodu a dychal nastastie. Ale sok ako svina, co ti budem pisat. Trosku vody do pusy je pohoda, ak sa jej nenadychol a teraz funguje v pohode. Vsetko bude v poriadku, neboj sa.
@anonym_autor odovzdaj občiansky aj dieťa. Si nebezpečna sama pre seba aj pre svoje okolie. Takýto výmel som tu ešte asi nečítala.
@anonym_autor treba zachovať kľud, lebo vidí tvoj výraz vydesený a bude si to spájať s negatívnym... Kľud. Mne 2 týždňove sa skotulalo z rúk, bola som strašne vyčerpaná a zaspala s ním na gauči sediac. Takže dávať pozor, byť obozretní... Neboj bábo bude ok, veď od 4 mesiacov chodia bábätká aj na kúpanie, a tam sa im voda dostane. Isto je tvoje ok, len zachovaj kľud🙂
@eli43 ... Týždňové dieťa ešte určite nevidí výraz v tvári matky. 😀
@anonym_autor No tak si zistila,že jeho rev prerušíš tak,že ho ošpliechaš vodou,toto zistenie sa ti v budúcnosti ešte zíde,keď bude nepríčetne a hystericky vrieskať,že niečo chce. Peace.
Pri dieťati ešte zazijes všeličo, sú vývojové obdobia, kedy aj denne 🙈
Hlavne, že sa nič nestalo. Pre tvoj absolútny pokoj, sleduj v noci, ale ja si myslím, že to bude OK. Kľud. Stáva sa, chvalabohu sa ale nič zle nestalo, vypusti si to z hlavy a idete ďalej.
Podľa čoho vyberáš, že v ktorom slove použiješ zdrobneninu? Raz píšeš v mužskom rode, raz v ženskom.... Koľko litrov vody si mu šplechol/šplechla do tych úst, že bolo nutné búchať po chrbte?
@anonym_autor Ja som moje prve dieta nechtiac pocas kupania (tiez mal tyzden) ponorila uplne pod vodu 😀 Aj sa veru nadychol 😀 Kaslal odusu, vtedy som pobuchala po chrbte, aj spredu som stlacila pod hrudnikom, tak vykaslal vodu a dychal nastastie. Ale sok ako svina, co ti budem pisat. Trosku vody do pusy je pohoda, ak sa jej nenadychol a teraz funguje v pohode. Vsetko bude v poriadku, neboj sa.
@anonym_cd3a7d tak dufam, ze nenadychol, ked sa javi teraz bezne, ako by som to poznala, ze sa nadychol?
Podľa čoho vyberáš, že v ktorom slove použiješ zdrobneninu? Raz píšeš v mužskom rode, raz v ženskom.... Koľko litrov vody si mu šplechol/šplechla do tych úst, že bolo nutné búchať po chrbte?
@anonym_7a9293 ja neviem kolko to bolo, umyvala som hrudnik a ja neviem kolko som nabrala do dlane a splechla a splechlo aj do ust
@anonym_autor nadych vydych. nic sa nestalo. iba voda.. deti su klzke a sem tam sa aj vo vanicke vysmyknu a cele sa ponoria. ziadnu traumu si z toho neponesu... nebud taka predposrata, lebo sa zblaznis
@anonym_cd3a7d tak dufam, ze nenadychol, ked sa javi teraz bezne, ako by som to poznala, ze sa nadychol?
@anonym_autor no jednoducho. zacalo by kaslat, lapat po dychu, nemohlo by sa poriadne nadychnut a uz vobec by sa mu nedalo revat.
Kupkali🙄(esteze si sa nekupkala aj ty), hrudníčku🙏ešte si zabudla vodičku do ústočiek

Mas depku a traumu a znovu a z "tohto"... A to je zatial babo s Tebou iba tyzden. Ja Ti zelam, aby sa Ti nikdy nic vaznejsie v zivote nestalo, lebo to nedas.
PS: vsetci sme mali prve dieta, ale toto fakt nie je normalne co popisujes (ked sa urcite objavia komentare ako som necitliva) takze bud sa naozaj ukludni a vzchop, alebo ako hovorim, len dufaj, ze Ta vaznejsie veci budu obchadzat (a to vobec nemyslim ironicky ani v zlom, ale vazne).