icon

Šplechla som novorodencovi vodu do úst. Je všetko v poriadku?

13. aug 2026

ahojte, mam traumu zrovna, ako sme moje tyzdenne dieťa doma kupkali a ja som ho rukou oblievala po hrudnicku, tak mu splechla do ust voda a ostalo teda uplne ako obarene šok, hned som ho otocil na bruško a pobuchala jemne po chrbate, potom revalo o sto šest. Sprava sa normalne, ale mam z toho uplnu depku. Stalo sa Vám to niekomu? Myslíte, že je všetko ok?

anonym_63a26e
13. aug 2026

Mas depku a traumu a znovu a z "tohto"... A to je zatial babo s Tebou iba tyzden. Ja Ti zelam, aby sa Ti nikdy nic vaznejsie v zivote nestalo, lebo to nedas.

PS: vsetci sme mali prve dieta, ale toto fakt nie je normalne co popisujes (ked sa urcite objavia komentare ako som necitliva) takze bud sa naozaj ukludni a vzchop, alebo ako hovorim, len dufaj, ze Ta vaznejsie veci budu obchadzat (a to vobec nemyslim ironicky ani v zlom, ale vazne).

doriiis
13. aug 2026

Ak sa tou vodou nerušili, tak búchanie po chrbte bolo zbytočne. Zbytočne sa len zľaklo a plakalo. Reagujem trochu prehnane. Kľúčom v krízových situáciách je zachovanie kľudu

autor
13. aug 2026
@anonym_63a26e

Mas depku a traumu a znovu a z "tohto"... A to je zatial babo s Tebou iba tyzden. Ja Ti zelam, aby sa Ti nikdy nic vaznejsie v zivote nestalo, lebo to nedas.

PS: vsetci sme mali prve dieta, ale toto fakt nie je normalne co popisujes (ked sa urcite objavia komentare ako som necitliva) takze bud sa naozaj ukludni a vzchop, alebo ako hovorim, len dufaj, ze Ta vaznejsie veci budu obchadzat (a to vobec nemyslim ironicky ani v zlom, ale vazne).

@anonym_63a26e tak babo plakalo a vtedy sa mu tam splechlo a zostalo na par sekund uplne merave, tak som ho hned otocila a potom plakalo, ale tak som z toho rozhodena, ze sa mohlo dusit alebo nieco, vbehnut mu niekam voda …

autor
13. aug 2026
@doriiis

Ak sa tou vodou nerušili, tak búchanie po chrbte bolo zbytočne. Zbytočne sa len zľaklo a plakalo. Reagujem trochu prehnane. Kľúčom v krízových situáciách je zachovanie kľudu

@doriiis tak zostal taky meravy, lebo akurat plakal a vtedy mu to tam šplechlo

doriiis
13. aug 2026
@anonym_autor

@doriiis tak zostal taky meravy, lebo akurat plakal a vtedy mu to tam šplechlo

@anonym_autor ... No dobre ok. Stalo sa. Nič zle sa nestalo. Nabudúce zachovaj kľud. S dieťaťom ta čaká ešte pár takýchto chvil

anonym_bb3b47
13. aug 2026

Neboj sa, nic sa nestane. Len sa zlaklo. Tak male babatko ma silny moorov reflex, preto zostalo tak nehybne s vystretymi rucickami.
Vsetci sme mali prve dieta a vsetci sme sa bali a riesili aj kraviny. Ja si pamatam, ze som sa normalne aj bala zostat s novorodencom sama doma 🙂
Takze klud. Tych infarktovych chvil este bude.. cim bude starsie tym viac. Potom sa nad dnesnym zazitkom len zasmejes.

ariannazara
13. aug 2026
@anonym_bb3b47

Neboj sa, nic sa nestane. Len sa zlaklo. Tak male babatko ma silny moorov reflex, preto zostalo tak nehybne s vystretymi rucickami.
Vsetci sme mali prve dieta a vsetci sme sa bali a riesili aj kraviny. Ja si pamatam, ze som sa normalne aj bala zostat s novorodencom sama doma 🙂
Takze klud. Tych infarktovych chvil este bude.. cim bude starsie tym viac. Potom sa nad dnesnym zazitkom len zasmejes.

@anonym_bb3b47 presneee a teraz 7 rocny novorodenec muz odisiel do Nemecka a ja som si isla 😄 ziaden stres a pri prvom 🙊😂 kazdy si tym musi prejst

anonym_bfabe6
13. aug 2026

Hadam budes casom odolnejsia. Mne hovorili ze babo je z bruska na vodu zvyknute. Len sa zlaklo. Ty klud. A hlavne opatrne. Ja som dospela a neznasam ked mi niekto spliechne do tvare. Dieta kupelom-ak nie hned tak casom povacsine si to zacne uzivat. A ma doslova relax. Nie stres.
Takze aj ty-klud do vsetkeho. Bude vam lahsie.

autor
13. aug 2026
@anonym_bb3b47

@anonym_bb3b47 ano je to asi tym, ze nemam skusenosti a stresujem sa všetkym, ale zlakla som sa aj ja

anonym_f682f2
13. aug 2026

@anonym_autor nezaškodí riadne pozrieť videa...co robit pri dusení,strate vedomia...pri topení a podobne....suaede malá zjedla bobulu hrozna....no tej abaolutne nenapadlo dať ju dol3 hlavou a ailno buchnut po chrbatiku...kým prisla sanitka...dieta nedychalo....dobre to však dopadlo a nemá následky...ale prípadov je ozaj vela

eli43
13. aug 2026

@anonym_autor treba zachovať kľud, lebo vidí tvoj výraz vydesený a bude si to spájať s negatívnym... Kľud. Mne 2 týždňove sa skotulalo z rúk, bola som strašne vyčerpaná a zaspala s ním na gauči sediac. Takže dávať pozor, byť obozretní... Neboj bábo bude ok, veď od 4 mesiacov chodia bábätká aj na kúpanie, a tam sa im voda dostane. Isto je tvoje ok, len zachovaj kľud🙂

anonym_cd3a7d
13. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_bb3b47 ano je to asi tym, ze nemam skusenosti a stresujem sa všetkym, ale zlakla som sa aj ja

@anonym_autor Ja som moje prve dieta nechtiac pocas kupania (tiez mal tyzden) ponorila uplne pod vodu 😀 Aj sa veru nadychol 😀 Kaslal odusu, vtedy som pobuchala po chrbte, aj spredu som stlacila pod hrudnikom, tak vykaslal vodu a dychal nastastie. Ale sok ako svina, co ti budem pisat. Trosku vody do pusy je pohoda, ak sa jej nenadychol a teraz funguje v pohode. Vsetko bude v poriadku, neboj sa.

anonym_c27c55
13. aug 2026

@anonym_autor odovzdaj občiansky aj dieťa. Si nebezpečna sama pre seba aj pre svoje okolie. Takýto výmel som tu ešte asi nečítala.

anonym_580076
13. aug 2026
@eli43

@anonym_autor treba zachovať kľud, lebo vidí tvoj výraz vydesený a bude si to spájať s negatívnym... Kľud. Mne 2 týždňove sa skotulalo z rúk, bola som strašne vyčerpaná a zaspala s ním na gauči sediac. Takže dávať pozor, byť obozretní... Neboj bábo bude ok, veď od 4 mesiacov chodia bábätká aj na kúpanie, a tam sa im voda dostane. Isto je tvoje ok, len zachovaj kľud🙂

@eli43 ... Týždňové dieťa ešte určite nevidí výraz v tvári matky. 😀

anonym_dc0e79
13. aug 2026

@anonym_autor No tak si zistila,že jeho rev prerušíš tak,že ho ošpliechaš vodou,toto zistenie sa ti v budúcnosti ešte zíde,keď bude nepríčetne a hystericky vrieskať,že niečo chce. Peace.

oblecenie99
13. aug 2026

Pri dieťati ešte zazijes všeličo, sú vývojové obdobia, kedy aj denne 🙈
Hlavne, že sa nič nestalo. Pre tvoj absolútny pokoj, sleduj v noci, ale ja si myslím, že to bude OK. Kľud. Stáva sa, chvalabohu sa ale nič zle nestalo, vypusti si to z hlavy a idete ďalej.

anonym_7a9293
13. aug 2026

Podľa čoho vyberáš, že v ktorom slove použiješ zdrobneninu? Raz píšeš v mužskom rode, raz v ženskom.... Koľko litrov vody si mu šplechol/šplechla do tych úst, že bolo nutné búchať po chrbte?

autor
13. aug 2026
@anonym_cd3a7d

@anonym_autor Ja som moje prve dieta nechtiac pocas kupania (tiez mal tyzden) ponorila uplne pod vodu 😀 Aj sa veru nadychol 😀 Kaslal odusu, vtedy som pobuchala po chrbte, aj spredu som stlacila pod hrudnikom, tak vykaslal vodu a dychal nastastie. Ale sok ako svina, co ti budem pisat. Trosku vody do pusy je pohoda, ak sa jej nenadychol a teraz funguje v pohode. Vsetko bude v poriadku, neboj sa.

@anonym_cd3a7d tak dufam, ze nenadychol, ked sa javi teraz bezne, ako by som to poznala, ze sa nadychol?

autor
13. aug 2026
@anonym_7a9293

Podľa čoho vyberáš, že v ktorom slove použiješ zdrobneninu? Raz píšeš v mužskom rode, raz v ženskom.... Koľko litrov vody si mu šplechol/šplechla do tych úst, že bolo nutné búchať po chrbte?

@anonym_7a9293 ja neviem kolko to bolo, umyvala som hrudnik a ja neviem kolko som nabrala do dlane a splechla a splechlo aj do ust

anonym_5334ea
14. aug 2026

@anonym_autor nadych vydych. nic sa nestalo. iba voda.. deti su klzke a sem tam sa aj vo vanicke vysmyknu a cele sa ponoria. ziadnu traumu si z toho neponesu... nebud taka predposrata, lebo sa zblaznis

anonym_cd3a7d
14. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_cd3a7d tak dufam, ze nenadychol, ked sa javi teraz bezne, ako by som to poznala, ze sa nadychol?

@anonym_autor no jednoducho. zacalo by kaslat, lapat po dychu, nemohlo by sa poriadne nadychnut a uz vobec by sa mu nedalo revat.

1sally12
14. aug 2026

Kupkali🙄(esteze si sa nekupkala aj ty), hrudníčku🙏ešte si zabudla vodičku do ústočiek

eli43
Včera o 07:35
@anonym_580076

@eli43 ... Týždňové dieťa ešte určite nevidí výraz v tvári matky. 😀

@anonym_580076 no na 15 CM vidia a to stačí a keď tak to cíti